E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisseler olası ABD desteğiyle yükseldi---

Hisseler olası ABD desteğiyle yükseldi

Hisseler olası ABD desteğiyle yükseldi
07 Ekim 2020 - 13:17 borsagundem.com

ABD'de havayolu şirketlerine ve küçük işletmelere yeni bir destek paketi hazırlanacağına ilişkin beklentilerle, çarşamba günü küresel borsalarda hisse senedi endeksleri yükseldi.

İşlemlerin ilk başldığı Asya-Pasifik bölgesindeki hisse senedi borsalarında endeksler, Demokratlar ile yeni yardım paketine ilişkin görüşmeleri beklenmedik şekilde kesen ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kongre'den havayolu şirketleri ve küçük işletmelere destek içeren bir yasanın geçirilmesi çağrısı yapmasının üzerine yükseldi.

Trump'ın bu çağrısı, ABD borsalarındaki açılış öncesi işlemlerde de etkili oldu. ABD'nin önde gelen hisse senedi endeksleri açılış öncesi işlemlerde yükseldi.

Buna karşılık, önde gelen Avrupa borsalarındaki hisse senedi endeksleri ise güne, artan Kovid-19 vakalarına bağlı büyüyen endişelerle genel olarak yatay ve ekside başladı.

Çin ana karasındaki borsaların tatil olduğu güne Hong Kong'da Hang Seng Enedeksi yüzde 0.57 artışla başladı. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.67, Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.25 yükselirken, Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.18 düştü.

ABD'de açılış öncesi işlemlerde Dow Jones yüzde 0.74'e karşılık gelen 205 puan, Nasdaq 100 yüzde 0.54 ve S&P 500 yüzde 0.57 yükseldi. ABD döviz piyasalarında euro da dolar karşısında yüzde 0.19 yükseldi ve parite 1.17570 düzeyine çıktı.

Almanya'dta DAX ve Fransa'da CAC 40 yeni güne ytay başlarken, Londra'da FTSE yüzde 0.14 düşüşle başladı. Üç endeks de, başlangıçtan beş dakika kadar sonra ılımlı ölçülerde yükseldi.

Borsa İstanbul'da oynaklık sürüyor

Dövizde zirve hareketinin altında ne var?

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie07 Ekim 2020 14:50

    Çılgınlar gibi açığa satıyoruz kardeşlerim. Ilık ılık yumuşak yumuşak ıslak ıslak akmak istiyoruz.

  • 🖐🏼07 Ekim 2020 14:13

    Bizde de garanın içinden geçiyorlat dün credit 12 milyon aldı satmadan sandıki herkes gidecek topluyor şimdi ünlü 23 milyon lot sattı al sana gidecek bunun adı oyun bilmeyene sorun👍🏻