E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHer toplantıda faiz artırım kararı çıkabilir---

Her toplantıda faiz artırım kararı çıkabilir

Her toplantıda faiz artırım kararı çıkabilir
23 Mart 2016 - 06:45 borsagundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Harker, her Fed toplantısının faiz artırımı için "canlı" olduğunu söyledi

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, "Ekonomi eğer tahmin ettiğim şekilde evrilirse, önceden görülmeyen bazı zorlukların daima mümkün olduğunu akılda tutarak, her toplantıyı canlı olarak değerlendirmenin uygu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Harker, New York'ta yaptığı bir konuşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Faiz artırımını asla masadan kaldırmamalıyız" şeklinde konuştu.

ABD ekonomisinin gerçekten de oldukça dirençli olduğunu söyleyen Harker, "Eğer bu devam ederse, diğer bir 25 baz puanlık faiz artırımını destekleyeceğim" dedi.

Harker, "Petrol fiyatlarının görünürde taban yapması ile birlikte, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru hareket etmekte olduğuna makul bir şekilde güveniyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Harker'ın 2017 yılına kadar Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy kullanma hakkı yok.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre25 Mart 2016 00:54

    Ne bekliyorsunuz o zaman? Bir an önce dönün artık normal para koşullarına. Siz arttırmadıkça bizimki MB ile atışıyor. Dolar faizi % 5 olsa hiç dayılanabilir mi bizimki.