E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİddia: Seçim 14 Mayıs'ta---

İddia: Seçim 14 Mayıs'ta

İddia: Seçim 14 Mayıs'ta
22 Şubat 2023 - 23:01 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçimlerle ilgili bir sunum yapıldığını belirten Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, seçimlerin 14 Mayıs'ta gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi Türkiye’nin 10 kentinde 42 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu.

Deprem felaketinin ardından 14 Mayıs’ta yapılacağı işaret edilen seçimlerin akıbeti de tartışma konusu oldu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın seçimlerin bir yıl süreyle ertelenmesi çıkışıyla başlayan tartışma, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçim zamanında yapılacak” açıklamasıyla gündemdeki yerini koruyor.

İddialar peş peşe gelmişti

Siyasetin sıcak başlıkları yer arasında alan seçim tarihi tartışmasına ilişkin dün Bloomberg’de yayınlanan bir haberde, seçim sandığının 14 Mayıs’ta kurulacağı ifade edilmişti. Seçimlerin tarihine ilişkin bir haber de Reuters’da yayımlanmıştı.

Reuters'a konuşan hükümet yetkilisi, "Seçimlerin 18 Haziran'da yapılması konusunda anlaşmaya varılması çok muhtemel" demişti.

Erdoğan'a sunum yapıldı, seçim yüksek ihtimalle 14 Mayıs'ta

Seçim tarihine ilişkin son kulis haberi ise Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'tan geldi. CNN Türk'te ekranlara gelen Tarafsız Bölge programına katılan Hande Fırat, seçimlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yapıldığını söyledi.

"Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Bir tanesi parti dışında bir merkezde, biri partide. Pek çok teknik isim bir araya geldi, 'hangi tarihte yapılmalı' diye. Hürriyet Gazetesi'nde de yazmıştık. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ı istiyor.' diye. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta seçim yapılacak gibi görünüyor" diyen Fırat, şunları söyledi:

"Bu akşam bir toplantı vardı. "Teknik açıdan yetişecek mi, teknik olarak imkanlar el verecek mi? YSK seçmen kütüklerini deprem bölgesinde hazırlayacak mı" diye bakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta ısrarcı diye yazmıştım. YSK ve AK Parti'deki teknik isimler çalıştı. Akşam saatlerinde, Binali Yıldırım'dan Numan Kurtulmuş'a... Erdoğan'ın kurmayları bir araya geldiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir sunum yapıldı. Toplantıdan bana gelen bilgi seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde."

Erdoğan: 1797 konutun inşa süreci yarın başlıyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kızılay eleştirilerine yanıt

 

Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi, depremzedeleri ziyaret etti

 

Kılıçdaroğlu: Yabancıya konut satışını 5 yıllığına yasaklayacağız

 

Kılıçdaroğlu: Yardımlar halka ulaşmıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ty23 Şubat 2023 22:54

    bu pandemide bu büyük depremde çok şükür muhalefet iktidarda değil yoksa bu milletin vay halineydi kuru ekmeği bulamazdık adım gibi eminim Allah bu ülkeyi şer ittifakindan korusun

  • Bik23 Şubat 2023 12:53

    14 Mayıs'ta 21 yıllık enkaz devralınacak.

  • Th24 Şubat 2023 10:37

    Aç tavuk rüyasında kendini darı ambarında görürmüş

  • baran23 Şubat 2023 12:47

    Ülkeyi satmaya hazır!  Gözünün içine baka baka millete yalan söyleyen 6 lı ganyan hdp ye bakanlık vermekten tutun da lgbt ahlaksızlığına göz yuman pkk fetoş afuna hazırlanan bu ülkeye iş yapan havaalanı köprü  tüp geçit baraj yol yapan şirketlerden hesap soracağını açık  açık ifade eden 6.5 çetenin iktidar hayali kuranlar boşuna hevslenmesin. Bu ülkenin 7 de biri ağır hasar gördü.  Allah ın izni ile yaralar daha önce sarıldığı gibi sarılacak. Bu hayısız ganyanında elinin tersi ile itecek. Bunların kuyruğuna neden yapıştıkları belli olan fetoşçu itler de boşuna heveslenmesin. Münafıklık sektörü rezil rüsva olacak.  Bu ülke de ithalat petrol ve enerji ithalidir. Özel sektör de artık ucuzculuğu bırakıp lcd ekranı led ekran ya da motor aksamını da kendi üretmeye başlamalı.  Her şeyi de devletten beklemeyin biraz utanın Koç gurub Reno gurunu u ve büyük bilgisyar ya da tv üreticileri. 

  • Nuri 23 Şubat 2023 17:06

    baran möööö 🐮🐮🐮🐮🐮🐄🐄🐄🐄 🐮🐮

  • Fenasi kerim23 Şubat 2023 12:28

    Kaybol adamın canını sıkma ahlaksız

  • ALİ RIZA GÜZELKALE23 Şubat 2023 10:44

    Enflasyonun patlaması neden oldu.ABD nin bize uyguladığı ekonomik ambargolar, pandemi nedeni ile turist gelmemesinden birde aşırı üretmediğimiz lüks ürünleri dışarıdan almaktan dolayı.Yani senin millet ittifakı gelse ne yapacak ülke güllük gülüstanlıkmı olacak.daha bir sene oldu cumhurbaşkanı adayını seçemeyenlerin bu ülkeye ne faydası olacak.Kemal gidip tefecilerden 100 milyar dolar kredi alacakmış bize beleş mi verecekler bunun faizini almayacaklarmı.bize rahatlık batmaktadır.Bak ben chp nin 1970 yıllarını ülkede akaryakıt ilaç kömür margarin yağı çimento demir tüp doktor ilaç vs.vs.yok her keş karaborsa her gün 6 saat elektrik kesilir idi.döviz alım satanı hapse atarlar idi  inanmıyor isen babana dedene sor seni o günlere gönderelim o günlerde yaşa.

  • Mucise Reis : )23 Şubat 2023 10:55

    Kemal i, chp yi ahmet, mehmeti bırak. Sen ne yaptın ? ne yapıyorsun? yapacaksın? onu söyle... 1970 , 1990 , yok ambargolar vb bırak masalı. neyaptın ? ne yapıyorsun ? ne yapacaksın ? ..NE ÜRETİYORSUN ? NE ÜRETTİN ? NE FABRİKASI KURARAK İTHALATIN YOLUNU KESTİN ? EKONOMİ PROGRAMIN milleti ikna edememişken yabancıları nasıl ikna etti ? yabancılar neden konut alıyorda iş sahası açmıyor ? Madem abd saldırdı, TL  20 tl= 1 euro oldu avrupalı ülkelerce ??? ABD matbalarında TL basıpta değersiz yaptı paranı ? :D yıl 2023 enkazdan kızıl ötesi taramalar, ses ve titreşim takip cihazları, drone ihalar ile hatıralamalar, en kaz altındakiler cep telefonu ile konum atıp çalışma yapılıyor... sen 1960 larda yaşıyorsun :D 2023 de ekonomi tırt, program tırt, TL 20 kat esik. Suçlu dış güçler : ) koryamıyorsan dış güçlerden bedelini ödersin seçimde.

  • Ekonomist vural23 Şubat 2023 08:46

    Bakiyorum yorumlara masallah ülkenin geldigi ekonomik durum enflasyon canavari ne olacak.ilk kez hersey evler arabalar 5 katina cikdi.Memnunsunuzz sanirim ekonomiden.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE23 Şubat 2023 10:41

    Enflasyonun patlaması neden oldu.ABD nin bize uyguladığı ekonomik ambargolar, pandemi nedeni ile turist gelmemesinden birde aşırı üretmediğimiz lüks ürünleri dışarıdan almaktan dolayı.Yani senin millet ittifakı gelse ne yapacak ülke güllük gülüstanlıkmı olacak.daha bir sene oldu cumhurbaşkanı adayını seçemeyenlerin bu ülkeye ne faydası olacak.Kemal gidip tefecilerden 100 milyar dolar kredi alacakmış bize beleş mi verecekler bunun faizini almayacaklarmı.bize rahatlık batmaktadır.Bak ben chp nin 1970 yıllarını ülkede akaryakıt ilaç kömür margarin yağı çimento demir tüp doktor ilaç vs.vs.yok her keş karaborsa her gün 6 saat elektrik kesilir idi.döviz alım satanı hapse atarlar idi  inanmıyor isen babana dedene sor seni o günlere gönderelim o günlerde yaşa.

  • mayıs23 Şubat 2023 08:45

    14 mayısata olacak çünkü seçim 2.tura kalacak yani sandığa 2 kez gideceğiz.zaman kaybı olur  haziran olması.muhalefet zaten dünden razı seçime ama adayı bile yok.akp ekonomik yönden çok başarısız oldu neyse o ama alternatifi yok.şu an türkiyede  hiç kimse ilk turda  seçim kazanamaz.seçimi kazanmak içik 50 üstü alma gerekli bu mümkün değil.

  • AHMET ÖZBİLEN23 Şubat 2023 10:43

    Haydi ordan hadsiz muhalefet kandan gözyaşından nemalanmak istemektedir.depremden önce seçimi red edenler depremden sonra nasıl olur da kemal ve meral bir den iştahlandı 1 saat geçikmeden yapılsın diye.ülkeyi kandil e mi teslim edelim.

  • Mucise Reis : )23 Şubat 2023 08:15

    Çok yıprandıkları kesin.Bence kan değişimi ağır basacaktır. Çünkü bir kaç kanun maddesi değiştirerek bazı değişimler düzelmeler iyileştirmeler olacağını hiç sanmıyorum. Zaten yaşanan son deprem tuz biber oldu kanımca. Büyük ekonomik problemlerin faturası katlamalı çıkacaktır. Zaten ekonomi sorunu abuk subukl bir model ile zırvalamıştı. Ücretlere kazanç  geliyır1 eve aldığın ürünlere zam gelıyor 50 ürüne... tavşan kaç, tazı tut ekonomi modelinde çözüm bulmak zırvalık. Bu iş seçimleri etlemeye değmez.Sayın bahçeli zaten ne olacaksa olsun halkın taktiri gelsin diyor. Fakat bazı kişi/kişiler seçim değil  sonrasından çekinip korktuğu için hukuksal olmayan baskı adımların peşinde koşuyor. Ben şahsen bu ekonomi modeli ile bu yaşanan ekonomık sorunların çözüleceğini hiç sanmıyorum.

  • Mucise Reis : )23 Şubat 2023 12:06

    Merhalet bey, bu ülke milletindir. millet seçimini verir. sende parti kur 100 kişi buyur seçimlere gir. ABD liler oy vermiyor anayasal haklara ve anayasaya uygun adımlar atan her yurttaş oy veriyor. Suriyelileri Tc vatandaşı yapıp oy vermesine alkış tutuyorsunda, insanların hdp ye oy vermesine neden karşısın =? Madem çok doğrusun buyur insanların istekleri taleplerini karşıla geçen seçimlerde oy aldığın gibi yeniden oy al ve hdp ye insanlar kaçmasın ? Hdp yasa dışı ise feto gibi kapatırsın. HDP kapanınca oyların sana mı geleceğini düşünütorsun ? Burada sen insanların gönlüne girmelisin. Olarına talip olup sorunları çözmelisin. hdp kapat. chp yöneticileri hapse at, iyi partiyi dağıt, babacana ambargor, davutoğluna ihraç :D ya bu mantıkla siyaset olmaz. insanların asli sorunları önemli. neden aç insanlar ? neden ev alamıyor ? araba alamıyor? çocu 30 yaşında iş sahibi deil ? bunları çöz oyları kap.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ23 Şubat 2023 11:00

    Ulan bu ülke. deneme tahtasımı bu ülke bir mal bozuk çıkınca gidersin en fazla paran kayıp olur gidip alırsın.bu ülkeyi  hdp nin ortaklarınamı teslim edelim.

  • AHMET ÖZBİR23 Şubat 2023 00:17

    CUMHUR İttifakı iktidar olmasaydı, bir dakikalığına düşünün "6'LI MASA BİR DE ALTINDA SAKLANAN"lara kalsa YANDI KETEN HELVA, BATTI VATAN VALLAH!" 1500 yıllık biriken stres 2 büyük zelzele meydana getiriyor, KAYALAR, DAĞLAR İKİYE BÖLÜNÜYOR, devletim anında müdahale ediyor, AÇIKTA KALAN, AÇ OLAN BİR KİŞİ KALMIYOR. Rabbim Yiğitler'den razı olsun, alçakça iftira edenleri İKİ CİHANDA PERİŞAN EYLESİN. Amin.

  • Nuri 23 Şubat 2023 17:03

    Ahmet mööööö 🐄🐄🐄 🐮🐮🐄🐄🐮🐮🐄🐄🐄🐄

  • Baba22 Şubat 2023 23:33

    Sdk siz 12 seçim kaybedenle bu seçimi kazanma hayali kuruyorsunuz VALLA BİRAVO SİZE NE İCİYORSANİZ ARTİK

  • ıtri23 Şubat 2023 06:29

    pudra şekeri içiyoruz. istanbul, ankara, izmir, adana, antalya millet ittifakına geçtiğinden beri paso

  • Sinirli 23 Şubat 2023 06:17

    Davar

  • Sdk22 Şubat 2023 23:26

    İnşallah yolcu edeceğiz…

  • Slm22 Şubat 2023 23:26

    Ben devletin yerine olsam en kısa zamanda yaparım işkembeden konuşmak kolay mevcut hükumetin yapabileceğini yapacak varsa hodri meydan derim...Bu devletin başına gelmeyen ne kaldı hâlâ ayaktayız çok şükür,doğru düşünüp doğru karar vermek gerek