E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHindistan yabancı yatırım kurallarını gevşetiyor---

Hindistan yabancı yatırım kurallarını gevşetiyor

Hindistan yabancı yatırım kurallarını gevşetiyor
10 Ocak 2020 - 09:42 borsagundem.com

Hindistan sigorta ve havacılık sektörlerini ekonomiyi desteklemek için doğrudan yabancı yatırımına daha açık hale getiriyor

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Hindistan ekonomiyi desteklemek için  sigortacılık ve havacılık sektörlerini doğrudan yabancı yatırımına açmayı planlıyor.

Konunun gizliliğinden dolayı, isminin saklı kalmasını tercih eden kaynaklar, Hindistan Maliye Bakanlığı sigortacılık şirketlerinde hali hazırda yüzde 49 olan yabancı yatırım limitini yüzde 74’e çıkarmayı, havacılık sektörüne ise kendi nakliye şirketlerine sahip olmalarına izin vermeyi önerdi.

Kaynaklar, Hindistan’ın ayrıca, demiryolu operasyonları, eğitim ve kiralık konaklama yönetimi şirketlerinin de yüzde 100 doğrudan yabancı yatırıma sahip olmasına izin vermeyi düşündüğünü bildirdi. Demiryolu operasyonlarında doğrudan yabancı yatırıma güncel olarak izin verilmiyordu.

Hükümet şu an yüzde 2 olan doğrudan yabancı yatırımın, gayrısafi yurtiçi hasıladaki payını yüzde 6’ya kadar yükseltmeyi istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)