E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİkinci dalga endişesi ABD endekslerine sert satış getirdi---

İkinci dalga endişesi ABD endekslerine sert satış getirdi

İkinci dalga endişesi ABD endekslerine sert satış getirdi
12 Haziran 2020 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende yurtiçi piyasalardaki hareketin global endekslere paralel olduğu belirtiliyor

Fed kararının ardından piyasaların gösterdiği satıcılı seyre virüste ikinci dalga ihtimali hız kazandırdı. ABD'nin 21 eyaletinde  artan vaka sayısı, özellikle ülke genelinde sokaklarda yaşanan sürecin  tetiklediği bir tablo ile gelişti. Bu durumda ikinci dalga ihtimalini  de tetikledi. Bu gelişmeye Hazine Bakanı Mnuchin, ikinci dalga olması  halinde ekonomiyi durduramayız açıklamasını yaptı. Bu açıklama kısa  vadede endeksler için pozitif olsa da açıklama ile ABD vadelilerinde  toparlanma eğilimi izleniyor. Dün ABD endekslerİ kapanışta %5'i aşan  satışlar kaydetti. Ayrıca endeksler bu hareketi yaşarken, petrol  fiyatlarıda nisan ayından sonra en sert düşüşü kaydederek %8'in üzerinde geriledi.
Son gelen stok verilerinde yaşanan artış ve talep  zayıflığı, ikinci dalga ihtimali petrol fiyatlarını baskıladı. 
Ekonomilerin açılması ve kısıntı haberleri ile oluşan iyimserlik bu  gelişmeler ile bozuldu. Ons altında ise hareket 1727$ seviyesinde  izleniyor. Dün akşam bu fiyatlamalar karşısında ons altın sakin seyrini korudu. Bu sabah Asya piyasalarında satıcılı bir tablo var.
Vadelilerde ise ABD haricinde karışık bir seyir takip ediliyor. Bugün  içerisinde Avrupa'da sanayi üretimi ve AB Maliye Bakanları toplantısı  yakından izlenecek.
Yurtiçi piyasalarda ise dün global endekslere paralel bir hareket izlendi. Endeks günü %0.55 aşağıda 109.155 puanla tamamladı. İşlem  hacmi ise 16.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Endeks cephesinde 110 Bin  üzerindeki kalıcı görünümde ivme kaybı yaşandığı görülüyor. Bu seviye üzerinde güçlü bir görünüm oluşmadıkça aşağı yönde geri çekilmelerde ise 108.500 desteği izlenebilir. Dolar/TL kurunda ise 6.83 seviyesi  izleniyor. Dün global çapta yaşanan hareket sonrasında kur yukarı  yönlü bir fiyatlama izledi. Bugün yurtiçinde seans başında sanayi  üretimi ve cari işlemler dengesi verisi takip edilecel. Veriler  özellikle Nisan ayı olması ve virüsün ekonomi üzerindeki etkileri  görebilmek adına önemli olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)