E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB Başkanı'ndan dosya kaçırıldığı iddialarına yanıt---

İBB Başkanı'ndan dosya kaçırıldığı iddialarına yanıt

İBB Başkanı'ndan dosya kaçırıldığı iddialarına yanıt
02 Nisan 2019 - 22:01 borsagundem.com

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İmamoğlu'nun İBB'deki dosyaların kaçırıldığı iddialarına "Böyle bir şey mümkün değil" diyerek yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'deki bazı dosyaların kaçırıldığı iddalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Mevlüt Uysal'ın açıklamarından satır başları:

Devir teslim yapılmadan, böyle bir unvanı kullanmış olması yakışmadı. Büyükşehir'de bazı dosyaların kaçırıldığı gibi bir iddiada bulundu.

Hukukçuyum 19 sene avukatlık yaptım. Birçok konuda dijital imzaya geçtik. Dosya kaçırmak bu çağda bu tarihte kavram olarak yok.

Veriler hepsi orada duruyor. Evrak kaçırmanın cezası daha ağır. Bu açıklama şık olmadı. Kendisi mazbatayı alıp da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturursa oradaki arkadaşlarla nasıl beraber çalışacak?

117 ülkeden daha büyük bütçesi var İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin. Mevcut personelle devam edip etmeme kararı verilir. Ama suçlayarak gelmesi çok ağır. Ve fiilen imkanı olmayan bir suçlama.

Şu anda ülkemizde kamu kurumları dijital imzaya geçti. Dosya kaçırmak gibi kavramlar bu çağda bu tarihte olmaması gerekiyor. Usulsüz bir işlem yapılmışsa dosyası yoksa cezası daha ağır.

Dosyayı nereden nereye kaçıracaksın imzalar dijital.

Bu kurumları yıpratarak, kurumlara zarar veriyor, halka hizmete zarar veriyor. CHP Sancaktepe ilçesinde itiraz etti. Hukuken bir hak var. Seçim süreci, seçim kanunu bir hak. YSK bir karar veriyor, bu nihai karar oluyor. Mazbatasını veriyor. Alıyor göreve başlıyor. Ya da vermiyor, seçimi iptal ettim diyor. Geçmişte bunlar yaşandı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye’ye örnek olan bir kuruluş.

İstanbul’da şu anda partilere gönderdiği sonuç belgesine göre 23 bin fark var. 23 bin farka rağmen 290 bin geçersiz oy pusulası var. 23 bine 290 bin. Bu YSK’nın açıkladığı CHP’nin kendi sayfasında açıkladığı bir rakam. Tekrar incelediğinde değişebilir. Bu hakkı da sadece bir parti kullanmıyor. 10 milyon seçmeni olduğu bir seçimde 23 bin bir sandık için bir oy bile düşmüyor. Bu tabi ki değiştirebilir. Her parti doğal olarak haklarını savunacak. Türkiye’de kaç ilde itiraz ettiler acaba ona da bakmak lazım.

En nihayetinde burada bir kamu görevi yapıyorsunuz. Gelen insanlar sizinle çalışabilir. Veda konuşmasını devir teslimden önce planlıyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dede03 Nisan 2019 02:40

    1990 yıllar Nurettin Sözen vardı Allah hiç yağmur vermedi . Yine bir CHP li Allah verirmi vermez mi inşallah sizlere acır bolbol yağmur verir.

  • Bunak olmalısın 03 Nisan 2019 07:52

    Mallık böyle bir şey işte. Tebrikler güzel yorum

  • Fadıl danışman 03 Nisan 2019 01:09

    Çelişkili söylem içindesin sn.baskan! Pankartları aşmak yakışıyor mu?Ayıptan öte yaptığınız.Herseye rağmen çıkıp konuşuyorsun.Bi susun artık!

  • vatansever03 Nisan 2019 00:01

    Mustafa Kemal,den sonra ilk defa masayi vurarak kendini kabul ettiren Bir sahis var TC nin basinda ,Yerel secimde baskenti kaybetti diye nerdeyse bayram edecekler ,,,,,

  • vatansever02 Nisan 2019 23:58

    Bugun avrupasida abd si ,tek amaclari Erdogan gitsin ,niye cunku Bagimsizliga dogru giden TC var ,korku pacayi sarmis eee icimizdeki ozentici ve TC dusmanlarinin yalakalari oldugu muddetce TC nin isi cok zor.... 

  • vatansever02 Nisan 2019 23:44

    dedik ya chp kendisi durust olmadi icin herkesime kendi penceresinden bakiyor....klasik chp zihniyeti....Bu Ulke Cumhirriyet tarihinde boyle bir hizmet gormedi amma beyinleri kirayi verilmis pecereden bakanlar islerine gelmefdigi icin gormek istemiyorlar...

  • Seçmen02 Nisan 2019 22:50

    Başkan seçilmiş gibi teşekkür pankartı asmak yakışıyor ama, bir tek her şey size yakışır, kibirle ne ülke ne şehir yönetilmez...

  • Olabilir mö02 Nisan 2019 22:32

    Ne cezası abi. Bu kurumsal işlerde, yolsuzlukta ceza kimsesi olmayan garibana, yalnıza, güçsüze, dürüste. Organize şebekelere, kanunlu kanunsuzlara ceza yok. Benim adamımsan, benim teşkilattansan, menfaat ortağı isen ceza yok.

  • Vatandaş Ali02 Nisan 2019 22:29

    Boşuna konuşmayın. Kadir Topbaş neden görevinden alındı? Demokrasilerde tek adam karar vermez. İmamoğlu o kadar sevildi ki yandaşlardan bilgi akıp duruyor. İşiniz çok zor bundan sonra. Siz de sorumluluk aldınız enirle.

  • siz siz02 Nisan 2019 22:15

    Sizden her sey beklenir...yandaşlar yas icinde, tarikatlar biçare, arpalar kesilecek...

  • İnsanoğlu03 Nisan 2019 00:19

    Herkes çıkar ben varım diye ama maskeyle. O yüzden dostlar her gücü eline alan az biraz icraat yapıp şirin görünüyor sonra başlıyor harcananları yani yatırımını geri alma çabasına. Kimi dini milliyeti kullanır çalar, kimi Atatürkçülüğü, aydınlığı. Sonuçta siyaset olmuş ticaret herkes kendi sömürülecek etiketini kullanıyor.

  • İnsanoğlu03 Nisan 2019 00:14

    Siyasetin gerçeği bu, mevcutlar kendi yandaş, destekçi, şakşakçı, tarikatına arpa yediriyorsa geleceklerde kendi yandaş, destekçi, şakşakçı ve tarikatına yedirecek idareciler değişecek ama siyasetin kiri arınmayacak. Sistem o kadar kötü yerlere evrilmişki siyasetçi olmak için aday olmaya başvurduğun zaman para vermeden işleme almıyorlar. Aday olunca kamyonla para harcaman lazım. Hal böyle olunca bunu bir şekilde tazmin etmen lazım. Eee bide senin için koşturan biiir sürü adam var. Bi şekilde onlarada diyet ödemen lazım. Seçimden sonra işe al, arpala vs. gibi karşılığı olacak. Herkes maskeyle geziyor, samimi siyasetçi, vatan millet için uğraşan çok azdır. Yada yoktur.

  • il dolasan02 Nisan 2019 22:14

    kaçan, kaçana