E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li Baydemir hakkında soruşturma---

HDP'li Baydemir hakkında soruşturma

HDP'li Baydemir hakkında soruşturma
29 Ocak 2018 - 15:45 borsagundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatt

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Baydemir hakkında, 28 Ocak'ta, Afrin'de PYD/PKK'ya karşı operasyonlar yürüten TSK'yi "işgalci" olarak belirten, operasyonları destekleyenleri aşağılayan, NATO'yu Türkiye'ye müdahaleye ve halkı sokağa çağıran, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden de yayımlanan açıklamaları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ve "devlete karşı savaşa tahrik" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdullah albayrak29 Ocak 2018 16:19

    nasıl bir oyuncusunuz ki böyle uslanmaz tehdid ediyorlarsa bilelim bizde kürdüz sana sahip çıkalım yıllardır ekmeğin en iyisini yiyon şimdi nato mato bizim ulkemiz nato alırsa sanamı verilecek be adam ermeni devleti yapar sağa sola multeci oluruz ah vah deriz ırak, lbya yemen gibi bilmezmiyiz satılık adam