E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHürriyet kapatılacak mı?---

Hürriyet kapatılacak mı?

Hürriyet kapatılacak mı?
21 Mayıs 2015 - 06:58 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan için attığı iddia edilen başlık nedeniyle Hürriyet Gazetesi'ne suç duyurusunda bulunuldu

Hürriyet gazetesinin web sitesinde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının altında kullanılan ''Yüzde 52 oy aldı,idam kararı verildi'' ifadesine ilişkin gazete ve web sitesi yöneticileri hakkında ''halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek'', ''halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı eyleme teşvik etmek'', ''suçu ve suçluyu övmek'', ''terör örgütü propagandası yapmak''tan suç duyurusunda bulunuldu.

Bakırköy Adliyesi'ne gelen avukat Rahmi Kurt, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Dilekçede, Mısır'ın seçimle göreve gelmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin Kahire Ceza Mahkemeleri tarafından, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 121 kişiyle birlikte idama mahkum edildiği anlatıldı.

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesinin bu idam kararları karşısında adeta "zil takıp oynadığı" öne sürülen dilekçede, ''Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, mevcut hükümete diş bilemeye, aba altından sopa göstermeye başlanmıştır'' iddiasında bulunuldu.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

 "17 Mayıs'ta akşam saatlerinde Hürriyet gazetesinin internet sitesine düşen bir manşet kanımızı dondurdu ve tüylerimizi adeta diken diken etti. 'Dünya şokta, yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı'na idam' şeklinde manşet, sayfanın sağ alt tarafında ise yine yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ve resmin altında da 'yüzde 52 oy aldı idam kararı verdiler' yazısı bulunmaktaydı.''

Hürriyet gazetesinin manşetinin provokatif olduğu, benzer haber ve söylemlerin suç içerdiği ileri sürülen dilekçede, Hürriyet gazetesi ve web sitesinin yetkilileri, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Sorumlu Müdür İzzet Doğan'ın ''halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek'', ''halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı eyleme teşvik etmek'', ''suçu ve suçluyu övmek'',  ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından yargılanmaları ve tutuklanmaları talep edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abbas24 Mayıs 2015 23:55

    Okuduğumuz tek gazete kaldı. Onuda kapatın. Bizde doğru haberi havuz medyasından alırız artık

  • vatandaş21 Mayıs 2015 09:59

    Bence Hürriyet gazetesinin yaptığı şey Sisi yönetimindeki Mısırda yapılsaydı sadece gazete kapatılmasıyla kalınmaz gazete sahibi ve çalışanları idamla bile yargılanırdı.

  • hakan21 Mayıs 2015 09:56

    eskiden haber diyince hurriyet gazetesi aklima geliyordu su an magazin deyince hurriyet aklima geliyor inanmayan internetten girsin magazinin en dusuk seviyesi yani bel alti olani var yine eskiye donmesini isterim tarafsiz gazetecilik msl asla ytd degildir

  • laz 6121 Mayıs 2015 09:52

    Kapatin kapatin Sozcu zaman bugun Hurriyet ne kadar muhalefet gazetesi varsa kapatin ondan sonrada adaletten dem vurun nasi olsa bu millet inaniyor

  • rasim21 Mayıs 2015 09:32

    Mısırda yapılanların başka versiyonu Türkiyede yapılıyor,,basını ,muhalefeti susturma ayni şeyler.

  • ibrahim özbek21 Mayıs 2015 09:26

    hürriyet ozlemini dile getirmiş fakat pijama ile başbakan karşılama devirleri bitti hala bunu arzusunu yaşıyorlar yazık