E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB Bilgi İşlem Daire Başkanı görevden alındı---

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı görevden alındı

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı görevden alındı
05 Temmuz 2019 - 15:48 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘Canımı veririm size bilgileri vermem’ diyen İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı görevden alındı

İBB’nin yönetim kadrosundaki değişiklikler devam ediyor. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut görevden alındı.

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut‘un yerine Şeref Can Ayata getirildi. Ayata Şişli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nde görev yapıyordu. Karabulut, veri kopyalama tartışmalarında “Canımı veririm size bilgileri vermem” demesiyle ve seçimden hemen önce yapılan 26 milyon liralık ihaleyle gündeme gelmişti.

31 Mart’ta sandıktan İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu çıkmış, İmamoğlu 18 günlük ilk başkanlık döneminde İBB’ye “arşivleme” talimatı vermişti.

Bu talimata karşı çıkan Karabulut’un “Şifreyi sadece ben biliyorum. Yüksek Seçim Kurulu kararını verene dek ben size şifreyi vermiyorum. Bununla alakalı görevden alabilirsiniz, soruşturma başlatabilirsiniz ama bu şifre benimle beraber yok olur gider. Canımı veririm yine size bilgileri vermem” dediği ortaya çıkmıştı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi başvuru sonucu veri incelemeye dair durdurma kararı almıştı.

Karabulut'un adı seçimden kısa süre önce yapılan 26 milyon 585 bin liralık ihale ile de gündeme gelmişti. İhalenin 13 milyon 629 bin liralık ödeme emri, 31 Mart sonrası İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı 17 Nisan gününe denk gelmiş ve gündem olmuştu. Ekrem İmamoğlu görevde kaldığı kısa sürede faturanın ödeme talimatını durdurmuş, 26 milyon lirayı aşan faturaların tek tek inceleneceğini, inceleme bitene kadar hiçbir ödeme yapılmayacağını söylemişti. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • inka05 Temmuz 2019 19:22

    hadi uzaaa had bilin biraz, partizanlara belediyede yer yok hangi parti olursa olsun

  • komik05 Temmuz 2019 17:05

    Sözcünün haberi bu kadar olur tabiki neymiş arşivleme imiş bununla ilgili sayın Binali YILDIRIM gerekli bilgiyi vermişti arşivleme zaten yapılıyormuş bunların yaptığı VERİ KOPYALAMAKMIŞ, kaldığınız yerden devam...

  • Bika05 Temmuz 2019 16:03

    İBB'de hiçbir makam  babasından kalmamıştır, İstanbullu seçmen liyakat sahibi memurları belediyede görmek istiyor biat edenleri değil.