E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerinde risk iştahı canlı kaldı---

Hisse senetlerinde risk iştahı canlı kaldı

Hisse senetlerinde risk iştahı canlı kaldı
08 Ekim 2020 - 09:00 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Amerikan dolarının küresel işlemlerde ağırlıklı zayıf seyrettiği günde G10 ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin değerlenme eğilimi içerisinde olduğu görüldü. ABD havacılık sektörüne yönelik kurtarma planını içerir haber akışının etkili olduğu günde hisse senetleri risk iştahı canlı kalırken, tahvil faizleri yüksek seviyelerdeki eğilimini korumakla birlikte son günlerdeki yükselişine kısa bir ara verdi ve yatay seyretti. FOMC tutanaklarından yeni bir başlık yansımazken, başkan adaylarının münazarasından da fiyatlamalar açısından heyecan yaratacak farklı bir gündem oluşmadı. Piyasalar demokrat aday Biden’ın seçilmesi durumunda mali harcamalardaki artış ve güçlü büyüme senaryosunu şu an için diğer başlıkların önünde tutma isteğinde.

Türk lirası ek haber başlığının söz konusu olmadığı günde Amerikan doları karşısında emsallerinden olumsuz tarafta ayrışarak -%1.09 performans sergiledi. BİST 100 endeksi kapanışı -%0.11 ile 1152 puan düzeyinden olurken, 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi +22bp ile %13.31’i işaret etti. 5y vadeli ülke risk primi ise günün çoğunluğundaki sessizliğini ilerleyen saatlerde bozarak +7.1 puan ile
511bp bölgesinden kapanış gerçekleştirdi.

EMEA bölgesi endekslerinde yatay-negatif performanslar takip edilirken, ağırlıklı kararsız eğilim söz konusuydu. Euro Stoxxx 50 %0 değişim göstermezken, FTSE 100 -%0.06, DAX %0.17 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları -%2.11 ile takip edildi. Özellikle Rusya varlıklarında son 5 günlük işlem hacmine kıyasla %22.8’lik artış gerçekleştiğini belirtmek isteriz.

Amerika kıtası işlemlerinde majör ABD endeksleri ile diğer üyeler arasındaki ayrışma dikkat çekti. Haber akışının etkili olduğu günde Dow Jones endeksi %1.91 yükselirken, günlük değişim +530 puan düzeyinde oldu. İşlem hacmi ise 5 günlük ortalamasına kıyasla -%16.95 ile zayıf seyretti. Bovespa -%0.09, Merval %0.68 ile takip edildi.

Asya’da yeni gün fiyatlamaları pozitif seyre işaret ediyor. TSİ 08.10/ NKY 225 %1.03, Hang Seng -%0.78 ve KOSPI %0.36 ile işlem görüyor. USDCNH paritesi ise 6.7376 ile sınırlı yuan zayıflamasını ifade ediyor.

Küresel çapta volatilite artışı dikkat çekiyor

Teşvik paketi risk iştahını olumsuz etkiledi

Endekste kısa vadeli yükselen trenddeki hareket devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika08 Ekim 2020 09:09

    BIST'te her gün tavan ya da taban yapan 40 hisse var, hareketi yaptıran KY'ler olamaz. Tek merkezden ya da birkaç manipülatörün kontrolünde yapılan işlemler izlenimi veriyor.

  • M08 Ekim 2020 15:31

    Aynen 25 yıldır borsayı takip ediyorum.hiç güven vermiyor yatırım aracı değil oyuncular istediği gibi hareket ediyor sonra ceza almış adamlar 1 e 10/20 kazandıktan sonra yakında birtane yeni yatırımcı kalmaz tertemız olurlar