E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHuffpost’un yeni sahibi sert başladı---

Huffpost’un yeni sahibi sert başladı

Huffpost’un yeni sahibi sert başladı
10 Mart 2021 - 10:17 borsagundem.com

Buzzfeed Salı günü yeni satın alınan HuffPost'tan 45 muhabir, editör ve yapımcıyı işten çıkardığını duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Buzzfeed Salı günü yeni satın alınan HuffPost'tan 45 muhabir, editör ve yapımcıyı işten çıkardığını duyurdu.

Buzzfeed, HuffPost Genel Yayın Yönetmeni Hillary Frey, web sitesinin yönetici editörü ve Genel Yayın Yönetmeni Louise Roug'un da işten çıkarmalar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. İşten çıkarmalar, Buzzfeed'in 2005 yılında The Huffington Post olarak kurulan medya kuruluşu HuffPost'u Verizon Media'dan satın almasından sadece üç hafta sonra gerçekleşti.

HuffPost sendikası yaptığı açıklamada, "Değerimizi kanıtlayacak adil bir şansımız olmadı" dedi. Buzzfeed CEO'su Jonah Peretti bir toplantıda çalışanlara şunları söyledi: “HuffPost'u karlılığa giden yolu hızlı bir şekilde geçmek için bugün yeniden yapılandırmaya başlayacağız. Maalesef buna personel azaltmaları da dahil ve bazı yetenekli meslektaşlarıımız önümüzdeki birkaç gün içinde işten çıkarılacak. "

Peretti, “Geçen yıl kayıplar 20 milyon doları aştı ve bu yıl müdahale olmaz ise benzer bir sonuç ile karşılaşacağız. BuzzFeed kârlı bir şirket olsa da, iki yıllık kayıpları daha fazla destekleyecek bir kaynağa sahip. "

HuffPost Kanada da yeniden yapılanma kapsamında kapatılacak. Sendika, işten çıkarmaların üye sayısının yaklaşık yüzde 30'unu içerdiğini söyledi. Sendikadan yapılan açıklamada, "Özellikle salgını takip etmek ve evden çalışmakla geçen yorucu bir yılın ardından yıkıldık ve çileden çıktık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)