E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu’nun Erzurum mitingine taşlı saldırı---

İmamoğlu’nun Erzurum mitingine taşlı saldırı

İmamoğlu’nun Erzurum mitingine taşlı saldırı
07 Mayıs 2023 - 19:55 borsagundem.com

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İmamoğlu’nun Erzurum’da yaptığı mitingde, otobüs üzerinde konuştuğu sırada bir grubun taşlı saldırısına uğradı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlenen mitingde halka hitap ettiği anda gerginlik yaşandı.

TAŞLARLA SALDIRDILAR

Miting alanının hemen yanında toplanan bir grup İmamoğlu’nun bulunduğu otobüse ve alandaki vatandaşlara taş ve yanlarında getirdikleri bazı cisimleri fırlatmaya başladı. Saldırı sonrası bazı vatandaşlar yaralandı.

POLİSLERE SESLENDİ

Yaşananlar üzerine İmamoğlu, alanda duran polislere seslenerek gruba müdahale etmesini istedi ancak polisler olaya kayıtsız kaldı.

Olayların ardından İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

Bir avuç insan, ne yazık ki kalplerini buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar.

Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun.

“OLAYLARa KAYITSIZ KALAN POLİSLER...”

Olayları seyreden polisler biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz.

Polisler burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz. Erzurum valisi, Belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz.

İMAMOĞLU'NUN TEPKİSİ ÜZERİNE POLİS MÜDAHALEYE GEÇTİ

İmamoğlu’nun uyarmasının ardından polis saldıran gruba müdahaleye başladı. İmamoğlu’nun konuşma yaptığı otobüs de alandan uzaklaştırıldı.

Saldırı sonrası açıklamada bulunan İmamoğlu, “Bu olaydan İçişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na kadar herkes sorumludur. Buradaki insanların güvenliği sağlanana kadar Erzurum’u terk etmiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu İmamoğlu ve Yavaş'ın görevlerini açıkladı

 

Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş açıklaması

Millet İttifakı Maltepe'de buluştu

Millet İttifakı mitingi öncesi İstanbul'da bu yollar trafiğe kapatıldı

Millet İttifakı İzmir'de

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.