E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF Başkanı'nın ilk açıklaması 'kriz'---

IMF Başkanı'nın ilk açıklaması 'kriz'

IMF Başkanı'nın ilk açıklaması 'kriz'
26 Eylül 2019 - 08:25 borsagundem.com

IMF'nin yeni başkanı Georgieva yaptığı açıklamada, Global ekonomi yeni bir ekonomik kriz riskine karşı hazır olunması gerektiğini vurguladı.

Bulgar ekonomist Kristalina Georgieva, IMF başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada global ekonominin yeni bir ekonomik krizle baş etmeye hazır olması gerektiğini bildirdi.

Georgieva, "IMF harika bir tarihe ve birinci sınıf bir personele sahip eşsiz bir kurum. Global ekonomik ve finansal sistemin uluslararası işbirliği ile istikrarını sağlamaya yardımcı olma görevine inanan biri olarak burdayım. Fon'un rolü hiç bu kadar önemli olmamıştı." dedi.

Ekonomik büyümenin, ticaretin gerilemesinin ve tarihsel olarak yüksek borç seviyelerinin artmasıyla birlikte görevi üstlenmesinin büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Georgieva, IMF'nin uzun vadeli hedeflerinin eşitsizlikler, iklim riskleri ve hızlı teknolojik değişim gibi konuları içermesi gerektiğini bildirdi.

IMF'nin yeni başkanı Kristalina Georgieva oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)