E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİGA: İstanbul Havalimanı'nda her şey yolunda ---

İGA: İstanbul Havalimanı'nda her şey yolunda

İGA: İstanbul Havalimanı'nda her şey yolunda
31 Aralık 2019 - 13:10 borsagundem.com

İGA Havalimanı İşletmesi, hava koşullarının ulaşımı olumsuz etkilediği yönündeki haberlerle ilgili olarak açıklama yapıldı.

İGA Havalimanı İşletmesi, hava koşullarının ulaşımı olumsuz etkilediği yönündeki haberlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İstanbul’u etkileyen olumsuz hava koşullarına rağmen İstanbul Havalimanı’nda, operasyon kesintisiz olarak devam etmekte ve herhangi bir sefer iptali bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin şu bilgilendirmelere yer verildi:

"İstanbul’u olumsuz etkileyen hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda uçuşların yapılamadığına dair bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya organlarında yayılan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Özellikle belirtmek isteriz ki havacılığın en önemli kuralı uçuş, can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır.

Bu bilinçle çalışmalarını sürdüren İstanbul Havalimanı, İstanbul’u etkileyen olumsuz hava koşulları sonrası yolcuların bu durumdan etkilenmemesi adına çalışmalarını sürdürmektedir.

İstanbul’da 2 gündür tüm ulaşım ağlarını olumsuz etkileyen hava şartları nedeni ile havalimanlarından gerçekleşen uçuşlarda da gecikmeler yaşanmıştır.

30.12.2019 (dün) İstanbul Havalimanı’nda gerçekleşen operasyonda rüzgar sebebi ile 13 pas geçme yaşanmıştır. Bu yılın Nisan – Aralık dönemi ile geçen yılın aynı döneminde İstanbul Havalimanı ve Atatürk Havalimanı karşılaştırıldığında İstanbul Havalimanı’nda 620 uçak pisti pas geçerken, bu rakam Atatürk Havalimanı’nda geçen yıl 1.016 olarak gerçekleşmiştir. Tüm bu yıl ortalamaları da gösteriyor ki uçakların pisti pas geçme oranında İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın geçen yılki pas geçme sayısının yaklaşık olarak yarısı seviyesindedir.

Havacılıkta pas geçme ve divert, emniyetli bir uçuşun önemli aşaması olup pilotların uçuş güvenliği için uygun gördüğü prosedürlerdir.

İstanbul’u etkileyen olumsuz hava koşullarına rağmen İstanbul Havalimanı’nda, operasyon kesintisiz olarak devam etmekte ve herhangi bir sefer iptali bulunmamaktadır. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vb31 Aralık 2019 13:33

    Valla sen istediğin mantıklı açıklamayı yap, işlemenin üzerinden 10 sene geçse de , onlar kusur bulur, hepsi birer otorite , Özal Türkiye'ye çağ atlattı yaranabildi mi ? 50 yıl önce otomobil yapmayın bira fabrikası açın , bira bulamıyoruz yazan adamlar ve torunlarına yaranamazssın

  • komik31 Aralık 2019 16:18

    haramzade mal olan sensin adam doğru söylemiş sen ve senin gibi ahmaklar yüzünden bu güne kadar bir arpa boyu yol kat edemedik ama artık sizi .... takan yok bu da sizi üzüyor çünkü siz .... seviyorsunuz.

  • haramzadeler31 Aralık 2019 15:38

    bu kadar mal olmak zorundamısın ?arabayı küçük sanayi de mi yaptın ???