E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngilizler makarna ve ekmeğe yöneldi---

İngilizler makarna ve ekmeğe yöneldi

İngilizler makarna ve ekmeğe yöneldi
17 Haziran 2022 - 13:13 borsagundem.com

Enerji fiyatlarındaki artış, gıda krizi ve emlak-konut fiyatlarındaki artış nedeniyle geçim sıkıntısı çeken İngilizler, ucuz gıdalara yöneldi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz market zinciri Tesco yönetimi, enflasyon vurdukça değişen müşteri davranışını analiz etti.

Market yetkilileri, enflasyonla mücadele eden müşterilerin daha az satın aldıklarını ve daha ucuz gıdalara yöneldiğini vurguluyor. Enflasyonun yüzde 10’a dayandığı İngiltere’de faizler, yüzde 1.25 oldu.

Önümüzdeki yıl enflasyonun yüzde 11, faizlerin de yüzde 3.5 olması bekleniyor. Bu yıl, gıda enflasyonunun da %15'e ulaşması bekleniyor.

Tesco CEO'su Ken Murphy gazetecilere verdiği demeçte, Tesco'nun İngiltere'deki satışlarında bir düşüş yaşandığını belirterek, sepet boyutlarını azaldığını, müşterilerin daha ucuz ürün bulabilmek için daha fazla gezinti yaptıklarını gözlemlediklerini ifade etti.

DAHA AZ VE UCUZ ÜRÜN

Daha az ürün almak için müşterilerin marketler yerine küçük bakkallara yöneldiğini belirten Tesco CEO'su, "Makarna, ekmek ve fasulye gibi temel ürünlerde müşterilerin giriş düzeyine veya temel kendi marka düzeyindeki ürüne geçmeyi tercih ettiğini görüyoruz" dedi.

Bu arada, tüketiciler müzik ve TV aboneliklerini iptal ederek, daha pahalı et ve balıkları alışveriş listesinden çıkarıyor. Ayrıca artan benzin maliyetine tepki olarak daha az araba yolculuğu yaparak harcamaları azaltıyor.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını yükseltti

İngiltere'de alım gücünde 21 yılın en büyük düşüşü

İngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

İngiltere’de 2.4 milyon kişi yatağa aç giriyor

Milyonlarca İngiliz faiz kıskacında

İngiltere'de yağ satışına sınırlama getirildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş17 Haziran 2022 20:03

    Alayı sarhoş Güeyde onların pisliklerini çekiyor millet Para var diye her türlü edepsizliği yapıyorlarEskiden bunları yoluyorlar diye kızardım Bence az bile yapıyorlarmış

  • Ahmet Özbir17 Haziran 2022 16:48

    ne var ki, türkiye son 300 yıldır hep böyle

  • Pastaci Osman17 Haziran 2022 15:56

    Şöyle bir durum daha var,güneyde ki otellerde emekli bir ingiliz çift için senelik anlaşmalı konaklama bedavadan az pahalı,emekli olduklarında beş yıldızlı otellerde yaz kış kalıyorlar her hizmetleri veriliyor çamaşırından hersey dahil yemesi içmesine kadar,tabi paraları bizde değerli olduğu için ülkelerinden alıp burada yaşıyorlar çünkü o para ile kendi ülkelerinde bunun çeyreğini yapamazlar,bir bakıma lüks bir huzur evi gibi düşünün,çalışanlara gelince onlar şunu çok sever ekmek bulamıyorsanız pasta yemelisiniz.

  • Potee17 Haziran 2022 19:59

    Bilmediğimiz bişey söyle

  • Salih guner17 Haziran 2022 14:41

    Medyan kisi başına milli gelir Avrupada 35 bin dolar.Türkiyede 7000 dolar.Nokta.!!!

  • Mucize Reis : )17 Haziran 2022 14:36

    Allah akıl fikir versin Türkiye de  1 sterlin 23 tl... orada 9 paund... yani  1 paund 4 paket makarna,  1satte 4 * 9 saatlık kazan =36 paket makarna alırsınız. Her gün 1 öğün makarna yersiniz :D  30 günde  32 paket Türk makarnası hemde 1 saatlik çalışma ile  :D bu ingilizler açlıkdan değil, kafasızlıkdan gidecek :D 

  • Bik17 Haziran 2022 14:18

    İngilizler, kuru fasulye ve pilav yesinler yanında da Türk usulü turşu. 

  • Hehe17 Haziran 2022 14:14

    Aman allahim alamanlardan sonra ingilizlerde mi fakir ve ac kaldi sukredelimmi cuma cikisi habar edin liderinizle nankor demeyide unutmasin