E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİDO iç hatlarını kapatıyor---

İDO iç hatlarını kapatıyor

İDO iç hatlarını kapatıyor
14 Kasım 2018 - 10:00 borsagundem.com

İDO, İstanbul'daki iç hat seferlerini 1 Aralık'ta durdurma kararı aldı

2011 yılında yapılan özelleştirme ihalesi ile 861 milyon dolarlık bedelle Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu tarafından alınan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. ( İDO) 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durduruyor.

Şirket kaynaklarından alınan bilgilere göre İDO’nun Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar’dan oluşan iç hat seferleri 1 Aralık tarihinden itibaren artık yapılmayacak.

Alınan bilgilere göre son dönemde döviz kurundaki yükselişe karşın, iç hatlardaki fiyat artış taleplerinin uygun görülmemesi, haksız rekabet ve Osmangazi Köprüsü geçiş fiyatlarının düşürülmesinin İDO tarafından öngörülememesi nedeniyle, tasarruf tedbirleri kapsamında sirket tarafından zarar eden tüm hatların geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

İDO’nun geçen hafta yapılan yönetim kurulu toplantısında İskoçya merkezli yabancı ortak Souter’in talebi doğrultusunda alınan karar ile şirket, iç hat seferlerini durdurup daha çok dış hatlara odaklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • t14 Kasım 2018 13:35

    kötü olmuş

  • mehmet yılmaz14 Kasım 2018 13:34

    teknoloji ve İLERLEMEDEN rahatsız olanlar mum satışlarının ve beyaz televizyonların satılmamasındanda rahatsız olacak.

  • zühtü14 Kasım 2018 11:31

    bu ülkede yaşamak allaha emanet olmaktır.

  • ...14 Kasım 2018 11:27

    doğa dengesi ile oynamak gibi bişe bu... çok fare açlık sefalet yokluğa neden olur... az fare yılan,çıyan gibi yabanilerin evlere girmesi, yemek aramasına sebep olur... dağdaki fazla domuz, şehirlere gelmesine aç kalmalarına, dağdaki az domuz ise, yabani yırtıcıların evlere yaklaşmasına nedne olur... DOĞA DENGESİ MÜKEMMELDİR. yöneticilerin dengeyi kurması herkesi mutlu eder. bir dengesizlik ise, bazı x lerin yok olmasına neden olur. yönetim başarılı/başarısız buradan anlaşılır. 

  • Ali14 Kasım 2018 10:57

    Yazık şu güzel ülkemin haline. Maalesef yönetim sorunu var ve bitecek gibi de görünmüyor bu yönetim sorunu. İstifa müessesesi diye bir olay ise sadece batıda var. Yapamıyorsan istifa et. Nedir bu koltuk hırsı anlamak olası değil.

  • ahmet14 Kasım 2018 10:18

    mustaak

  • ahmet koygitsin14 Kasım 2018 10:09

    eeeee , herseyi ozellestirin , binecek feribot kalmadi , herkes arabaya, elektrik firmalari da aksam sokak aydinlatmalarinda tasarruf yapiyor , ortalik karanlik ,