E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere’de 2.4 milyon kişi yatağa aç giriyor---

İngiltere’de 2.4 milyon kişi yatağa aç giriyor

İngiltere’de 2.4 milyon kişi yatağa aç giriyor
09 Mayıs 2022 - 11:16 borsagundem.com

Birleşik Krallık’da yaşayan yaklaşık 2,4 milyon kişi, paraları yetmediği veya erişemedikleri için bütün bir gün yemek yemediklerini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyonla birlikte artan gıda fiyatları, pandemi sürecinde ekonomilerde yaşanan daralma ve artan işsizliğin etkisi ortaya çıkıyor. Yeni araştırmaya göre, İngiltere'de artan sayıda insan, yaşam maliyeti krizi nedeniyle yiyeceksiz kalıyor.Gıda Vakfı tarafından yapılan bir anket, yaklaşık 7,3 milyon yetişkinin, Nisan ayında yiyecekleri karşılayamadıkları veya erişemedikleri için öğün atlayan hanelerde yaşadığını ortaya koydu. Anket ayrıca, 2,4 milyon yetişkinin, yiyeceğe paraları yetmediği veya erişemedikleri için tüm gün boyunca yemek yemediğini de ortaya koydu.

Gıda Vakfı yöneticileri, mağazalarda artan fiyatlar ile bağlantılı olarak artan enerji maliyetlerinin daha fazla gıda güvensizliğine yol açtığını söyledi.

Örgütün Genel Müdürü Anna Taylor, “Ocak ayından bu yana gıda güvensizliğindeki son derece hızlı artış, aileler için feci bir duruma işaret ediyor. Durum hızla ekonomik krizden sağlık krizine dönüşüyor.” University College London'dan Profesör Sir Michael Marmot, “Gıda temeldir, ancak güvenlik de öyle. Her ikisi de sağlık için hayati öneme sahiptir” diyor. Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre İngiltere’de yedi haneden biri gıda güvenliğinden yoksun bu da çözülmekten çok uzak bir sorun ve tablo giderek bozuluyor. Analislter bu durumu,"Enflasyon uyarılarının yüzde 10'a çıkmasıyla birlikte, Boris Johnson'ın ülke genelinde yıkıcı zorluklara neden olan yaşam maliyeti krizinin kontrolünü kaybettiği açık" şeklinde yorumluyor.

Geçen hafta, Çevre Sekreteri George Eustice, ailelerin geçimlerini sağlamak için süpermarketten kendi markalı yiyecekleri yani daha ucuz olanları satın almalarını önermesi ise büyük öfkeyle karşılandı.

Almanya: Milyonlarca kişi kıtlıktan ölebilir

 

İngiltere'de konut fiyatlarındaki artış 10. ayında

 

İngiltere MB, faiz artırımları konusunda uyardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Mayıs 2022 17:59

    Merak etmeyin Et yemeyenler ölmüyor. Bizim Türkiye de bayramdan bayrama gıdaya ulaşabiliyorlar. Adamlar eskiden et alabiliyormuş haftada  4 öğün artık 1 öğün alınca gıdaya ulaşmada sorun yaşıyormuş :D korkmayın ölmezsiniz. :D 

  • Ali ak09 Mayıs 2022 17:58

    Bu haber palavra.Orada sosyal yardimlar tabana yayilmıstır.Bu rakam çok abartilı.

  • TARKUT TARKAN09 Mayıs 2022 17:27

    bu haberi kemal ve meral okusunlar.

  • Hehe09 Mayıs 2022 13:17

    Patronunuzun yerse turkiyedekileri aciklayin

  • Mucise Reis ;)09 Mayıs 2022 18:01

    baran sen kendi milletine bak 4 milyon insan mağarada elektriksiz yaşıyor. Sen kendine bak 19 yılın özeti mağara da yaşayan uygarlıktan uzak zombiler :D

  • baran09 Mayıs 2022 14:36

    İngilzin aç kalması en çok bu itin zoruna gitmiş!  Öyle ya başka kime köpeklik yapacak !