E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin​Her 7 kişiden biri sigara içiyor---

​Her 7 kişiden biri sigara içiyor

​Her 7 kişiden biri sigara içiyor
08 Ocak 2014 - 22:35 borsagundem.com

Dünyada yaklaşık bir milyar kişi sigara içiyor

ABD'de çıkan JAMA adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma, dünya genelinde sigara içenlerin artmaya devam ettiğini gösterdi.

187 ülkeyi kapsayan araştırmada, 30 yılda nüfus artışı nedeniyle dünya genelinde sigara tiryakilerinin sayısının 721 milyondan 967 milyona çıktığı belirlendi.

Buna örnek olarak Çin, Endonezya, Bangladeş ve Rusya gibi kalabalık ülkelerde sigara tiryakilerinin sayısının artması verildi.

1980'de 10 erkekten 4'ünün, 10 kadından 1'inin, 2012'de ise 10 erkekten 3'ünün, 20 kadından 1'inin sigara içtiği açıklandı.

Nüfusunun yüzde 61'i sigara içen Doğu Timor, tütün kullanımının en fazla olduğu ülke konumunda. Bu ülkeyi Endonezya, Kiribati, Ermenistan, Papua Yeni Gine izliyor.

Karayipler'e bağlı Antigua ve Barbuda Adaları ise tiryakilerin en az bulunduğu ülke. Bu ülkede sigara içenlerin nüfusa oranı yüzde 5.

En az tütün mamülü kullanan ülkeler arasında Sao Tome ve Principe, Nijerya, Etiyopya ve Gana bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vahamet12 Ocak 2014 16:07

    bu gidişle 7de 6sı sigara içecek vstandaşta dayanacak hal ve moral kalmadı vahametin diplerindeyiz

  • ali08 Ocak 2014 23:37

    camı açıp sigara içene adi demişsiniz kendi adi olmayan insan başkasına adi demez sen kendi adiliğine bir çözüm bul bence sigara ile uğraşacağına

  • türkiyeye bakmak lazım.08 Ocak 2014 22:46

    yurtdışında sigara içinler saygılı, sigarası çıkıp dışarıda içiyor. bizim sazanlar ikaz edilmezse, etrafta yasak yazısı yoksa hemen sigarasını yakar herkeside dumanda boğar. 10 kişiden 5i sigara içer kalan 5 kişinin 2 si pasif içicidir. özellikle kendi evlerinde camı açıp sigara içen adiler sanki duman dışarı çıkıyor zaten rüzgar iyice odalara dağıtıyor. velhasır sigarayı içmeyi bilmeyen millete sahibiz.