E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce’den, Babacan’a ilk 4 madde tepkisi---

İnce’den, Babacan’a ilk 4 madde tepkisi

İnce’den, Babacan’a ilk 4 madde tepkisi
13 Şubat 2021 - 08:27 borsagundem.com

Yeni parti kurma hazırlıklarını hızlandıran Muharrem İnce, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi

Muharrem İnce, Ali Babacan’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

“BU MADDELERİN TARTIŞMAYA AÇILMASI BİLE KABUL EDİLEMEZ”
Muharrem İnce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Anayasamızın ilk dört maddesi devletimizin mihenk taşıdır. İlk 4 madde ile sorunu olanların Türkiye Cumhuriyeti ile de sorunu vardır. Bu maddelerin tartışmaya açılması bile kabul edilemez. Kim bunları tartışmaya kalkarsa sonuna kadar karşı dururuz” ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN NE DEMİŞTİ?
Ali Babacan, Deutsche Welle Türkçe’de Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtlamıştı.

Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışılmaya açılmasıyla ilgili soruya Babacan, “Şu anda bunları tartışmak için uygun iklim yok ülkede. Onun için hiç kimseyle konuşmuyoruz bu konuda” diyerek cevap verdi.

Babacan, “Uygun iklim olursa tartışır mısınız?” sorusuna karşılık, şu anda ülkede “ciddi çatlakların” oluştuğunu ancak “Günü geldiğinde zemin ve şartlar uygun olduğunda” Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini söyledi.

Trump'ın siyasi geleceği 100 senatörün parmaklarında

Japonya'dan Pfizer'ın Kovid-19 aşısına yeşil ışık

Kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de

İstanbul ve Diyarbakır'da PKK'ya operasyon: 21 gözaltı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hacı Bektaş14 Şubat 2021 01:02

    Uşak bebecan efendi, aradığın iklimi ebediyen bulamayacağını sen de biliyorsun, sahiplerinin sana verdiği görev cumhur ittifakına zarar verirmi aceptir. Bunu da başaramazsın, millet neyin ne olduğunu gayet güzel biliyor.

  • Güdükali13 Şubat 2021 19:16

    Sana kim gazz verdi ise artık coştun be Ali Akpartide bulduğun vasfı artık yakalama imkanın yok Sen hani ticarete devam edecektin bumu yeni ticaretin

  • Fap13 Şubat 2021 18:43

    Ali Babacandan bu ülkeye, bu millete hayır gelmez.

  • Objektif13 Şubat 2021 17:53

    Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Madde 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. Madde 4: Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Bu maddeleri Kanımca tartışmaya açan direk Peşmerge kıyafetini giyip daha çıkabilir.Uzatmaya gerek yok.Hesabı orada görürüz.

  • EKRİST13 Şubat 2021 17:23

    Ali babacan, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç hiç sevmem.

  • HASAN TOSUN13 Şubat 2021 16:38

    haydut

  • Kamil13 Şubat 2021 14:53

    Kız kardeşimi başı örtülü diye okula almadılar deyip ekranda ağlayan babacan değil miydi. Her buldukları zeminde oy devşirme çabaları. Ne sana ne Serok Ahmede oy moy yok

  • fafa13 Şubat 2021 13:44

    Bu ülkede iyiyi,doğruyu seçme diye bir şey yok.Parti zihniyeti var,ayrıca bu parti nasıl olsa kazanamaz ,oy boşa gitmesin zihniyeti var.Umarım başarılı olursunuz.

  • BİR DOST13 Şubat 2021 21:08

    Doğruyu seçme diye bir kaygı olsaydı CHP spor hiç oy almaması lazımdı.

  • doğru13 Şubat 2021 12:44

    milletin derdi ile bunların gündemi farklı...

  • Toro5413 Şubat 2021 10:48

    Habere bak

  • mantık13 Şubat 2021 09:10

    Ali,  Cin Ali aklını başına topla!