E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB'den AK Parti ve MHP'ye sert tepki: İETT'yi batırmak istiyorlar---

İBB'den AK Parti ve MHP'ye sert tepki: İETT'yi batırmak istiyorlar

İBB'den AK Parti ve MHP'ye sert tepki: İETT'yi batırmak istiyorlar
23 Mart 2022 - 18:18 borsagundem.com

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 50 zam talebinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesini değerlendiren İBB Sözcüsü Ongun, Türkiye'deki tüm büyükşehirlerden zam kararı çıktığını, İstanbul'da ise engellendiğini söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, son dönemde akaryakıta gelen zamlar nedeniyle Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) mart ayı toplantısına zam talebiyle geldi. Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimi, toplu taşıma ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 oranında zam yapılmasını istedi. Ancak teklif AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

"AMAÇ İBB'Yİ BATIRMAK"

Zam talebinin reddedilmesi sonrası İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Türkiye'nin tüm büyükşehirlerinde ulaşıma zam yapıldığını belirten Murat Ongun, amacın İBB ve İETT'yi batırmak olduğunu söyledi.

Ongun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Akaryakıta tarihte görülmemiş zam yapıldı. İBB, 10 milyar TL sübvanse yapıyor ama toplu taşımada yolcu ücreti akaryakıtı bile karşılayamaz hale geldi. Türkiye'nin tüm büyükşehirlerindeki UKOME'lerden zam kararı çıktı. İstanbul'da ise engellendi. Tek amaç İBB ve İETT'yi batırmak."

İşte o paylaşım:

Murat Ongun'dan ulaşım zammı teklifinin reddedilmesine tepki: Amaç İBB'yi batırmak

İBB’de ihale vurgunu

 

İBB'de çalışanlara yüzde 54 zam

 

İSKİ'nin zam teklifi İBB Meclisi'nde reddedildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil Kaymaz24 Mart 2022 08:57

    Sen önce aldığın 56 bin lira maaşı düşür. Kaç şirketten huzur hakkı alıyorsun murat efendi? Daha yeni toplu taşımaya zam yaptınız. Unutdun galiba.

  • istanbul23 Mart 2022 23:52

    milletvekil maas ogretmen maas yapin belediye maas ne kadar baskan acikla ve huzur haklari iptal et tatil iptal et gezmeyi birak secim once hersey guzel olacak diye ne oldu bunlari biliyordun isbank kredi al ver istanbul guzel olacak diye soyleyen

  • Tufan23 Mart 2022 22:01

    İstanbul hani nimetti? Borç almak ihanetti? Ne oldu bir iett'yi bile sübvanse edemiyor musunuz? Belediye bütçesinden az çalıp iett ve toplu taşımacıları sübvanse edin bir zahmet. Öyle ultra lüks yerlerde kayak tatili yapmaya benzemez.

  • Yalancılar23 Mart 2022 21:08

    İstanbul belediye başkanı olurken her sey cok güzel olacak diye cıktın yola arsız yüzsüz algıcı sadece gelirin tasımadanmı öğrenciye 1 tl ydi hava civa Yandaşlarını kiru belanı milletten bul.

  • Bokio kokio23 Mart 2022 20:17

    Huhouhuhaaa yüzde elli zam diyo bu ongun tipik bi masa başı sosyalisi, ,ulaşım zaten cokmus durumda ıett de ,,chp nin hala yüzde yirmili oyları bu imam olu ve ibb iett bide atasehir belediye 

  • Emre3223 Mart 2022 19:48

    Senin İsviçre'de yaptığın kayak tatilini ben ödemek zorunda değilim. Siz herşeyi engelliyordunuz .

  • Mg23 Mart 2022 19:48

    Sen İsviçre’de kar tatilini azalt önce, o tatilin maliyetini ve kimin karşıladığını açıkla sonra ve daha sonra genel başkanına alo de ekmeleddin rezaletin bir sor, onu açıkla sosyal medya hesabından, hadi canım! hadi! hadi!

  • yatırımcı23 Mart 2022 18:37

    Kendilerinin yönettiği et balık kurumunda yüzde 48 zam yaparken sorun yok tabi. hamaseti hazımsızlığı bir üst seviyeye taşıdılar. sonra CHP geldi İETT battı diyecekler.