E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiliz bakan şaşırttı! Barış Pınarı'na destek verdi---

İngiliz bakan şaşırttı! Barış Pınarı'na destek verdi

İngiliz bakan şaşırttı! Barış Pınarı'na destek verdi
15 Ekim 2019 - 11:01 borsagundem.com

Boris Johnson Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çatışmaya son vererek diyalog yoluna gitmesi çağrısında bulunurken, dün NATO Parlamenter Asamblesindeki oturumda konuşan Ben Wallace, Barış Pınarı Harekatı'nı zaruri olarak nitelendirdi

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "Türkiye, İngiltere'de de terör örgütü sayılan PKK gibi gruplardan kaynaklanan bir tehdit altındaydı, halen öyle ve Türkiye'nin kendisini savunmak için bazen yapması gerekeni yapması zaruri" dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, "Türkiye, İngiltere'de de terör örgütü sayılan PKK gibi gruplardan kaynaklanan bir tehdit altındaydı, halen öyle ve Türkiye'nin kendisini savunmak için bazen yapması gerekeni yapması zaruri." dedi.

The Times gazetesinin haberine göre, dün Londra'da gerçekleşen NATO Parlamenter Asamblesindeki oturumda konuşan Wallace, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirdi.

Wallace, "Türkiye, İngiltere'de de terör örgütü sayılan PKK gibi gruplardan kaynaklanan bir tehdit altındaydı, halen öyle ve Türkiye'nin kendisini savunmak için bazen yapması gerekeni yapması zaruri." ifadesini kullandı.

Türkiye'yi hedef alan Alman parlamenterin askeri harekatının Birleşmiş Milletler sözleşmesinin "kendini savunma" kavramı kapsamına girip girmediği ve NATO'nun ortak savunmayı öngören 5. maddesi kapsamında sayılıp sayılmayacağı sorusu üzerine Wallace, "Bu, bu şekilde gelişmesini istemediğimiz bir durum. Ancak olan oldu ve biz bu süreçte insan haklarına riayet edilmesini temine çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

İngiliz basını, İngiltere'nin dün yapılan AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında gündeme getirilen Türkiye'ye toplu silah ambargosuna da itiraz ettiğini ve bu yönde ortak karar alınmasını önlediğini iddia etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BÖRÜ 16 Ekim 2019 01:25

    Ana bir tane akıllı birisi çıkmış..avrupa batı hayatını yaşayabilmesi için terörün yok edilmesi gerektiğini anlamalı..biz sizin içinde temizleriz gölge etmeyin yeter

  • Alı15 Ekim 2019 13:13

    Evet ıngılızler herzaman dıgerlerı gıbı duzunmezler hep farklı dusunur hep haklı kazanc sağlar euro ya gecememe AB den ayrılma pkk yı teror orgutu gormesı

  • Nihat15 Ekim 2019 12:08

    Bunlarda ki desise hile bitmez!  Zaten Orta doğu planlarını bunlar çiziyor. Ancak kendilerini belli etmek istemediği için böyle davranıyorlar.  Ancak bunların her ülkede münafık tohumları vardır. Onları kullanarak ülkeleri karıştırırlar.  Amerika da öldürülen siyahilerin sayısını ben unuttum!  Ceza alan bir tek polis var mı?  Amerika Dünyanın en zengin ülkesi fakat insanlar düşünmekten mahrum obez  aciz ve muhtaç yaratıklar haline getirilmiş. Zamanında yerlilere yapıldığı gibi.  Trump  bu durumun farkında ancak kendisi de risk altında olduğundan fazla bir şey elinden gelmiyor. Yoksa Alçak bir  katil ordusunu göz göre göre neden tahammül etsin. Yani karşımızda olan Amerika değil İngiliz derin devletidir.  Çoğu ülkenin sadece adı vardır.  Özellikle Afrika da!

  • Süleyman Kırpak15 Ekim 2019 12:01

    ingilizler uyanık ve kurnaz millettir.her zaman kazanın yanında olmuşlardır.

  • Kizil Elma15 Ekim 2019 11:39

    Oyundur bu ingiliz bizim faydamiza konusmaz boris durdurun demisti

  • Kamil15 Ekim 2019 11:27

    İngiliz bu , menfaati olmasa su vermez, arapları kışkırtıp üzerimize salan, askerimizi arkadan vuran,Anadoluda isyanlar çıkartan, Geliboluda üstümüze çullanan, nan,nan,nan. Aman eksik olsun