E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu ve Yavaş: Kovid-19 rakamları gerçekleri yansıtmıyor---

İmamoğlu ve Yavaş: Kovid-19 rakamları gerçekleri yansıtmıyor

İmamoğlu ve Yavaş: Kovid-19 rakamları gerçekleri yansıtmıyor
29 Ağustos 2020 - 16:16 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı Kovid-19 verilerini değerlendiren İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, sürecin şeffaf yönetilmediğini, açıklanan rakamların gerçekleri yansıtmadığını söyledi

Türkiye’de 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte korona virüsü vakaları her geçen gün artarken Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan rakamların gerçekliği de tartışma konusu oldu.

Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere birçok kuruluş tarafından sıklıkla gündeme getirilen bu iddia, bugün Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanları tarafından da dillendirildi.

“BİZİM DERDİMİZ ŞEFFAFLIK”

İYİ Parti’nin online düzenlediği webinar paneli sonrası yöneltilen sorular üzerine açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açıklanan pandemi verilerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

“Bizim derdimiz şeffaflık” diyen İmamoğlu, “Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye” derken, Yavaş ise “Sadece Ankara'da 563 kişi öldü” şeklinde konuştu.

“BİZDE SAYILAR VAR”

Türkiye'deki sayı kadar, İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan ölenler olduğunu söylemesi halinde kıyamet kopacağını dile getiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

* Bizde bu sayılar var. Bir dönem kamuya açıktı, e-devlet üzerinden görülebiliyordu. Bunlar kısıtlandı. Ama insanlar istatistikleri okuyabiliyorlar.

* Yani bir önceki sene ile bu sene arasındaki farkı okuyabiliyorlar. Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye.

* Peki üstü ne olacak. Türkiye rakamları neredeyse Ankara'dakiler kadar, açıklanmıyor. Aynı şey İstanbul için geçerli.

“YENİ BİR TARTIŞMA AÇMIŞ OLACAĞIZ”

Dertlerinin tartışma açmak olmadığını, ancak bu konunun ele alınmasının şart olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Şimdi yeniden tartışma açmış olacağız. Bizim derdimiz tartışma açmak değil ki. Bizim derdimiz şeffaflık.

* Ben görüyorum. Bu rakamları bunu bir kısım siyasilere verdik. Bunu konuşan siyasiler neredeyse hain ilan edildi.

* Ölüm raporunu paylaşmak işin vahametini tedbir boyutunu arttırır. O bakımdan söylüyorum, ne yazık ki şu anda İstanbul eşittir Türkiye.

“NEYİ GİZLİYORSUNUZ, TÜM VERİLER BELEDİYELERDE”

Bütün verilerin belediyelerde olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Neyi gizliyorsunuz. Tüm ölümleri kayıt alan kurumuz. Nakli yapan da biziz. Mezarlıklar Müdürlüğü bizde, ölümler bize geliyor. Bunun gizlisi saklısı olmaz” diyerek bu önemli sürecin siyasi polemiklerden uzak yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

“KANAL İSTANBUL İÇİN KÖY KÖY GEZEN BAKANLAR VAR”

Pandemi sürecinin önemli ve ciddi olduğunu hatırlatan Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

* İstanbul'un önemli gündemi bu olmalıdır. İkinci vazgeçilmez gündemi deprem olmalıdır.

* Ama artık bakanlar, bakanlıklar Kanal İstanbul için köy köy gezip ‘siz nasıl istiyorsanız planı öyle değiştireceğiz' diye propaganda  yapıyorlar. Ağlanacak haldeyiz.

* Bakanlar plan değişikliği için köye gidiyor. Çok ayıp. Konumuz, önceliğimiz bulaşıcı hastalıktır, kontrol altına alınıncaya kadar seferberlik devam etmelidir.

“TOPLUM ÖNÜNDE TARTIŞMAMIZI İSTİYORLAR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'da, pandemi sürecinde yapmak istedikleri çalışmaların engellendiğini belirterek şunları söyledi:

* Biz sokakta konteynerler kurup insanların ateşini ölçmek istedik. Bize izin verilmedi. Sonra yollarda polisler ateş ölçmeye başladı.

 
* Biz bunu kendi aramızda değerlendirdiğimizde, ‘birileri bizimle toplum önünde tartışma yaşamak istiyor' diye değerlendirdik. Covid-19 üzerinde bir çatışma çıkarmak istiyorlar. Biz bunun dışında kalalım.

“ANKARA'DA 563 KİŞİ ÖLDÜ”

Açıklanan rakamların gerçekten uzak olduğunu anlatan Yavaş, şunları kaydetti:

* Ankara'da toplam 563 kişi öldü. Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulsun. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanlarından bir günlük rakamları istesinler. Sonra açıklanan rakamlara baksınlar.

* Rakamları az açıklamanın kime ne faydası var. Bence tam tersi olmalı. 30 vefat varsa 100 demeli. Yoksa vatandaşlarımız ne düğünden, ne sünnetten vazgeçer.

* Biraz ikna ile biraz korkutarak, biraz zorlamayla bu tedbirlere ağırlık vermek zorundayız yoksa gerçekten altından kalkamayacağız.

“BELEDİYELER OLMASA HÜKÜMETİN HALİ NE OLURDU?”

Mansur Yavaş, birilerinin kara propoganda yaparak kendilerini kötülediğini anımsatarak şunları söyledi;

* Biz olmazsak bunlar üç koyun güdemez, ortalık çöp dağlarıyla dolar diyorlardı. Hükümet değişikliğinde Türkiye'de kara bir tablo çıkacağını söylüyorlardı.

* Tam tersi çıktı. Hatta bu belediyeler olmazsa pandemi sürecinde hükümetin hali nice olacaktı. Maske bile dağıtmakta zorlandılar. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (55)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim31 Ağustos 2020 06:56

    Her zaman ki gibi temennilerini dile getirmişler!  Ne kadar çok olursa o kadar memnun ve mutlu olacaklar.  Tabi daha sırıtkan ve sırtlan!

  • mantık31 Ağustos 2020 06:51

    Edi ile Büdü nün komiklikleri

  • MELİS MARMARİSLİ30 Ağustos 2020 22:48

    BAŞKANLARI ORTADAN KAYIP OLDU ORTALIK KAYNAR İKEN BU İKİ  BECERİKSİZ ONUN YERİNİ DOLDURMAYA ÇALIŞMAKTADIR.

  • Cevdet30 Ağustos 2020 15:41

    Büyük şehirlerdeki covid artışının en büyük müsebbibi toplu taşımadan sorumlu büyük şehir belediye başkanlarıdır. 

  • Lâ_Havle30 Ağustos 2020 15:33

    Yav virüs en çok toplu taşım araçları nedeniyle artıyor. bi düğünde, nişanda 100 kişi hasta olur. Her otobüs&tramvay seferinde 100 kişi potansiyel hasta olabilir. Sağlık Bakanlığından çok sorumluluk Büyük Şehir Belediyelerinde. Milleti kör mü sanıyor bunlar? İş yapacaklarına merkezi hükümetle dalaşıyorlar. Temel atmama töreni yapanlardan zaten kimse hizmet beklemiyor.

  • vatandaş30 Ağustos 2020 14:34

    sen git tv kanalı al yalan reklam ve kara probagandadan başka ne iş yaparsın. İBB den 15000 kişi attın yerlerine habire adam alıyorsun .AK PARTİNİN başladıgı projeler üzerinden reklam yapıyorsun. araç araç dedin 2 katı ihaleler yaptın  işin gücün yalan  eski dönemden kalan tek tük müdür yönetici amir vs. ler olmasa  istanbul pisliginde yüzerdi . ulaşım aş. de 1 senede 3 kere daire başkanı degiştirdin.

  • HALK30 Ağustos 2020 14:25

    SİZ KENDİ İŞİNİZİ YAPIN SAGLIK BAKANLIGIDA  SAGLIK İŞİNİ YAPSIN BELEDİYE BAŞKANLIGININ HAKINDAN GELİN YETER HALK HİZMET BEKLİYOR TEMİZ BİR ŞEHİR HAYEL EDİYOR

  • Metin ucan30 Ağustos 2020 14:23

    Siz belediye baskanisiz konusana kadar tedbir alin her seyi saglik bakanindan beklemeyin

  • yurt30 Ağustos 2020 14:22

    ARKADAŞ MANSUR BEY GENE İYİ FAKAT EKREM BEY BELEDİYE BAŞKANLIGININDA ZAYIF KALDIGINI DÜŞÜNÜYORUM KAFASININ BAŞKA DÜŞÜNCELERDEN BELEDİYE HİZMETLERİNİ VE SORUNLARI GÖREMEDİGİNİ DÜŞÜNÜYORUM COK YAKINDIR ...............................

  • ŞŞşşşş.ttt.tt30 Ağustos 2020 09:10

    Geleceğin cumhurbalkanlarını görüyorsunuz. Bu büyül çalışmalar ile çok daha iyiye...

  • Lâ_Havle30 Ağustos 2020 15:36

    Mesela heykel dışında somut bir proje başlatıp bitirdiğini göster? Mansur sanırım Etimesguta 1 tane market açtı sağolsun. Tüm ANkara bu büyük proje ve başarıdan dolayı onu c.başkanı yapacak.

  • Albay30 Ağustos 2020 08:28

    Utanma da buir insanı durumdur soru net 8 milyonluk tabloya İstanbul'un ihtiyacı varmiydi niye kitledin güzellik yarışması birincisi kızı kültür daireye niye atadın kuyumcu salim beyi istona niye atadin özelliği ve meslegimiydi uzunyaylayi neye istinaden danışman yaptın Candaş olduğu içinmi daha ne deli sorular Bülent akkoseyi fetto diyeti içinmi danışman yaptın bu bunları açıkla sonra milleti karala

  • Memiş demiş30 Ağustos 2020 05:24

    Geldiğimiz gibi gideceksiniz batının adamları sizi!maskeniz düştü ekrem tatilde mansur uyuyo

  • Hayri30 Ağustos 2020 05:13

    Keşke giresun konusunda hükümeti uyarsa idiniz. 19 yıldır yapılan binalar, yollar, köprüler hep sel altında kaldı, heba oldu. Yanlış hesap Bağdat'tan döndü

  • Eskici 30 Ağustos 2020 05:05

    Soğan papates fiyatına başkan oldular ilginç kendileride hala inanamıyor

  • Talha30 Ağustos 2020 02:31

    Bu konuda bende İmamoğlu’na katılıyorum, 2 gün önce bizim köyde 3 Covid ölümü gerçekleşti, aynı gün Türkiye genelinde 22 ölüm vakası bildirildi. Bu işte bir gariplik var🤔 sayının çok fazla olduğunu düşünüyorum.

  • Ali 30 Ağustos 2020 01:32

    Chp...YADA akp...Kim koltuğa oturursa otursun...zihniyet aynı....yöntem aynı...vatandaşı soymak... Net....kimse kapı kapı oy boşuna dinlenmiyor... Menfaat Dünyası... Gerek yok...2 metre kefen sanada yeter... Banada

  • hakan30 Ağustos 2020 00:32

    Bu belediye başkanı metroya balon bağlamaktan başka ne icraat yapmış Allah aşkına :D Maske dağıtmakta zorlandılar diyen teraneci yalandan başka ne dağıttı acaba :)

  • gerçek29 Ağustos 2020 23:57

    amacın ne kardeşim onu de, ülkede isyan mı çıkarmak istiyorsun İmamoğlu ?

  • Mehmet29 Ağustos 2020 23:14

    Ya istanbulda ilk pandemi doneminde sen degilmisin otobus sefeelrini azaltip insanlarin ayni otobuste kalaba ve mesafe olmakksizin gitmelerini saglayan sirf vaka sayisinin artmasi icin bu basli basina sebebti simdi kalkmis gerckelero yansitmiuor diyor yaptiklarinla soylediklerin ortusmuyor imamoglu

  • Gard29 Ağustos 2020 22:54

    Devletimiz ne yapıyorsa doğrudur

  • Gard29 Ağustos 2020 22:51

    Sanki diğer devletler doğru acikliyorlar

  • KEMALİST29 Ağustos 2020 22:48

    ÇADIR HASTAHANE KURUN İÇİ BOŞ OLMASIN AMA ADANA'DA Kİ GİBİ

  • Eko29 Ağustos 2020 22:36

    İmamoğlu izleyince kamım dondu.lanet olsun böyle siyasete dediği Saadet durağındamn binen akp liler olayının üzerinden 6 ay geçti Seyrettim dediği görüntüler hani nerede ne imamoğlu sustu jaldı laneti kendini mi vyçurdu acaba

  • Ali29 Ağustos 2020 21:47

    Cazibeniz bitti..piliniz bitti..dikkat cekmek ..gayeniz..reklam..tiri viri oldugunuzu millet gordu...ne yazikki..is istengecti..

  • Geçmeeezz...29 Ağustos 2020 22:26

    Seçimler yine olacak gardaş, hizmet edene oy verecek millet... Bir dönem iyi oldu böyle, azıcık karşı tarafı görmek iyidir. Kıymet bilinir ;))

  • Busees29 Ağustos 2020 21:46

    İnşallah canım yaa

  • Puhahhaa29 Ağustos 2020 21:45

    Bunlarda sanıyor ki belediye işlerini bırakıp hükümetin işleriyle uğraşırsak ülkenin başkanı oluruz. Namık Kemal'in bir sözü var ama şimdi burda söylemeyim :)

  • Emre 29 Ağustos 2020 21:44

    Acaba rakamlar yanlış olsa devleti topa tutmaz mısınız kameralar var kayıtlar var nerde peki bu ölenlerin yakınları çıkmıcakmı Fox TV nerde bizim hayali ölülerimiz buharmı oldular yalanın bir adabı var bunuda beceremiyosunuz

  • AHMET ÖZBİR29 Ağustos 2020 21:41

    arkadaşlar bu hafta genel merkezden maaşlar bonuslu yattı o yüzden şevkle trollük yapıyorum, lütfen biraz anlayış

  • Zeki29 Ağustos 2020 21:36

    Ülkeyi soyup borçlu bırakıp osmanlı gibi kaçacaklar

  • Zeka akıyor!..29 Ağustos 2020 22:24

    Kolpacı seniii... Azıcık tarih oku ama doğru kaynaklardan oku. Yanmış senin devreler, kolpa bilgi verme!..

  • mezarci 29 Ağustos 2020 21:19

    sanso ve panso yel degirmenlerine bakar gibi

  • Vb30 Ağustos 2020 18:35

    Laurel ve Hardy

  • AHMET ÖZBİR29 Ağustos 2020 21:07

    HADİ oradan utanmazlar, T.C. DEVLETİ'nin rakamları varken sizin gibi bir sağdan bir soldan olmadı yandancılara inanacak VATAN EVKATLARI değiliz. Devletim ne diyorsa o ötesi FİYASKO.

  • Itri29 Ağustos 2020 21:26

    Asıl şeyine osbirciii

  • Fatih Sultan29 Ağustos 2020 21:06

    Masur Yavaş çok uzun yıllardır insanların özlediği özü süzü bir siyasetci. Duruşu, dürüstlü her kesimden destek alıryor.

  • Aldulhamid29 Ağustos 2020 21:05

    Verilen hiç inandırıcı değil gerçekten. Çok uzun bir süre her gün nerdeyse hep aynı veriyi açıkladılar. Hiç doğal değil.

  • Aynen devam29 Ağustos 2020 21:01

    İnsanlar panik yapmasın diye gerçek değerler açıklanmıyor anlaşılan ama yapılan büyük bir yanlış. Her bir bölgedeki değerler düzenli açıklansa insanlar ona göre önlem alır. Zaten millet çok ciddiye almıyor bide rakamlar az gösterilince dahada ciddiye almıyorlar.

  • Sdk29 Ağustos 2020 19:14

    Cenazeler memlekete götürülmüyor belediyeler tarafından kovid sebebiyle... Bunların yaptığı tamamen yalan... Cenazeleri memleketlerine göndermeyen de bunlar iki yüzlü yalancı... Bir sorun bakalım geçen yıl kaç cenaze il dışına gönderilmiş bu yıl kaç...

  • TARDU BARLAS29 Ağustos 2020 18:33

    MART NİSANA DÖNÜYORUZ ECZACIBASI İLAÇ  GÜZEL OLUR

  • bahaneci29 Ağustos 2020 18:15

    luzumsuz isler grubunun luzumsuz isler uyeleri,kisi/kisilerin akli fikri bok olunca ,isleri bok atmaktan ibarettir.

  • Aloo29 Ağustos 2020 20:36

    Millet ne derdinde sen ne derdinde

  • ulen29 Ağustos 2020 18:07

    ulen troller koronadan ölüp gideceksiniz hala 3 kuruş için istanbulda çöp var geyiği yapıyorsunuz.

  • onur?29 Ağustos 2020 20:48

    bunlar para karşılığı ruhlarını ve bedenlerini satanlar başka birşey bekleme, onurları şerefleri yok

  • Ayh29 Ağustos 2020 18:05

    Arkadaş dünya perişan olmuş siz çak cuk derdindesiniz, Dünyanın neresinde var tüm kişi sayısına göre hastane kapasitesi, yeni Zelanda 5 milyon nüfusla , ada ülkesi 8 ayda zor düzeltti paçasını, sende 85 milyon var,istanbul da günde en az 100 kişi ölüyor keza Ankara da öyle

  • Hasan29 Ağustos 2020 18:02

    Ne iş ysptunuz işiniz gucunuz meyve veren ağacı taşlamak iftira atmak eski siyasetçiler gibi ben açıklarsam şöyle olur böyle olur diyerek gündemde kalmaya çalışıyonuz hiç bir işiniz yok

  • Aynen devam29 Ağustos 2020 17:27

    Aferin yavrum özümüze erken döndünüz iş yapmayı bırakın eleştirin Yalanlar uydurun size yakışanı yapın ya Ne yapacaksınız İstanbul’daki çöpleri şimdiden akmayan muslukları

  • Cengiz29 Ağustos 2020 17:06

    Devletin verilerine inanmıyorum.hastanelerin yogun bakımlarında yer yok diyorlar

  • Ali covar30 Ağustos 2020 00:16

    Parlementer sistemin fişini çekince ülke çökmeye ve dagilmaya mahkum. Osmanlıyı dagitanlar Abdulhamit ve Vahdettin idi.Hersey gençliğe hitabede yazılı.

  • Vb29 Ağustos 2020 20:46

    Hani muhalefetin ne gerek var dediği hastaneler mı ? Zeydan Karalar a başvur adana sahra hastanesinde yer ayarlasın sana 😉

  • yorumsuz...29 Ağustos 2020 17:05

    derdiniz şeffaflık öylemi? 

  • Fırıldak ikili29 Ağustos 2020 16:45

    Nerdesi iki seneniz doldu ne İstanbul’da ne de Ankara ya birçivi çaktınız işiniz gücünüz yalan dolan fırıldaklık Belkide gizli yollardır ama bu bir devlet politikasıdır dünyada bütün ülkelerin yaptığı işi ama siz ne yapıyorsunuz asli göreviniz de hangi işi başara bildiniz onu Söyleyin belkide gizli yollardır ama bu bir devlet politikasıdır dünyada bütün ülkelerin yaptığı iş ama siz ne yapıyorsunuz asli göreviniz de hangi işi başara bildiniz onu söyleyin

  • Alb29 Ağustos 2020 20:19

    Hatırla tipik bir candassin

  • Hatirla29 Ağustos 2020 18:42

    Birileri secilselerde calistirmayiz diyordu, bildin mi