E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse bazlı hareketlilik ön plana çıkıyor---

Hisse bazlı hareketlilik ön plana çıkıyor

Hisse bazlı hareketlilik ön plana çıkıyor
20 Nisan 2023 - 09:20 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed’e yönelik beklentilerin ve bilançoların etkilerini piyasalarda takip ediyoruz. Fed yetkililerinden gelen faiz artışına yönelik karmaşık mesajlar, şirketlerin 2023 yılının ilk çeyreklik bilançolarında beklentilerin tam olarak karşılanamaması veya şirket öngörülerinin tatmin etmemesi risk iştahında bozulmaya yol açıyor.

ABD endeksleri yataya yakın bir kapanış gerçekleştirdi. ABD vadeliler ise satıcılı işlem görüyor. Açıklanan bilançolarda Morgan Stanley genel itibariyle beklentileri karşıladı ancak Tesla’nın finansallarında gelirler artmasına rağmen net karda düşüş kaydedildi ve Pazar payını artırmak adına marjlardan taviz verilebileceğinin belirtilmesi hissede %5 kadar düşüşe sebep oldu.

Avrupa endeksleri sınırlı karma bir görünüm sergiledi. Bölgeden enflasyon verilerini takip ettik. Enflasyon manşet tarafında %8,5’ten %6,0 seviyesine gerilerken çekirdekte %5,7 seviyesine yükseldi. Veri, İngiltere’de ise %10,1 ile çift hanede kaldı. Ülkede, 25 baz puan faiz artışı fiyatlanmaya başladı.

Asya endekslerinde karışık bir fiyatlanma gerçekleşiyor. Nikkei ve Hong Kong pozitif, Şanghay ve Kospi negatif işlem görüyor. Çin’de PBOC faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

BIST100 Endeksi dünü 42.52 (% 0.85) puanlık yükseliş ile 5.061 seviyesinden ve 48.457 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki düşüş banka hisseleri (kamu bankaları) öncülüğünde tepki alımlarıyla karşılaştı. Tepki alımları çok fazla genele yaygınlık göstermedi. İşlem hacmi artışı ve katılım zayıf kalırken hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi devam ediyor. Gösterge tahvil faiz oranında son günlerdeki düşüş yerini hafif yükselişe bıraktı.

Bugün piyasalarda Almanya’dan üfe, ABD’den 2.el konut satışları ve işsizlik maaşı başvurularını takip edeceğiz. BİST’te seans yarım gün gerçekleşecek.

BİST100’de yataya yakın bir açılış bekliyoruz.

Borsada inşaat ve banka sektörü hisseleri öne çıktı

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (20/04/2023)

 

Kitabın rengi her yerde değişiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)