E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHisse tavsiyesini endekse paralel getiriye indirdi---

Hisse tavsiyesini endekse paralel getiriye indirdi

Hisse tavsiyesini endekse paralel getiriye indirdi
08 Temmuz 2014 - 11:03 borsagundem.com

Ak Yatırım hissede halihazırda yüzde 10 getiri potansiyeli öngörürken tavsiyesini endekse paralel getiriye indirdi

Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda, Şişe Cam önerisini 'Endeks Üstü Getiri'den 'Endekse Paralel Getiri'ye indirdiklerini bildirdi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Önerimizi aşağı yönde revize ediyoruz
   
Şişe Cam için önerimizi 'Endekse Paralel Getiri' olarak aşağı yönde revize ediyoruz. 28 Mart'taki yukarı yönlü revizyonumuzun ardından Şişe Cam hisseleri %45 değer kazanırken, BIST-100 endeksinin de %27 üzerinde performans gösterdi. Hisse halihazırda net aktif değerine göre hesapladığımız 3.23TL hedef değerine göre (%10.2 bedelsiz ile düzeltilmiş) %10 yukarı potansiyel ile işlem görüyor. Şişe Cam, aynı dönemde halka açık olarak işlem gören iştiraklerinin de ortalama %13 üzerinde getiri sağladı.
   
Grev ile ilgili riskler şu an için sınırlı gözükse de, tamamen ortadan kalkmış değil. Kristal İş sendikası toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki anlaşmazlığın ardından, Şişe Cam'da 20 Haziran itibarıyla 18 iş yerinin 10'unda grev kararı aldı. Ancak grev 25 Haziran'da Hükümet tarafından ulusal güvenliği tehdit gerekçesiyle 60 gün için ertelendi. Şişe Cam'da üretime devam edilirken, Sendika,  Hükümetin kararını yargıya taşıyacağını belirtti. Danıştay'ın 2004 grevindeki gibi Sendikanın  lehine karar vermesi durumunda grev yeniden başlayabilecektir. 2004 yılında iki haftalık grevde Şişe Cam 34mn TL grev kaynaklı gider kaydetmişti (net karın %13'ü).
   
Şimdiki durum 2004 greviyle benzerlik taşıyor.
   
2004'te grevin ilanından sonra hükümetin erteleme kararı gelmiş, mahkemenin iptal kararının ardından grev fiilen başlamıştı. Hükümet iki haftanın ardından tekrar müdahalede bulunarak grevi ertelemiş, 1 ay sonrasında ise Sendika ve Şişe Cam arasında uzlaşma sağlanmıştı.
   
Paşabahçe'nin, Fransız cam ev eşyası üreticisi Arc Industries'i satın almak üzere yürüttüğü görüşmelerin yakından izlenmesi gerekiyor. Arc 2012'de 1milyar euro ciro üretti. Paşabahçe ile birlikte üç grup daha Arc satın alması ile ilgileniyor. Şişe Cam'ın 2013 cam ev eşyası cirosu 570 milyon euro civarında bulunurken, Uygun fiyatlı bir satın almanın Şişe Cam'ın uzun vadeli büyüme planlarına katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz.
   
Riskler. Grevin tekrar başlaması veya Arc Industries ile görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını hisse üzerindeki riskler olarak değerlendiriyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 50,25
En Yüksek: 50,40
En Düşük: 48,80
Değişim 3,18 %
FK: 8,99
PD / DD: 1,08
İşlem Hacmi 1.463.181.316
Toplam Adet: 29.444.541
Ağırlıklı Ort.: 49,62
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)