E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİcralık borçlara devlet desteği geliyor---

İcralık borçlara devlet desteği geliyor

İcralık borçlara devlet desteği geliyor
24 Ağustos 2022 - 23:22 borsagundem.com

Dar gelirliye destek için icra ve haciz sorununu çözmek üzere hazırlanan iki paketin ayrıntıları belli oldu.

Dar gelirlilere yönelik destek paketinde sona gelindi.

Ekonomi yönetiminin uzun süredir üstünde çalıştığı icra ve haciz sorunlarını çözecek paketin ayrıntıları belli oldu. Yaklaşık 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edecek paket iki ayaklı olacak.

İlk olarak 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek.

Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Paketin ikinci ayağında ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar ele alınacak.

Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati vatandaşlara destek sağlanacağını belirterek borçların önemli bir kısmının temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerinden kaynaklandığını söyledi.

Bakan Nebati konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.”

Düzenleme Meclis’ten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmadali25 Ağustos 2022 14:06

    Hafta sonu plajlardaydim Yıka basa doluydu Giriş 50 oturma 50 En ucuz yerlerde en yoksul halk Neş eyle yiyip ijip eğleniyordu Sadece pikaka sempatizanları Elektrik su gaz faturası ödemez TC ödesin der

  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2022 11:53

    Ne oldu şimdi. ? kılıçdaroğlu evlerde elektrik yok kesiyorlar dediler.. Yaa elektriği kesilen yok demişlerdi :D Devlet xx bin hane elektriği ödüyor demişlerdi. Eeeee nerede hani ? ödemeyi bırak isanlara haciz geliyor bide... yahu bu insanlar gel vatan için al eline silah dense koşa koşa gelecekler... Çünkü devletleri, milletleri, vatanları olmadan asla yaşayamazlar... ama 2022 yılında hava almak, su içmek gibi olan bazı hizmerleri devlet vatandaşına veremiyor ise ne diye devlet kurulmuş ? sen nasıl millet yönetiyorsun ? demezler mi ... ? suriyelilerin dahi bu duruma düşmediği 2022 ülkemizde bu rezillik nedir ? bu fakirlik nedir ? Aklım almıyor aklım. Biz dünyaya hüküm sürecez derken, vatandaş ilkçağ ve ortaçayda susuz, gazsız, elektrıksız,  soğukda yaşıyormuş... Ya bu tablo nasıl olabilir ? delirmemek elde değil. Madem bu kadar fakir var, garip var devlet neden maaş yardımı yapmıyor ? Belediyeler neden aş vermiyor,çocukları okumuyormu ? 

  • Gerçek25 Ağustos 2022 11:35

    Hadi faizi sil, faizin hukuk ilkesinde yeri yok ama nasıl kanunlaşmış... millet parasıyla  borcunu ödemeyenlerin borcunu ve faizini  Muhalefet lideri ve hükümet lideri bürokrat yöneticileri kararıyla ödeyecek demiii... Bunun hesabını kim verecek inanalar bağlamında yazıyorum. Tüm kaynakları yaratan  ve Zerre miktarın hesabını görüleceği yaratıcı elçileri ile bildirmiş taahhüt etmiş...   :) 

  • Gerçek25 Ağustos 2022 11:28

    Bu ülke bu millet kalkınacaksa, dürüstçe çalışacaksa,  gerçek milli, hak  dava uğrunda yaşayacaksa... Mevcut hükümet ve ittifakları bu MİLLETİN üzerine PARA, HIRS, EMEKSİZ KAZANMA  zehrini sıkarak oyalayanlardan SİYASİ YASA,  SEÇİM KANUNU ve seçim süresini 4 yıl yada 2 yıl ara seçim koyarak değiştirerek önünü açabilir. Yoksa vay vay seçimi kazanan 4 yatar 1 yıl sonra haklı haksız ne varsa vaat eder..  

  • Dürüst Vatandaş 25 Ağustos 2022 09:47

    Bu dürüst  vatandaşların parasıyla, borcunu ödemeyenlerin borcunu ödemektir. Bu tür hizmetlerde Elektrik, su, doğalgaz telefon şirketleri bu tarz müşteriler için bundan sonra daha da ödenmeyen ay fatura olduğu halde hizmet sağlarlar. Nasıl olsa ödeniyor. Muhalefette hükümette sahipleniyor demek bu... ANLAŞILDI SİZİ POPİLİST SİYASİLER    

  • İbrahim Açıkgöz25 Ağustos 2022 09:36

    Vay beyin  yakan idare şekli. Kolayı seç dostum milleti batırıp ardından çamurdan çıkarma siyaseti gütme. Son bir haftada mazota 6 defa zam geldi. 22 liraya düştü hani manşetlerde yok dediğin o mazot var ya operasyon üstüne operasyon yiyor. An itibariyle 27'ye dayandı. Üretim maliyetleri düşmeden zamlar bitmez biraz daha zorlarsanız hatlar durur üretim durur ve memleket batar. Çok basit seçimi kurtarmak için bunları yapıyorsanız memlekette 2023 sonrası ekmek lüks demektir. Yok beceremiyorsanız milli serveti israf etmeyin adını kriz koyun ve bu millet bunu da aşar siz sadece kabullenin yeter.

  • Yani ben ödeyeceğim 😐25 Ağustos 2022 09:17

    Akaryakıta zam yapmak suretiyle..

  • murtaza25 Ağustos 2022 08:15

    Bu hükümet o kadar çok para dağıttı ki. Dolar dolarmı tekrar. Sadece EYT kaldı.

  • Bahtiyar25 Ağustos 2022 08:14

    tabi yine borcunu zar zor da olsa ödeyenler keriz yerine konulmuş. 

  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2022 07:06

    Bu mu gelşmiş Türkiye ? Bumu büyümüş gsmh cumhuriyet rekoları kıran Türkiye ? Bumu 19 yıllık hayal edilen ve varılan sonuç. ? Bu nasıl bir gsmh dağıtımı ve dağılımı ? Bu devirde 2022 de mağarada yaşıyor vatandaş haberimiz yok.... Bir insan en zorunlu giderlerini ödeyememiş ve MÖ.500 yılında gibi mağarada yaşıyor ? DEmet ışınlama makınasını bulmuşuz :D isannarlı geçmişe ışınlamış bir güzel geçmişde yaşatıyoruz.... İş mi beğenmiyorlar ? sosyal yardım maaşı alıp paralarımı etmiyor insan gibi yaşamaya... Bu kadar sayo çok değil mi ? Birde bu insanlar ucuz konut alacak, yahu adam  eşeltrık, doğalgaz ödememiş... Bu ekonomo modelinin oluşturtuğu sonuçtur. Ekonomide herkes birbirini dengeleyip çarkplar dönüp adam gibi yaşam hakları olmalıdır. Ben bu kadar sayıyı görünce ciden üzüldüm. Bu ne  saçma sapan bir tablodur :=?

  • baran25 Ağustos 2022 08:47

    Seni şerefsiz seni  beğenmiyorsan s...tir olur gidersin!  Borcu yaparken bana mı sordun?  Bak yalancı köpek temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için borç alıyor diye bir şey yok.  Yalancı it bu tür borçları yapanlar genellikle günde iki paket sigara içip dışarıda el şeyi ile hava yapan sefil karakterler. Kendini batırmaya bitirmeye alışmış bu sefil tipler tıpkı senin gibi her halta maydanoz olurlar fakat bir halttan da anlamazlar.   Bütçesinin el verdiği kadar harcayan insan aç falan kalmaz!  Hep daima en iyisini  isteyip verilene nankörlük edip burun kıvıran sonradan görme senin gibi alçaklar iyi anlasın hep böyle sıyıracağını sanma!  Böyle alçaklara Allah ın özel planı vardır.  Allah ın günü köpeklik Allah ın günü nankörlük böyle köpekler bu ülkeye mahsustur.  Ne Amerika da ne de Avrupa da devletler kimsenin  borcunu silmez kefil falan da olmaz isteseler de yapamazlar. Bu it te bura da havlar durur.

  • Nuri25 Ağustos 2022 05:05

    Eyt e gelince para yok.dolasiklara hep var,

  • Mustafa Tunç 25 Ağustos 2022 04:01

    Ülkemizin en büyük ihtiyacı insanlarımızın din düşünce ve yaşamsal özgürlüğünü güvence altına alan yeni anayasa yapılmasıdır

  • Borsaci25 Ağustos 2022 01:43

    Birde bankalara kredi ve kredi kartı borcu olanlara içinden çıkamayan vatandaşlara da böyle kolaylık yapsalarda herkes rahat nefes alsa çok daha güzel olur

  • Vatandaş25 Ağustos 2022 01:06

    İyi ki varsın Bay Kemal !

  • Kerim25 Ağustos 2022 00:36

    Vatandasin ekonomik vaziyeti cok kötü...3 evden biri borcunu odeyemeyecek halde olduğundan icraalik olmus...devletimizde iyi yol bulmuş alacakli sirketler bu borçları vergiden düşürülecek.böylece alacağı ödenmiş olacakmış.o sirketler vergi ödüyorlarmiydi

  • hakikukukutitu25 Ağustos 2022 00:17

    ASGARİ AVUKATLIK ÜCRETİ KADAR DEVLET DESTEĞİ OLMALI. Kİ MAĞDUR KENDİNİ GÖRENLER DABVA AÇABİLSİN  VE  KURUMLARIN İCRA  V.S DAVALARINDA AVUKATLIK ÜCRETİ TAQVANDAN ALINMAMALI. ÖNC EBUNALR DÜSELMESİ LASIM. KURUM DAVALARINDA AVUKATLIK ÜCRETİ NEDİR, VEKALET ÜCRETİ NEDİR,İCRA ÜCRETİ NEDİR.    BU KALKMALI. AYRICA  KURUMA YAPILAN İTİRALARDA ÇIKAN AKRARA  AÇILAN DAVALARDA İTİRAS SAHİPLERİ DAVACILIKTAN ÇIKARILMALI  VE KURUMV E BAŞVURUCU DAVA GÖRMELİ. ..   MU KITASINDAN GELDİM SİSE AKIL VERMEYE.

  • Mete bey24 Ağustos 2022 23:55

    Vaybe güzel bence