E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'locals' açıklaması geldi---

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'locals' açıklaması geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'locals' açıklaması geldi
22 Nisan 2024 - 12:31 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, "locals" ifadesi üzerine gösterilen tepkiler için açıklama geldi. Bakanlık, yapılan basın açıklamasında kelimenin "yerel yatırımcıları" ifade ettiğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi X hesabı üzerinden son zamanlarda oldukça gündeme gelen "locals" ifadesi üzerinden gösterilen tepkilere ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade (locals) üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklama ise şu şekilde:

Neden tepki gösterilmişti?

Şimşek'in, ABD’deki toplantıda enflasyon için Türkiye’de halkın ikna edilmesinden bahsederken ‘locals’ kelimesini kullandığı için eleştiriliyordu.

Ekonomist Uğur Gürses ise konuya ilişkin, “Şimşek’in ‘locals’ sözüne takılmamak gerekiyor; mesleki bir jargona ait bir söz. Uluslararası yatırım analistlerinin yine uluslararası yatırımcılara yazdıkları raporlarda yerleşik ve yerleşik olmayan mali yatırımcıları tanımlamakta sıkça kullandıkları bir söz” demişti.

Locals ne demek?

Locals kelimesi Türkçede ‘yerel halk’, ‘bölge halkı’ gibi ifadelere karşılık geliyor.

Mehmet Şimşek: En yüksek tutarlı euro ihracımızı başarıyla tamamladık

 

Mehmet Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF iddialarını yalanladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)