E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib için kritik görüşme bu akşam---

İdlib için kritik görüşme bu akşam

İdlib için kritik görüşme bu akşam
24 Şubat 2020 - 08:37 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib hakkında Fransa ve Almanya'nın da katılacağı dörtlü bir zirve düzenlenmesini ele almak için bu akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çatışmaların devam ettiği İdlib hakkında Fransa ve Almanya'nın da katılacağı dörtlü bir zirve düzenlenmesini ele almak için bu akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini, görüşmenin neticesine göre Türkiye'nin İdlib'deki tavrını belirleyeceğini söyledi.

Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Putin ile İdlib'i görüştüğünü ifade ederek, "Çok kararlı bir ateşkesin yapılması için davet yaptılar... Bu davet sonucu henüz beklenen yaklaşım vardır diyemem" dedi.

Erdoğan, bugün Macron ve Merkel ile kendisinin yaptığı telefon görüşmesinde dörtlü zirvenin 5 Mart'ta İstanbul'da yapılmasının ele alındığını ancak Putin'in buna henüz cevap vermediğini belirterek, Putin ile bu akşam saat 1800'da görüşeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Şu an itibarıyla İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Biliyorsunuz şu anda yoğun bir, ben buna savaş diyebilirim, orada devam ediyor... Görüşmemiz neticesi İdlib'deki tavrımızı belirleyecek" dedi.

Erdoğan, Suriye toprakları içinde Türkiye sınırları boyunca 30-35 kilometre derinliğinde güvenli alan kurmak ve buraya çatışmalardan kaçan Suriyelilerin yerleştirilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • leman24 Şubat 2020 16:40

    Bu el ele tutuşmalarda yada toklaşmalarda en büyük kazığı biz yiyoz. neden acaba

  • Haci ramazan 24 Şubat 2020 09:31

    Agrimayan başımızı agritmaya devam ediyorlar suriyeside batsın libyasida arap sevicilik dir bu ya ne işimiz var yazık oluyor askerimize

  • Hacı 24 Şubat 2020 09:04

    Namahrem kadın eli tutmak haramdır. Katolikle dost olunmaz

  • Bika24 Şubat 2020 12:13

    Erkeğin kadının elini tutması normal de erkek erkeğe el tutuşmak hoş durmuyor.