E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHSYK'ya personel alımlarında KPSS şartı kalkıyor---

HSYK'ya personel alımlarında KPSS şartı kalkıyor

HSYK'ya personel alımlarında KPSS şartı kalkıyor
05 Mart 2020 - 10:31 borsagundem.com

Adalet Bakanlığı'nda olduğu gibi Hakimler ve Savcılar Kurulu'na da memur alımında KPSS uygulanmayacak.

Hükümet, 'Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'te bir kez daha değişiklik yaptı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, yönetmelik, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak yoluyla girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını düzenliyor. Yani KPSS bu yönetmeliğe göre yapılıyor.

Yönetmeliğin 3. maddesinde 'istisnalar' başlığı altında hangi kurumlara girişte KPSS şartı aranmayacağı sıralanıyor. Yönetmelikte dün yapılan değişiklikle HSK da istisna kapsamına alındı.

Değişikliğin ardından HSK’ya memur alınırken de KPSS şartı olmayacak. Böylece istisna maddesi biraz daha genişletilmiş oldu. Kurulun da eklenmesi ile yönetmeliğin 'istisnalar' başlıklı maddesinin yeni hali şöyle:

"Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, HSK ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları, iletişim uzman yardımcıları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 1. maddesinin üçüncü fıkrasında sayılanlar ile devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları bu yönetmeliğin kapsamı dışındadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil05 Mart 2020 15:28

    Rus Kgb ajanlarının karşısına İett menşeli müzakereci , adalet dağıtan kuruma mülakatla işe alım, turşusunu kurarız artık 

  • Musa05 Mart 2020 13:34

    Lan eskiden arada sorular çalınsa bile bi kpss vardı. artık o da kalmadı.

  • Gercek 05 Mart 2020 11:56

    Unşveriteyi elli kolu sallayarak boş beleşe veya toriolle bitirmişler veya en nşteliksiz univeristelerde hukukçu lisansı almışlar hepsi kadro bulacak.

  • Tufan05 Mart 2020 12:05

    Lan sanki kpss kaliteyi ölçebilen bir sınavda. Onu da geçtim zaten hep siz kalifiye elemansınız?

  • : ))05 Mart 2020 11:17

    5 yıl sonra çıkar x grubu kadrolaştı diye... Türkiye de çok hak yendi...değişende bişe yok. sistem değişti.. mantık değişmedi. 

  • ADALET 05 Mart 2020 11:13

    İnşallah kamu da ; KPSS şartını arayan, mülakat sistemini (akraba, eş-dost, torun torba, tarafgirlik, liyakatsizlik, partidaşlık vs.) kaldıran ve her şeyin doğru, dürüst ve  şeffaf düzende gideceği adil bir sistemin projesini kuran insanlar ülkenin yönetimine talip olur.

  • AHMET ÖZBİR05 Mart 2020 11:10

    DEVLET memurluğunda DEVRİM YAPMALIYIZ! Hakimler, savcılar ve önemli memur alımını İMTİHAN OLMADAN DİREKT OLARAK BAŞKAN'A BAĞLI BİRİM YAPMALI! Alınacak memurun geçmişi, takıldığı yerler, yazıp çizdikleri, varana olan sevgisi veya mesafesi didik didik edilmeli. DEVLET BAŞARILI MEMURUYLA DAİMA ZİRVEYE ÇIKAR, BAŞARIRIZ MEMURUYLA ÇAKILIR!..

  • Türkoğlutürk 05 Mart 2020 11:39

    Tabi canım, adalet bağımsızlık tarafsızlık özgürlük işine gelmez, varsa yoksa yalama.

  • Daha ne göreciğiz05 Mart 2020 11:05

    Soruları verirler , güvenmem güvenen varmı

  • Selahattin abi05 Mart 2020 11:02

    Yaa zaten adamlar KPSS yazılı sınav sonucu 90-100 puan alınmış olsa da  mülakatta 50-55 vererek eliyorlar. Yandaş kapısı açılsın diye bunu mülkatla hallediyorlardı ne gereği var bunlarla uğraşmayalım direk yandaşımızı alalım diyorlar.Memlekette kanun hukuk mu kaldı fireni patlak kamyon gibi her türlü yokuş aşağı gidiyoruz hayırlısı bakalım 

  • Amad otzzzbir05 Mart 2020 10:39

    Amad Otuzbir'in yüksek başarıları nedeniyle sınavsız mübaşir olarak atanmasını teklif ediyorum. Yaz oğlum Amad. Gereği düşünüldü.

  • Türkoğlutürk 05 Mart 2020 11:40

    Olma, o 7/24 yalama