E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHimmet Karadağ’dan önemli açıklamalar---

Himmet Karadağ’dan önemli açıklamalar

Himmet Karadağ’dan önemli açıklamalar
17 Nisan 2016 - 09:34 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, platform olarak borsanın dinen herhangi bir sıkıntısı olduğunu düşünmediklerini söyledi

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Müslümanların güvenli bir şekilde alabileceği ürünlerin çeşitlendirilmesine ve bu alanda standart belirleyecek kurumsal mekanizma oluşturulmasına önümüzdeki dönemde aktif şekilde katkı vermeye çalışacaklarını belirtti. 
Karadağ, Cihannüma İstanbul tarafından düzenlenen “İktisatçılar Buluşması”nda, kapitalizmin bahsettiği ekonomik insan kalıbıyla İslam’ın bahsettiği insan kalıbının birbirinden farklı olduğunu kaydetti. 
“Şu an İslami hassasiyeti olan insanlar veya Müslümanlar olarak borsanın neresindeyiz?” sorusunu dile getiren Karadağ, sözlerine şöyle devam etti:

‘STANDARTLAR BELİRLENMELİ’ 

“Platform olarak pazarın dinen herhangi bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyoruz. Burada neyin alınıp, satıldığına biraz bakmak lazım. Alınan satılan ürünler itibarıyla, Müslümanların güvenli bir şekilde alabildiği çok fazla ürün yok. Veya bu anlamda alabildiğimiz ürünler noktasında standart belirleyecek kurumsal bir mekanizmamız yok henüz. Temel eksiklerimizden, çalışmamız gereken alanlardan biri de bu.” 
İslam ülkelerinin İslami Finansal Hizmetler Kurulu olduğunu anımsatan Karadağ, bu kurulun toplantılarından birinin geçen yıl İtalya Merkez Bankası ev sahipliğinde Roma’da gerçekleştiğini anlattı.

DANIŞMA KURULU ÖNERİSİ YAPILDI 

Karadağ, İtalya Merkez Bankası’nın sukuk ihraç ettiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Vatikan’ın karşısında İtalyan Merkez Bankası’nın altında bile Sharia Board (Fetva Heyeti) var. Adamlar kurmuşlar düşünün. Bizde şeriat kelimesinin öcü gibi karşılandığı, herkesin ‘Ya şimdi şeriat diyorum; borsa, ekonomi, yarın gazetede ne çıkar? Dikkat etmek lazım, aman...’ dediği, bizden arkadaşların bile böyle durduğu bir konuda, İtalya Merkez Bankası, Roma’da ve Vatikan’da ‘Biz Sharia Board kurduk’ diyor. Niye? Ürün dizayn ediyor, bunun İslami usullere de uygun olmasını sağlıyor. Diğer finans kesimleri de alırsa alır, eyvallah, herhangi bir kaygıları yok. Aynı şekilde Londra’da da, Amerika’da da İslami finans alanında şeriat uyumlu ürünler geliştirme anlamında bizden halen daha ilerideler. Benim olaya yaklaşımım da; farklılığın hangi noktada gelişmesi konusunda önemli bir adım olur. Borsa İstanbul mudur onun yeri, Borsa İstanbul’un altında bir danışma kurulu mudur, Türk Standartları Enstitüsü müdür, Diyanet’in belli bir yerinde midir? Konuşup istişare etmek lazım.” (KAYNAK: HABERTÜRK)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga18 Nisan 2016 00:35

    Sen once kor havuzu kaldir anlik pasta gorememek dunyanin hangi borsasinda var.ne demokrasi ne insan haklari var bu borsada.sadece zenginlerin isteklerine gore hareket ediliyor

  • ŞAHİN17 Nisan 2016 21:52

    ULENN DAVUTOĞLUNA NEKADAR ÇOK BENZİYOR.SANIRSINIZKİ KLONLAMIŞLARDA İKİZİNİ TÜRETMİŞLER GİBİ...HAYAL PRESLER İÇİN

  • örtülü kazanç aktarmak?17 Nisan 2016 20:25

    sayın başkan, ana ortağın kazançları halka kapalı kendi şahsına ait şirketlere aktarması, gizli kar transferi haram değil mi?.. Şu an BİST deki çoğu şirkette bu hırsızlıklar oluyor. ne zaman bu olaya el atacaksınız?. kaç yıldır seyrediyorlar..

  • Ayhan 17 Nisan 2016 11:55

    Kervansaray tilki daltonlar jöleli

  • fatih islambul17 Nisan 2016 10:01

    geçkalınmış olsada iyibir adım yoksa bu haliyle helal denen şirketler yatırımcısını soymanın derdinde kolayını bulsalar ayağından donu bile alacaklar.kazanmak şooyle dursun

  • vatandaşş17 Nisan 2016 09:54

    başkanım dolandırıcı patronlardan hesap sorun bakınız usas cemas sahibi rıza kutlu ışık, milleti yıllardır soydu soymaya devam ediyor, bir el atın