E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİkinci dalganın nedeni gençler olabilir---

İkinci dalganın nedeni gençler olabilir

İkinci dalganın nedeni gençler olabilir
30 Temmuz 2020 - 10:23 borsagundem.com

Avrupalı ​​ve ABD’li sağlık uzmanları, gençler arasında korona vakalarının yükselmesinin dünya çapında 17 milyon insanı etkileyen ve 664 binden fazla hastanın ölümüne neden olan salgında ikinci bir dalgaya neden olabileceği konusunda uyardı

Avrupa ülkeleri sosyal mesafe önlemlerini sıkılaştırırken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, BBC ile yaptığı röportajda gençler arasında vakaların artmasının Avrupa’da son zamanlarda yaşanan vaka artışının arkasında yatan ana sebep olduğunu öne sürdü. Kluge açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Giderek artan sayıda ülke, yerel bir salgının patlak vermesinden ve vakalarda yüksek artışın tekrarlanmasından yakınıyor. Bunun insanların davranışlarındaki değişikliğin sonucu olduğunu biliyoruz. Sağlık yetkililerinden yeni vakaların gençler arasında görüldüğüne dair raporlar alıyoruz. Bu yüzden gençlere yönelik nasıl daha iyi bir önlem alınacağı konusunda yeniden düşünmek gerekiyor.”

İki kız çocuk babası olan Kluge, gençlerin "yaz tatilini kaçırmak istemediklerini" belirterek, “Gençler kendilerine, ebeveynlerine, büyükanne ve büyükbabalarına ve toplumlarına karşı sorumluluk taşıyorlar. Şuan nasıl daha sağlıklı davranışlarla bu krizi atlatabiliriz bunu biliyoruz, bu yüzden bu bilgilerden yararlanalım” ifadelerini kullandı.

Vakalarda hızlı bir artış yaşayan İspanya'nın başkenti Madrid'de, bölgesel hükümet başkanı Isabel Diaz salı günü yaptığı açıklamada "gençlik davranışları" konusunda uyararak, "Komşularını ve akademik ve mesleki geleceklerini riske atıyorlar" dedi.

BBC’nin aktardığı habere göre Fransa'da Bretonya bölgesi yetkilileri, 18-25 yaşları arasındaki gençlerin yeni bir dalgalanmanın ortaya çıkmasına neden olabileceğini belirterek gençleri sosyal mesafe kurallarına uymadıkları için kınadılar. BBC’nin France 3 TV kanalından aktardığı habere göre Bölgesel Sağlık Otoritesi Başkanı Anne Priyak Bailey, “Gençler virüsü yayıyorlar” dedi.

Diğer taraftan, Beyaz Saray’da Korona virüsle Mücadele Koordinatörü Deborah Birks, 30 yaşın altında hiçbir semptomu olmayan gençlerde vaka görülme sıklığının artması konusunda uyardı. Bu durumun yakında vakalarda sıçrama yaşamamış olan devletlerin "sıcak noktalar" haline gelmesine neden olabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rt30 Temmuz 2020 11:58

    Yalan söylüyorsunuz covit hastalığının sebebi siyasi iktidarlar kendi rahatlıkla di için çıkarılmış oyun yalancı sahtekar hepsi

  • R.Demir30 Temmuz 2020 10:38

    Okumuş Cahiller topluluğu Birde tam Cahil ler Sebeb oluyor Ulan Biz evden çıkmadık 3 Ay Ama Dingiller in umrunda değil Anlaşılan Akillanmazsan Virüs kabadayı yan bak yeter iki seksen yatirsin seni yere Kaşıntısı olana Müstahak