E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse bazında ayrışma devam edebilir---

Hisse bazında ayrışma devam edebilir

Hisse bazında ayrışma devam edebilir
31 Mart 2021 - 09:15 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne yatay başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı seyrini devam ettirirken günü %0,23 yükselişle 1.395,79’dan tamamladı.

Bankacılık endeksi %1,01 düşüşle negatif ayrışmaya devam etti. TL’de değer kayıpları ve negatif ayrışma devam ederken, Dolar endeksindeki güçlenme de TL’deki değer kayıplarının güçlenmesinde etkili oluyor.

Dolar/TL gün içinde 8,45 üzerini test ederken, yeni TCMB başkanının sıkı para politikasının devam edeceğine yönelik mesajları sonrası yükselişin bir kısmını geri verdi. CDS’ler yükselişine devam ederek günü 487 seviyelerinden kapatırken yükselişin sürmesi, TL varlıklarda riskten kaçışın devam ettiğine işaret ediyor. CDS’lerin 500’lü seviyeler üzerine yönelmesi TL varlıklarda negatif fiyatlamanın güçlenerek devam edeceğine işaret edecektir. Avrupa borsaları günü yükselişle kapatırken, ABD borsaları negatif eğilimle kapattı. BIST’te yabancı satışlarının banka hisseleri öncülüğünde devam ettiğini gözlemliyoruz. BIST’te tepki alımlarının güç kazanması için kur ve faizlerdeki ükselişin sonlanarak geri çekilmesinin görülmesi gerekiyor. Aksi durumda BIST ’te tepki yükselişlerinin satış fırsatı olarak değerlendirileceğini ve endekste kısa vadeli satış baskısının devam edeceğini düşünüyoruz. Kısa vadede ekonomi politikalarına ilişkin belirsizlik nedeniyle BIST’te ve TL varlıklarda oynaklığın bir süre daha devam edeceğini düşünüyoruz. BIST’in kısa vadede yurtdışı piyasalardan bağımsız olarak dalgalı seyrini devam ettirmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve DAX vadelileri yatay yakın seyrederken, Asya borsalarında genel olarak satıcılı seyir var.

Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde dalgalı seyrin ve hisse bazında ayrışmanın devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün 8,3124-8,3459 bandında işlem gören Dolar paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %1,94 oranında değer kazancıyla 8,3418 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %1,69 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %19,15-%19,43 seviyeleri arasında hareket ederek günü, önceki kapanışa göre 19 baz puan artışla %19,17 seviyesinden tamamladı.

Alkim Kimya ve Yeşil GYO sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 31/03/2021

 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

 

ABD tahvil getirileri gündem olmaya devam ediyor

 

Endekste yatay bant hareketi devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ EREN31 Mart 2021 13:53

    Onlar yatırım yapıyor, bizimkiler kumar oynuyor.. Bir hisse var defter değeri 10.30 TL , 2020 karı sermayenin 4,5 katı. Hisse 7.5 TL den işlem görüyor yüzüne bakan yok!... Akla bakarmısın?? Adı gibi GÖZDE bir hisse yani.