E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere basını duyurdu! Johnson istifa edecek---

İngiltere basını duyurdu! Johnson istifa edecek

İngiltere basını duyurdu! Johnson istifa edecek
07 Temmuz 2022 - 11:26 borsagundem.com

İngiliz basını İngiltere Başbakan Boris Johnson'ın istifa edeceğini duyurdu.

İngiltere'de hükümet krizi derinleşti. İstifa haberleri peş peşe gelirken, Boris Johnson’un koltuğu bırakıp bırakmayacağı merak ediliyordu. İngiliz basını İngiltere Başbakan Boris Johnson'ın istifa edeceğini duyurdu.

BBC'nin haberine göre Başbakan Johnson görevinden ayrılmayı kabul etti. Yeni lider seçilene kadar görevde kalacak. Sun ve Mirror gazetelerinin muhabirleri de istifa haberini duyurdu.

Bu arada İngiltere Maliye Bakanı Nadhim Zahawi de istifa eden bakanlar arasına katıldı. Zahawi göreve geleli daha 36 saat olmadan sunduğu istifasında Başbakan Johnson'ın artık görevi bırakması gerektiğini söyledi. Zahawi, Başbakan Johnson'a gönderdiği istifa mektubunda, "İçinde bulunulan durum sürdürülebilir değil ve sizin için, Muhafazakar Parti için ve en önemlisi ülke için sadece daha da kötüleşecek. Şimdi doğru şeyi yapmalı ve gitmelisiniz" dedi.

Hükümetin 5’te 1’inin istifa ettiği siyasi krizin ardında, pandemiyi iyi yönetememek ve milyonlarca İngiliz vatandaşına uygulanan katı kısıtlamalar sırasında Downing 10 Numara’da partilere katılmakla itibarı sarsılan Başbakan Boris Johnson’un kendi partisinden gelen “istifa et” çağrılarına da kulak asmaması yatıyor.

Salı günü iki bakanın istifasıyla başlayan siyasi krizde, çarşamba günü 31 isim daha “Artık hükümetin ‘dürüstlük, bütünlük ve karşılıklı saygı’ içinde çalışamadığına” atıf yapan açıklamalarla görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını duyurdu.

Görevi bırakmaya niyeti olmadığı anlaşılan Boris Johnson, İngiliz basınındaki haberlere göre kendisini ilk istifaya çağıran ismi, kabinenin üst düzey üyelerinden Bölgesel Kalkınma Bakanı Michael Gove'u da görevden aldı. Kabine içinde Johnson’a vekillerin “onurunla git” mesajı verdikleri, istifa etmemesi durumunda gelecek hafta Salı günü Muhafazakar Parti içinde gerçekleşecek güven oylamasıyla kesinlikle görevden alınacağını aktardıkları belirtiliyor.

Bu sabah da Hazine Bakan Yardımcısı Helen Whately ile Kuzey İrlanda Bakanı Brondon Lewis istifalarını duyurdular. Lewis, Johnson’a yakın isimlerden biri olarak biliniyor ancak istifasına ilişkin açıklamasında Lewis, “Bu hükümet artık dürüstlük, bütünlük ve karşılıklı saygı temelinde faaliyet göstermiyor” ifadelerini kullandı. Bu istifalara Devlet Bakanı Damian Hinds ve Kültür Bakan Yardımcısı Chris Philp de katıldı.

“Partygate” skandal etkisi

Johnson, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da KOVID-19 salgını sırasında karantina kurallarını ihlal eden partiler düzenlenmesi nedeniyle eleştiri ve istifa baskısı altındaydı. “Partygate” adıyla skandallar tarihine geçen olayda Johnson dışında bir çok isim görevden alınmış veya görevinden istifa etmişti. Bu partilerden biri nedeniyle para cezası da alan Johnson, kendi partisinin bazı milletvekilleri ve muhalefet tarafından parlamentoya yalan söylemekle suçlanmıştı.

Lideri olduğu Muhafazakar Parti içinde 6 Haziran'da güven oylamasına gidilmiş ancak Johnson 148'e karşı 211 oyla kazanmıştı. Gelecek hafta Muhafazakar Parti içinde gerçekleşecek güven oylamasını kazansa da Johnson'ın siyasi geleceğinin tehlikede olduğu yorumları yapılıyor. Ancak bu boyutta bir istifa dalgasının ardından Johnson’un kendi partisinden güven oyu alıp almayacağı meçhul.

İngiltere Başbakanı Johnson istifa çağrılarını reddetti

 

Johnson, Kraliçe’yi krizin içine çekecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe07 Temmuz 2022 13:11

    Dememismi biz dusersek papa duser hristiyaanlik biter cok garip

  • Tnx07 Temmuz 2022 13:06

    Misyonu İngiltere'yi AB den çıkarmaktı, tamamladı ve çekirdek devlet onu çöpe atıyor. Bundan sonra asıl aktörlerle oyunu kuracaklar.

  • Şeyh uçmaz, müridler uçurur.07 Temmuz 2022 11:57

    Kişilerin Kutsallaşmadığı demokrasiyi özledim.. Biri gider biri gelir.. Amerika'da kaç başkan değişti..

  • baran07 Temmuz 2022 16:06

    Hibnoları soytarıları alçakları çok kutsallaştırmaya çalıştılar ama Türk Halkı bunları yemez!  Burası Müslüman Türkiye önce kutsallaştırmanın manasını bir öğren!  Bağıra çağıra yabancı ya da  yerli  futbolcuyu omuzlarından taşıyan magandalar düşünsün.  Çok sıradan popçu repçi züppeleri görünce kendini paralayan ergen ahmakların ana babaları düşünsün.  Aptal oğlan Türk Halkı Allah a secde  eder kimseyi kutsallaştırmaz ama hakkını verir.  Heykelcilik yapıp her türlü rezilliği bu heykelin içine sığdırmaya çalışanlar aslında kendilerine kötülük edip şeytanı kutsallaştırıyor demektir.  

  • Mucise Reis : )07 Temmuz 2022 11:54

    Millet ittifının Başban adayı olabilir. Reisimizin yaptığı el işaretnini bir anlamı olmalı hadi bakalım cnn millet ittifakının adayı jonsan mı :D tartışın bakalım 1 hafta ahaha abuk subuk konular sizlerin işiniz, insanlar ekonomi konuşuyor yemek yerken, cnn açtılar :D adamlar adaylar bilmem neler anlatıyor :D başladı insanlar izlerken gülmeye :D Gerçekten program yapınca bazı yerlere kamera taktırsınlar. özellikle toplu mekanlarda 5 dk sonra kanalı değiştirin seslerini duyacaklar :D ben şahsen 3 kere şahit oldum. kanal değiştirme talebi geldi , : )) karşı çıkanda yok . konuşanlar öyle itibar elde etmişki bırak kalsın bişe anlatıyor diyen de mi olmaz :D