E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHikmet Tanrıverdi koltuğunu kaybedecek mi?---

Hikmet Tanrıverdi koltuğunu kaybedecek mi?

Hikmet Tanrıverdi koltuğunu kaybedecek mi?
19 Mart 2014 - 09:10 borsagundem.com

Hazırgiyim ihracatçıları birliğinde seçim yarışı hızlandı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (İHKİB) başkanlık yarışı hızlandı. Dört aday yarışıyor. Birisi mevcut başkan Süleyman Orakçıoğlu. Diğer üç aday ise Hikmet Tanrıverdi, Nedim Özbek ve Abdi Köse. Seçimler 24 Haziran’da...

Milliyet'in haberine göre, Tanrıverdi, İHKİB’in yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Diğer adayları eleştirmekten kaçınan Tanrıverdi, “Polemik yok, proje var” diyor. Dün akşam bir toplantı yapan Süleyman Orakçıoğlu, önemli projeler gerçekleştirdiklerini, gündemlerinde yine çok önemli projeler bulunduğunu söyledi. Orakçıoğlu, yeni dönemde de yetki istiyor. 
“Sektöre heyecan getirdik. AB, İHKİB’i partner seçti. AB’den fon sağlayarak 17 milyon euro’luk proje gerçekleştirdik. İstanbul Moda Akademisi (İMA) ve İstanbul Tekstil Araştırma Merkezi (İTA) çok önemli projelerdir. İTA’da Ar-Ge yapmaya imkanı olmayan küçük firmalar için de kapı açtık” diyen Orakçıoğlu’nun anlattığı projelerden birisi de ‘Yeşil Koridor’ projesi. Bu proje  Rusya ile geliştiriliyor. Türk ihraç ürünlerinin yolunu açmak için Türkiye ve Rusya’da birbirine bağlı iki lojistik merkez kurulması amaçlanıyor.
 Tanrıverdi’nin projeleri arasında vadeli ihracat alacaklarında Eximbank’ın uygun maliyetle faktoring işlemi yapması, yine Eximbank kanalıyla Kur Garanti Sistemi’nin uygulanması var. “Bekleyen devlet yardımı ve desteklerin Eximbank kredilerine teminat olarak kabul edilmesini sağlayacağız. Büyük firmalar Eximbank’tan yararlanıyor. Amacımız küçük firmaların da bu imkanlardan faydalanması” diyen Tanrıverdi şöyle diyor:
“Vadeli İşlemler Borsası’nın küçük ihracatçılarca kullanılmasını, tasarım ve koleksiyon üretiminin ar-ge teşviği kapsamına alınmasını sağlayacağız. Laleli, Osmanbey ve Merter’de antrepolar kurulması için çalışacağız. Türkiye’de ofisi olmayan uluslararası firmalar için alım ofisi kuracağız.”

Karşılıklı eleştiriler

Süleyman Orakçıoğlu’na yöneltilen eleştirilerden biri ‘siyaseti düşündüğü’ ve iş açısından da ‘perakendeci’ olduğu şeklinde. Tanrıverdi’ye de ‘yan sanayici’ olduğu eleştirisi getiriliyor. Orakçıoğlu, siyaset iddialarını yalanladı. Tanrıverdi de yan sanayicilik eleştirilerine karşılık şunları söylüyor:
“33 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyorum. Konfeksiyon üzerine 1987’de çalışmaya başladım. Bunu söyleyenlerden daha da eski konfeksiyoncuyum. Ayrıca birlikte çalıştığımız Kahraman Öztürk de Polonya’da ülkenin en büyük jeans fabrikasını kurmuş ve Osman Bey’de yıllarca mağazacılık yapmıştır.” 
Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 11’ini (13 milyar dolar) İHKİB üyeleri yapıyor. Türkiye hazır giyim ihracatının yüzde 80’ini İHKİB gerçekleştiriyor. 14 bin üyesi var. Oy kullanabilecek üye sayısı 7 bin.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)