E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarHollande'ye nefret büyüyor---

Hollande'ye nefret büyüyor

Hollande'ye nefret büyüyor
08 Temmuz 2013 - 08:16 borsagundem.com

Fransa'nın önde gelen işadamları, Cumhurbaşkanı François Hollande'a işleri yoluna sokarak, kendilerini serbest bırakması çağrısında bulundu

Fransa'nın Aix-en-Provence kentindeki konferansta Maliye Bakanı Pierre Moscovici ile karşı karşıya gelen Fransız işadamları, hükümeti vergi uygulamaları ve oynak ekonomi politikalarından ötürü suçladı. Moscovici, bu tavırı "kaba" ve "ucuz" olarak niteledi. İşadamları Hollande'ı, seçim tablolarının zorlu ve çok desteklenmeyen politika önlemlerini uygulama yeteneğini sınırlamadan önce regülasyonların sürekli değişmesine bir son vermesi ve hükümet harcamalarını azaltmaya çağırdı.
Fransa'daki asıl meselenin devlet olduğunu ileri süren Total SA'nın CEO'su Christophe de Margerie, "Hükümet açık bir şekilde kamu harcamalarını azaltmalı ve şirketleri Fransız ekonomisinin ana merkezine oturtmalı. Bize ne yapacağımızı söylemek yerine, kendi işleriyle ilgilenmeleri gerekiyor" dedi.
Avrupa'nın en büyük 3. petrol şirketinin başkanı, Fransa'nın ekonominin daraldığı ya da zoraki büyüdüğü 3. yılına girmesiyle iş dünyası liderleri arasında artan öfkeye dikkat çekti. Fransa'nın siyaset arenasındaki 5 dönemlik başkanlığının 2. yılındaki Hollande, işsizlik rekor yükseğe tırmanırken, vatandaşları korumak için bütçe kesintilerinin gevşetilmesi konusunda kendi partisi içinden gelen talepler ile işadamlarının ihtiyaçları arasındaki dengeyi kurmakta zorlanıyor.
Fransa'da son 3 yılda 70 milyar euroluk vergi artışının ardından ülkedeki tüketici harcamaları durma noktasına geldi ve yatırım da düştü. Haftalık çalışma süresinin azaltılması ve istihdam kesintilerinin sınırlanmasına yönelik onyıllardır devam eden politikalar, geçtiğimiz yıl 1985'ten bu yana en düşük seviyesine gerileyen kurumsal kÂr marjlarını olumsuz etkiledi. Fransa'daki finans dışı sektör kârı, GSYH'nin yüzde 15'inin altında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)