E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİcra’da rüşvete 12 yıl hapis talebi---

İcra’da rüşvete 12 yıl hapis talebi

İcra’da rüşvete 12 yıl hapis talebi
10 Eylül 2017 - 08:08 borsagundem.com

İstanbul Adalet Sarayı’nda 11 ay süren incelemelerin ardından rüşvet aldıkları belgelenen icra müdürlüğü çalışanı 34 personel ve avukat hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istendi

İstanbul Adalet Sarayı'nda icra müdürlüklerine yapılan rüşvet operasyonuyla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, icra müdürlüklerinde çalışan personel ile avukatlardan oluşan 34 kişi hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

11 AY TAKİP EDİLDİLER

Sabah gazetesinin haberine göre; İddianamede Cumhurbaşkanlığı'na giden ihbar üzerine çökertilen İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rüşvet ağı gözler önüne serildi. İş takipçilerinin rüşveti, icra dairesi çalışanlarına dosya arasına, masa altı veya çekmecelere koyarak verdiği tespit edildi. Rüşvet alışverişi polislerin icra müdürlüklerine yerleştirdiği gizli kameralara da takıldı.

12 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianameye göre, adli ve idari soruşturmanın başlanmasının ardından, polis ekipleri şüphelilerle ilgili fiziki ve teknik takibe başladı. İcra müdürlüklerine mahkeme kararıyla gizli kameralar yerleştirilerek, 11 ay boyunca titizlikle araştırma ve inceleme yapıldı. Saniye saniye kayda alınan rüşvet çarkı, şüphelilerin telefon konuşmalarına da yansıdı. İddianamede, icra dairelerine yapılan operasyonlarda yakalanan 34 şüpheliden 17'sinin tutuklandığı, diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. İcra müdürleri Ahmet Saltık ve Kazım Yüksel'in "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisleri istendi. Saltık ve Yüksel'in görev yaptıkları dairelerde gerekli denetim ve gözetimi yerine getirmeyerek memurların suç işlemelerinin önüne geçmedikleri kaydedildi. Diğer 32 şüpheli hakkında ise "rüşvet alma ve verme" suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 10 Eylül 2017 22:03

    rüşveti alan kadar verende suçludur.ceza yasaları yasa deyilki.alan memnun veren memnun yasası.rüşveti önleyemezsin çok sıkı önlemler alırsan biraz düşer.osmanlıdan beri tam gaz geliyor.hangi hükümet gelirse gelsin değişmez.rüşvet beyninize işlemiş.hatta dünyaya ihraç ediyoruz.en temiz toplumları bile bozarız.türkün olduğu her yerde rüşvet vardır.

  • bir yorum daha 10 Eylül 2017 20:35

    Arkadaşlar yanlış yere yorum yazdım.Kusura bakmayın.ben başka bir konuya yorum yazmıştım ama maalesef yanlış konuya yorum yazmışım.

  • ışın özdemir10 Eylül 2017 19:48

    Rüşveti alan ülkeyi zarara uğrattımı'Bakan çağşlayan için zarar ülke için yoksa suçlu olarak görmemişti.bakmak lazım

  • bir yorum daha 10 Eylül 2017 18:48

    Kardeşim burada bazıları mealleri ve tefsirleri öne sürerek erkek kadından üstün olduğunu ifade etmiştir.Bir kere meal ve tefsirler onu yazanları bağlar onları yazan insanların Kur'andan anladıklarıdır.Yani eğer arapça bilen birisi kendisi de Kur'ana meal verebilir tefsir yapabilir.Meal zaten anlam demektir tefsir ise yorum yapmak demektir.Eğer arapça biliyorsan sen de ayetler üzerinde derin düşünebilir ve bir anlam çıkarabilir yorum yapabilirsin.Ama tabii burda Allahın ayetlerini içtenlikle anlamak amacını gütmen gerekiyor.Nasıl ki ingilizcede bir kelimenin en yakın manasından en uzak manasına kadar 10 larca manası oluyorsa arapçada da aynısıdır.İşte bu meal yazan tefsir yapanlar arapça kelimelerin bir manasına baz alıyorlar ama sen daha iyi düşünürsen sen diğer manasını tercih edebilirsin.İşte nisa süresi 34 ayette bazılar biz erkekleri kadınların üzerine üstün kıldık diyorsa o bu meali yazanın anladığıdır.

  • keklik sana bu..10 Eylül 2017 18:42

    ülkedeki rüşvet sistemini FETÖ cüler artırdı. sevap işliyoruz ayağına her yerde rüşvet yediler. himmet daha değerli diye kokuşmuşluğu getirdiler. şimdi ak değil .ok memurlar aklanıyor. keklik sır sana da gelecek sen nereye rüşvet veerdin? söyle de tutuklasınlar seni de.

  • Yoksa10 Eylül 2017 15:19

    İcra, tapu, maliye, toki, ihaleler ve benzerlerinin hepsine herşey dahil kamera sistemi konmalı, tel leri dinlenmeli, kimlerle görüşüyorlar incelenmeli, akrabalarının, tanıdıklarının mal varlıkları araştırılmalı

  • soygun vurgun10 Eylül 2017 14:45

    her kurumun durumu içler acısı. kokuşmuşluk her yerde

  • Keklik10 Eylül 2017 14:23

    Fetocu olsalar daha çok yatarlardi. Yaptıkları yanlarına kar kalmış ak memurların

  • Mustafa 10 Eylül 2017 13:51

    Almayanınız varmı yüzkarası ahlaksızlar...

  • D.demirkan 10 Eylül 2017 13:35

    YAKALANMAYAN NE KADAR?.

  • oonal10 Eylül 2017 13:04

    İcra mudurlukleri kesinlikle denetimden gecmeli. İcra calisanlari avukatlara ve avukat yaninda calisanlarla vatandaslara ayriri muâmele yapiyorlar. İcra hesaplamalarinin da duzgun yapildigina inanmiyorum. Ozellikle bosanna davalari icra hesaplamalarinda. Ya eksik odettiriliyor ya da fazlâ aliniyor. Mudurluklerde asiri yogunluk var. İsini gormek isteyen vatandaslarin mudurluklerde cok sabirli olmasi gerekiyor.

  • Burhan Keskin 10 Eylül 2017 11:48

    Tüm icra dairelerinde var yok yok yok

  • Sdk 10 Eylül 2017 10:47

    6 yıldan 12 yıla çok az indirimle yapmazlar bile en az 20 yıl verilmeli yoksa devlet kolluyor bu pislikleri gerçi memurların siyasetçilerin yarısı rüşvetçi cehenneme odun bunlar yazık