E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li vekilin paylaşımlarına inceleme---

HDP'li vekilin paylaşımlarına inceleme

HDP'li vekilin paylaşımlarına inceleme
22 Ocak 2018 - 00:33 borsagundem.com

HDP Tunceli Milletvekili Önlü'nün sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin başsavcılıkça inceleme başlatıldı. HDP Bismil İlçe başkanı Baran da sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları, herhangi bir suç unsuru bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla incelemeye alındı.

Başsavcılık koordinesinde yürütülen inceleme çerçevesinde, güvenlik birimleri, Önlü'nün sosyal medyadaki paylaşımlarını araştırmaya başladı.

İncelemenin ardından bir suç unsuru tespit edilmesi halinde hazırlanacak dosya, gerekli yasal işlemin yapılması için Önlü'nün milletvekili olması dolayısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek.

BİLGEN'E SORUŞTURMA YILDIRIM HAKKINDA İNCELEME

Afrin harekatıyla ilgili paylaşımları gerekçesiyle HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'e soruşturma açıldı. HDP milletvekili Nadir Yıldırım hakkında da inceleme başlatıldı.

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Twitter hesabından, Afrin harekatıyla ilgili açıklamada bulunmuş ve eylem çağrısı yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldırım'ın paylaşımı hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik" iddiasıyla inceleme başlattı.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, Twitter paylaşımları hakkında da "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla soruşturma açıldı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "Sosyal medya üzerinden ‘Afrin Operasyonu'nu protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatıldı" ifadelerine yer verildi.

HDP'Lİ BAŞKAN GÖZALTINDA

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde HDP İlçe başkanı Refai Baran, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamalarda ve sosyal medya paylaşımlarında terör örgütü PKK propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Bismil İlçe Başkanı Baran hakkında, Zeytin Dalı Harekatı'na dair açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarında terör örgütü PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle arama kararı çıkardı.

Terörle Mücadele Şube ekiplerince gözaltına alınan Baran'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

PKK propagandası yapanlara 5 ilde soruşturma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çakır22 Ocak 2018 07:46

    Meclisde olmaları çok büyük şans nedense inatçılar siyaset politika yapamıyorlar şehit ve gazilerin bedduaları fena tutmuş ıkıyakaları birleşmiyor birleşmeyecek mahşere kadar. bizim sabrımız düşmanı çıldırtıyor

  • Hain hdp22 Ocak 2018 06:20

    Afrin harekatı öncesinde hain HDP lileri oyacaktık ki, tüm dünya ya mesajımızı verecektik