E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF 2015 için büyüme tahminini düşürdü---

IMF 2015 için büyüme tahminini düşürdü

IMF 2015 için büyüme tahminini düşürdü
07 Ekim 2014 - 18:01 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu artan jeopolitik riskleri ve finans piyasalarındaki düzeltme riskini gerekçe göstererek küresel büyüme tahminini azalttı

Uluslararası Para Fonu (IMF) artan jeopolitik riskleri ve finans piyasalarındaki düzeltme riski konularında uyarılar yaparak, küresel büyüme tahminini aşağı çekti.

Washington merkezli IMF açıklamasında bu yıl yüzde 3.3 olarak gerçekleşecek küresel büyümenin önümüzdeki sene için yüzde 3.8 olacağını belirtti. Fon’un Temmuz ayında yaptığı 2015 tahmini yüzde 4 olmuştu.

Açıklamada ayrıca iki buçuk ay önce yapılan tahminlerin altında kalan büyümeye ABD’nin öncülük ettiği ifade edilirken, Euro Bölgesi, Brezilya, Rusya ve Japonya’da görünümlerin kötüye gittiği dile getirildi.

IMF’nin ‘Dünya Ekonomik Görünümü’ adlı belgesinde ‘ Gelişmiş ekonomilerde kriz öncesi ve kriz dönemlerinden kalma, özel sektör ve kamu borcu gibi sorunların halen büyüme üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekildi. Belgede ifade edilen bir başka nokta da ‘Gelişen piyasalar kriz öncesi dönemdekinden daha düşük büyüme rakamlarına alışıyorlar’ oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)