E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHer yer sarı-lacivert---

Her yer sarı-lacivert

Her yer sarı-lacivert
28 Nisan 2014 - 05:47 borsagundem.com

Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu yurdun dört bir yanında kutlanıyor

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Fenerbahçe, kendi evinde Çaykur Rizespor golsüz berabere kaldı. Fenerbahçe bu sonuç ile şampiyonluğu garantiledi. Maçın bitiş düdüğünün ardından Erzurum’da taraftarlar Cumhuriyet Caddesine akın etti. Sarı lacivertli taraftarlar şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşamaya başladı.

BOMBA PANİĞİ

Binlerce Fenerbahçe taraftarı caddeyi trafiğe kapatarak Havuzbaşı Atatürk anıtı önüne toplandı. Bu sırada bank üzerinde unutulan kadın çantası bomba paniğine neden oldu. Yüzlerce taraftar çok kısa sürede polisin uyarısıyla Havuzbaşını terk etti. Çantanın etrafı güvenlik bandıyla çevrilirken çevik kuvvet polisleri bölgede tedbir aldı. Bu sırada olay yerine gelen iki üniversite öğrencisi kadın, çantanın kendilerine ait olduğunu söylemeleri üzerine herkes derin nefes aldı. Çanta kadınlara teslim edildi. Şampiyonluk coşkusuna kapılarak unuttuklarını belirten iki öğrencinin polis tarafından ifadeleri alındı.

GAZİANTEP'TE KAVGA

Gaziantep’te şampiyonluk kutlamasında taşlı sopalı kavga çıktı

Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, taraftarlarına büyük bir sevinç yaşattı. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep’te Fenerbahçeli taraftarlar şampiyonluğu kutladı. Olumsuz görüntülerin de yaşandığı Gaziantep’te taraftar grupları arasında taşlı sopalı kavgalar yaşandı. 2 taraftar gözaltına alındı. Polis olayları güçlükle yatıştırdı.

Meşalelerle şampiyonluk coşkusu yaşayan taraftarlardan bazıları sevinç gösterilerinde dozu kaçırdı. Başka takımların taraftarlarıyla yaşanan sözlü sataşmalar kavgaya dönüşünce, ara sokaklarda taşlar ve sopalar kullanıldı. Olaylar sonucunda bazı taraftarlar yaralandı. Bir otobüs durağının camları kırıldı. Polis olaylarla ilgili 2 taraftarı gözaltına aldı.

KKTC'DEKİ KUTLAMA TÜRKİYE'Yİ ARATMADI

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından KKTC'de şampiyonluk gösterileri Türkiye'yi aratmadı. Kıbrıslı Türkler, maçın bitiş düdüğünün çalmasının ardından sokaklara döküldü. Ellerinde Fenerbahçe bayrakları ve meşalelerle konvoy oluşturan taraftarlar şampiyonluğu doyasıyla kutladı.

2013-2014 sezonu şampiyonluğunu garantileyen Fenerbahçe, erken şampiyonluk rekorunu yineledi. Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden KKTC'nin en işlek caddesi olan Dereboyu'nda toplanan Fenerbahçe taraftarları, burada şampiyonluk turu attı. Ellerinde meşale ve bayraklarla sevinç gösterilerinde bulunan futbolseverler, erken şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı. Sarı lacivertli taraftarlar, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a da desteklerini iletti.

Zaman zaman caddeyi trafiğe kapatan taraftarlar, yoldan geçen araçları durdurarak sallamaya başladı. Bir ara diğer araçlara yaptıkları gibi polis aracını da kalabalık grup halinde sallamaya çalışan taraftarlarla polis arasında anlaşmazlık yaşandı. Polisler araçlarından inerek Fenerbahçeli taraftarları durdurmayı başardı. Kısa süreli gerginliğin ardından polis aracı bölgeden uzaklaştı.

KIRŞEHİR'DE COŞKU

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından Kırşehir'de taraftarlar şampiyonluk kutlaması için sokaklara çıktı.

Kırşehirli Fenerbahçeliler davullu zurnalı kutlama yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda taraftarlar Ankara Caddesi ve Lise Caddesi üzerinde yürüyüş yaptıktan sonra Cacabey Meydanı'nda toplanarak, burada Galatasaray bayrağı yaktı.

KÜTAHYA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fenerbahçe’nin Rizespor ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Kütahya'daki taraftarlar sevinçlerini sokaklara taşıdı. Şampiyonluk sevincinde 2 kişi gözaltına alınarak işlem yapılmak üzere karakola götürüldü.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe 19. şampiyonluğunu ilan etti. Maçının ardından Kütahyalı taraftarlar cadde ve sokaklarda doyasıya eğlendi. Atatürk, Adnan Menderes ve Fatih Sultan Mehmet bulvarlarında araçlarla tur atarak ve yaya olarak yürüyerek şampiyonluklarını kutlayan Fenerbahçe taraftarları kutlamalara Zafer Meydanı'nda devam etti.

Kentin ana arterlerinde şampiyonluk sloganları atan taraftarlardan 2 kişi gözaltına alınarak, işlem yapılmak üzere karakola götürüldü.

AYDIN'DA POLİS MÜDAHALESİ

Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunun bitimine 3 hafta kala, en yakın rakibi Beşiktaş’ın Sivas’ta 3-0 yenilmesiyle puanını 68’e çıkararak şampiyonluğunu ilan etti. Kutlama sırasında taşkınlık yapan taraftarlara çevik kuvvet ekibi müdahale etti. Adnan Menderes Bulvarı’nda kavgaya karışan iki taraftarı kelepçelenerek gözaltına alındı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan maçta gol olmadı. Bitiş düdüğünün ardından Aydın’da taraftarlar cadde ve sokaklara çıkarak şampiyonluk kutlamaları yaptı. Bazı taraftarlar araçları ile şehir turu attı. Bir kısım taraftar ise Adnan Menderes Bulvarı turundan sonra Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda şampiyonluğu kutladı. Yüzlerce taraftarın katıldığı kutlama yağmurlu havaya rağmen katılımlarla renkli görüntülere sahne oldu. Taraftarlar en son Atatürk heykeli etrafında toplanarak şampiyonluk kutlamasını bitirdi. Gözaltına alınan iki taraftarın sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA KUTLAMAYA ENGELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyon olan Fenerbahçe (FB), yurdun dört bir yanında taraftarını sokağa döktü. Sarı-Lacivertli ekibin Diyarbakırlı taraftarları, şampiyonluğu kutlamak için bir araya geldi ancak bir grubun saldırısına uğradı. Diyarbakırspor lehine slogan yaklaşık 50 kişilik grup, FB bayrağını yaktı, Fenerbahçeli taraftarların eğlenmesine izin vermedi. Polisin yaşananlara seyirci kalması FB taraftarının tepkisine neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyon olan Fenerbahçe'nin taraftarları, maçın bitmesiyle birlikte Yenişehir ilçesi Ofis semtine akın etti. Çocuklarıyla şampiyonluk kutlaması için gelen FB taraftarları, aynı yere gelen ve sayıca kendilerinden çok olan başka bir grubun engeliyle karşılaştı. Sık sık Diyarbakır ve Diyarbakırspor lehine slogan atan grup, yoldan araçlarıyla geçen FB'lilere saldırdı. Grup daha sonra Fenerbahçe bayraklarıyla alana gelen aileleri engelledi, ellerindeki bayrak ve flamaları almaya çalıştı. Daha sonra 40-50 kişilik FB grubu bir süre slogan attı. FB taraftarına 20 metre mesafede sloganlar atan başka grup daha sonra Fenerbahçelilere saldırdı. Bazı Fenerbahçe forması giyen taraftarlar yüzüne yumruk darbesi aldı.

Saldırgan grubun kutlamaların yapıldığı iki alana geçmesi üzerine sarı lacivertliler bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı. Gerginliği baştan sona kadar izleyen polisin, FB taraftarı gittikten sonra alanda kalan gençlere dağılın çağrısı yapması dikkat çekti. Bu arada Diyarbakırspor atkıllı bazı kişiler araçlarıyla alandan geçerek, saldırgan gruba destek verdi.

UŞAK'TA COŞKU

Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunun bitimine 3 hafta kala, en yakın rakibi Beşiktaş’ın Sivas’ta 3-0 yenilmesiyle puanını 68’e çıkararak şampiyonluğunu ilan etti.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan ve hakem Tolga Özkalfa’nın düdük çaldığı maçta gol olmadı. Bitiş düdüğünün ardından Uşak’ta da taraftarlar cadde ve sokaklara çıkarak şampiyonluk kutlamaları yaptı. Bazı taraftarlar araçları ile şehir turu attı. Bir kısım taraftar ise kent meydanında davul eşliğinde oynadı, ellerinde meşaleler ile çeşitli sloganlar atarak şampiyonluklarını kutladı.

TEKİRDAĞ UYUMADI

Spor Toto Süper Lig'deFenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Tekirdağ'da taraftarlar takımlarının şampiyonluğunu coşkuyla kutladı.

Tekirdağ'da, Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından sarı-lacivertli taraftarlar, araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur attı.

Tuğlalı Park'ta toplanan Fenerbahçe taraftarları, sahil dolgu alanına yürüyerek coşkularını burada sürdürdü.

Uzun araç konvoyunun oluştuğu kent merkezinde kutlamalarını sürdüren taraftarlar, daha sonra olaysız dağıldı.

LONDRA, VİYANA VE BRÜKSEL'DE DE KUTLAMA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Fenerbahçeli taraftarlar şampiyonluk kutlaması için sokaklara döküldü. Fenerbahçe'nin, Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Türkiye'nin birçok şehrinde kutlamalar yapan taraftarların yanı sıra yurtdışında yaşayan Fenerbahçeliler de sokaklara çıkarak şampiyonluk sevinci yaşadı.

Viyana Fenerbahçeliler Derneği'nin organize ettiği kutlamada, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Viyana 10. Bölge'de bir araya gelen yaklaşık 300 Fenerbahçe taraftarı, takımlarının lig şampiyonluğunu kutladı. Taraftar grubu, trampet eşliğinde ''Fenerbahçe sen çok yaşa, canım feda olsun sana'', ''Şampiyon Fenerbahçe'' sloganlarının yanı sıra, Aziz Yıldırım'ı destekleyen ve UEFA'yı yeren sloganlar da attı. Fenerbahçeli taraftarlar, kutlamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu  ilan etmesinin ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de taraftarlar takımlarının  şampiyonluğunu coşkuyla kutladı.

Brüksel'de "Türk mahallesi" olarak bilinen Chausse de Haecht'te  toplanan yüzlerce taraftar maçın ardından şampiyonluk kutlaması yaptı.

Meşaleler yakan taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyledi,  tezahüratta bulundu.

İngiltere'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı başkent Londra'nın kuzeyinde Fenerbahçe'nin şampiyonluğu garantilemesinin ardından sarı lacivertli taraftarlar şampiyonluk coşkusu yaşadı.

İngiltere Fenerbahçeliler Derneği As Başkanı Mansur Poyraz'ın yönetimindeki Dalston Social Club'da izlenen maçın bitiş düdüğünün ardından sarı lacivertli taraftarlar caddeye akın etti.  Kutlama yapan yüzlerce sarı lacivertli taraftar caddeyi trafiğe kapattı. Ellerinde meşale ve bayraklarla sevinç gösterilerinde bulunan futbolseverler, erken şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı. Araçlarla tur atarak şampiyonluklarını kutlayan Fenerbahçe taraftarları kutlamalara BBC'nin ilk yayın yaptığı Wood Green'deki tarihi Alexandra Palace'da devam etti.

Şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Fenerbahçeliler Derneği  As Başkan Mansur Poyraz, önümüzdeki günlerde dernek olarak bir 'şampiyonluk kutlaması' yapılmayı planladıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)