E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİhlas Holding girişim sermayesi şirketi kuruyor---

İhlas Holding girişim sermayesi şirketi kuruyor

İhlas Holding girişim sermayesi şirketi kuruyor
26 Kasım 2020 - 16:25 borsagundem.com

Çok sayıda sektörde faaliyet gösteren İhlas Grubu, yeni dönemde çıkacak fırsatlara yatırım yapmak için "İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı" şirketi kuruyor. İzin için SPK'ya başvuruda bulunuldu.

Temeli, 1970 yılında Türkiye Gazetesi'nin kurulması ile atılan İhlas Holding'in, Grup tarafından kurulan ve değişik sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri 1993 yılında holding çatısı altında toplandı. Medya, inşaat, enerji, üretim ve ticaret, hizmet, otomotiv, sağlık, finans ve sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren İhlas Holding, girişim sermayesi şirketi kurma kararı aldı.

"SPK'YA BAŞVURUDA BULUNULDU"

Yeni yatırımlarla ilgili KAP’a şu açıklama yapıldı:

"Şirketimiz tarafından 15.09.2020 tarihli özel durum açıklaması ile, İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kurulmasına karar verildiği ve gerekli çalışmaların yapılarak, kuruluş izni için resmi kurumlara başvuru yapılacağı açıklanmıştı.

Şirketimizin %45 oranında hissedarı olacağı "İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş."nin kuruluş izni için bugün (26.11.2020) Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunulmuştur."

Açıklamanın bir benzerini de İhlas Yayın Holding yaptı.  İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 45 payına ortak olduğunu açıkladı. 

ÜLKE EKONOMİSİNE VE YENİ GİRİŞİMLERE DESTEK

İhlas Grubu’nun bu yatırımla özellikle küçük-orta şirketler ve girişimlere yatırım yaparak hem ülke ekonomisine hem de yeni girişimlere destek olması bekleniyor.

İhlas Holding’ten yeni bir adım daha

İhlas Haber Ajansı’nın halka arzında önemli gelişme

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,14
En Yüksek: 1,14
En Düşük: 1,12
Değişim 0,88 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,64
İşlem Hacmi 26.311.173
Toplam Adet: 23.073.872
Ağırlıklı Ort.: 1,13