E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetlerinin geri alımı (share buyback) azalacak---

Hisse senetlerinin geri alımı (share buyback) azalacak

Hisse senetlerinin geri alımı (share buyback) azalacak
03 Şubat 2020 - 14:57 borsagundem.com

Hisse senetlerinin geri alımı (share buyback) pahalı hale gelmesiyle mantıklı olmaktan çıktı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hissedarlar açısından hisse senetlerinin geri alımı iyi bir şey olsa da JPMorgan’a göre artık mantıklı olmaktan çıktı.

ABD’nin en büyük bankasından biri olan JPMorgan Chase The Wall Street Journel’ın haberine göre kârının çoğunu hisse geri alımlarına harcadı. Geri alımlar genellikle bir şirketin hisse senedi fiyatını artırdığından bu hissedarlar için iyi bir haber.

JPMorgan hisselerini geri almak daha pahalı hale gelmesiyle analistler ve yatırımcılara göre hisse senetlerinin geri alımların yavaşlayacağı anlamına geliyor.

JPMorgan Chase hisse fiyatları

Faiz oranlarının düşük seyretmesi nedeniyle bankaların kârlarının bu yıl düşük kalması bekleniyor. Düşük gelir birlikte hisselerin geri alımlarının azalması, hisse senetleri üzerindeki baskıları artıracak.

Hisselerin geri alımda şirket piyasalardaki mevcut hisselerini satın almak için nakit kullanır ve hisse piyasadaki hisse sayısını azaltır. Bu durum bir şirketin Hisse başına kazançlarının kârlı olmasa bile artabileceği anlamına gelir.

CEO Jamie Dimon şirketin önceliğinin yatırımlar olduğunu belirtti. İkinci öncelik olarak temettüler son olarak hisse geri alımlarını belirledi. Dimon’a göre hisselerin geri alınması şirket için diğer potansiyel getirilere kıyasla daha iyi olduğu zaman mantıklı.

JPMorgan son üç yıl içinde 59,5 milyar dolarlık hisse geri alımı yaptı. Toplamda karının % 98’i olan 87 milyar doları, hisse geri alım ve temettü olarak kullandı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)