E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP Eş Genel Başkanı Temelli: Oylarımız İmamoğlu'na---

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Oylarımız İmamoğlu'na

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Oylarımız İmamoğlu'na
17 Haziran 2019 - 04:11 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "Bugün AKP-MHP bloğunun karşısında Ekrem İmamoğlu vardır. O yüzden de gideceğiz oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz" dedi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Temelli, oylarını Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu'na vereceklerini söyledi. 

Samatya Kent Kültür Merkezi'nde avukatlarla bir araya gelen Temelli, daha sonra işten çıkarıldığı gerekçesiyle Zeytinburnu Belediyesi önünde pankart açıp eylem yapan Kenan Gündoğdu'ya destek ziyaretinde bulundu.

Bu ziyaretinin ardından Pendik'teki Bitlisliler Derneği'ne geçen Temelli, HDP Pendik İlçe Örgütü tarafından dernekte organize edilen toplantıda partililere hitap etti.

Seçimlere değinen Temelli, şunları söyledi:

"31 Mart seçim sonuçlarında ortaya çok büyük adaletsizlikler çıkmıştır. İstanbul'u bizim kazanma olasılığımız yoktu. Biz de 31 Mart'ta dedik ki 'Tek başımıza kazanacağımız yerleri kazanacağız ama tek başımıza iktidar olamayacağımız yerleri de demokrasi güçlerinin kazanması için var gücümüzle çalışıp, demokrasi güçlerine kazandıracağız.' Neye karşı AKP- MHP bloğuna karşı. Bunu kim başardı? Siz başardınız. HDP başardı, Kürt halkı, emekçiler, kadınlar, gençler başardı. 23 Haziran'da da başaracağız. Çünkü bu, demokrasi mücadelesidir."

"Bize 'Neden onu destekliyorsunuz?' diyorlar" ifadesini kullanan Temelli, "Mesele birisini desteklemek değil. Mesele siyaseti birlikte eylemek. AKP-MHP bloğunun adayına karşı demokrasi mücadelesini yükseltmek. Bugün AKP-MHP bloğunun karşısında Ekrem İmamoğlu vardır. O yüzden de gideceğiz oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz. Oylarımızı emanet olsun diye 3-5 sandalye masa için ya da çıkarlar için vermeyeceğiz. Oylarımızı Türkiye halklarının, çocuklarımızın geleceği için vereceğiz. İnanıyoruz ki 31 Mart'da olduğu gibi 23 Haziran'da da biz kazanacağız." diye konuştu.

Temelli, bir soru üzerine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilebileceği iddiasına ilişkin, "Böyle bir olasılığın düşük olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen17 Haziran 2019 09:56

    asn Temelli şunu iyice bilin ki, sağduyulu, demokrat ve aklı başında Kürt seçmen hiçbir parti kişi veya kurumun direktifleriyle oy kullanmaz ve aklını başkasına kullandırtmaz, bu ülkede barış ve demokrasiyi şiddetle özleyen kürt seçmenler nasıl ki demokrasinin yerleşmesi için sizi sahanın dışında bırakmadı, istanbul u da sahipsiz bırakmayacktır, sizin icazetinize gerek yoktur. sağduyulu kürt seçmen demokrasiyi savunanların her zaman yanında olacaktır. demokrasinin ise meşru siyaset yoluyla elde edileceğine inanmaktadır. Bu nyüzden size verilen oyların kıymetini çok iyi bilin ve analiz edein., kimse PKK ya oy vermedi.

  • İzmirli17 Haziran 2019 15:47

    Bu mevzu HDP barajı geçtiği seçimde de konuşuldu, duran Kalkan bı açıklama yaptı bu oylar PKK ya verilmiştir dedi, HDP de gıkını çıkarmadı, İspanya da , İrlanda da birçok ülkede ayrilikci siyasi parti asıldır onun askeri kanadı vardır eta, ira gibi , pkk da ise silahlı örgüt asıldır HDP paravan , PKK zaten üstünde parti , tüm yan örgütleri Dicle bilmem ne derneğinden , HDP ve DTP ye kadar paravan yapılanmalardır..... Bir tane işçi hizmetli PKK'lı belediye başkanını sorgular.... kagit üzerinde öyle diye HDP yi normal bir siyasi parti görecek değilim, HDP terör destekçisidir hatta öyle kalmaya da mahkumdur zira sahibi belli....

  • seçmen17 Haziran 2019 11:00

    benim bir seçmen olarak ne anlatmak istediğim gayet açık, Sn. izmirli.... istersen tekrar oku... 

  • İzmirli17 Haziran 2019 10:24

    Abdullah Öcalan İmralı tutanaklarında bunları azarliyor ' sizin onurunuz yokmu, adayları kandil belirliyor ' diyor, sen daha ne anlatıyorsun....

  • İzmirli17 Haziran 2019 09:43

    Bunu söylerken CHP tabanında alerjik etki yapmayacağını bilerek söylemesi ..... Tıpış tıpış....

  • ali17 Haziran 2019 09:31

    tabiki sizin tersini yapacağız...bu ŞEHİTLERİN AHINI  kime verecem..önce bir hata yapmştım...artık bu kadar açık ortaklıktan sonra  EKREM İMAMOĞLU ağzı ile kuş tutsa...hayır

  • osman17 Haziran 2019 07:33

    Siz oraya veriyorsanız bize tam tersini vermek düşer. Vatan haini teröristler.

  • Ali17 Haziran 2019 05:50

    Topunuz gelmezseniz adam değilsiniz,

  • Mehmet Şimşek17 Haziran 2019 04:32

    Aslın toplumu bölmek , gruplaştırmak bunlar güzel şeyler değil.İnsanların hür iradesine bir şekilde darbe vurmak gibi bir şey.Demokrasi bu değil.Hangi partiden olursa olsun , insanlar kendi hür iradesiyle oy kullanmalı , başkalarından etkilenerek , koyun sürüsü psikolojisine kapılmamalıdır.herkesin özgür , seçme iradesi var , aklı fikri var.Yani böyle bir değerimizi başkalarının insiyatifine , yönlendirmesine terk etmemeliyiz.Kime oy vereceğimize kendimiz karar vermeliyiz.

  • Nihat17 Haziran 2019 10:12

    Laf salatası yapma!   Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.   Her cümlesinde bir yalan ve sinsilik gizli malum zevatın maskesi düşmüştür.  İlk icraatı  Alel acele veri tabanını   ne idüğü belirsiz kişilere kopyalatmak olan hala ısrarla ve inatla ikna edici bir açıklama yapmıyor. İnatla aynı kelimeleri bozuk plak gibi tekrarlıyor.  Özgür irade falan kalmaz eğer vatan deftersizlere teslim edilirse.