E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHazine: TL kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek---

Hazine: TL kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek

Hazine: TL kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek
10 Haziran 2022 - 09:16 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada TL'nin kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamaların süreceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önlemler paketinin ardından yaptığı yeni açıklamada serbest piyasa kurallarından taviz verilmeden TL kullanımını artıracak uygulamalara devam edileceğini belirtti.

Küresel enflasyonist süreçten Türkiye'nin de etkilendiğini belirten açıklamada, "Bununla birlikte makro ekonomi politikamızda enflasyonla mücadele birincil önceliğini korumaktadır. Bu mücadelede kurumlar arası eşgüdümün önemi açık olup tüm kurumlarımız attığı adımlarda ortak mücadele anlayışıyla hareket etmektedir." denildi.

Açıklamada önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edileceği ve mali disiplinden asla taviz verilmeyeceği ifade edildi.

Hazine'nin açıklamasındaki diğer kısım ise şöyle:

"Beklentilerin yönetimi kapsamında ekonomide atılan adımlar ekonominin tüm paydaşlarıyla şeffaf ve eş zamanlı bir şekilde paylaşılacaktır. Maliye politikasında program hedeflerinden sapmadan büyüme, istihdam ve özellikle gelir dağılımını önceleyen uygulamalar devam edecektir. Kamu harcamalarında etkinliği artırarak, tasarruf sağlanacaktır. Zorunlu kamu giderleri dışındaki tüm alanlarda kontrol süreçleri etkinleştirilecek, böylece kamu harcamalarında etkinlik artırılarak tasarruf sağlanacaktır. Serbest piyasa kurallarından taviz vermeden, Türk Lirası kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecek."

GES'te detaylar belli oldu

 

BDDK'dan bireysel kredilere fren!

 

Ekonomistlerin 'gelire endeksli senet' için ilk yorumları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ10 Haziran 2022 13:01

     nigdeli pazar bitmiş uykudan uyanmış malı pazara götürmüş adamın birisi demişki sür eşşegi nigdeye pazar bitti demiş.bizimkilerde TL, bitirmiş uykudan yeni uyanıyor.

  • Yetmez ama evet10 Haziran 2022 11:14

    1- Ges ler de getiri min 25 max 35 bandında olmalı 2- KKM lerde taban faiz 25 olmalı üstünü hazine altını bankalar karşılamalı 3- demir çimento benzin fiyatlarında mutlaka indirim sağlanmalı 4- Artık zengine yapılan konutlara değil fakire toki kanalıyla yapılan konutlara teşvikli kredi verilmeli zengine konut kredisi sıfırlanmalı yada çok yüksek olmalı 5- birden fazla evi olana kira geliri ve emlak vergileri artırılmalı  6- şehir dışına mini yada uydu kentler kurulup belediyeler yeni geniş imar alanları açmalı konut arsa maliyetleri ucuzlatılmalı buralara yapılacak  yüksek konutlardan arsa sahiplerinden rant vergisi alınmalı artan nüfusa uygun konut üretilmeli 7-Geniş çaplı ve detaylı kamu tasarruf planı açıklanmalı gereksiz maaş ödemeleri yurt dışı harcamalar, araçlar vs bitirilmeli 8- işler hızlandırılmalı  her sabah yeni zamlarla insanların psikolojileri bozulmamalı 

  • YILMAZ SENEMOĞLU10 Haziran 2022 10:36

    Cek.Çak 2023 olmadı 2053 vizyonu. Ülkeyi bu hale getirenlerin yüzsüzlüğüne dayanamıyorum.

  • Hepsi bu10 Haziran 2022 10:22

    Aman ne yeni yönteeeeem ne yeni yöntem ismi değişince yenimi oluyor 8-10 senede bir gelen sivri burun ayakkabı modası gibi tahvil modası eee ne demem bu şu demek örtülü faiz ismi değişik.

  • Lira ilginç değil10 Haziran 2022 10:22

    Paradan altısıfır atılması psikolojik bi başarı hissi vermişti, acaba bir de para biriminin ismini değiştirseler bence bi 5 yıl aynı duyguyu verir.. Şöyle albenisi olan bi isim :)

  • bir şey olmaz sizden10 Haziran 2022 09:51

    Hapsi boş laf

  • Urla10 Haziran 2022 09:36

    Tahvil ihraç etmek demek, hazinenin borç alması demek. Borç almak, ekonomi yönetmek demek değildir

  • Mucize Reis :)10 Haziran 2022 09:31

    Mesela ne olacak ?  :D Yabancı kendi parasını bozdurup senin ülkende yatırım yapacak mı ? ..Senin programına ne kadar güveneren bir x yabancı kurum yada birey yada kişi usd bozdurup senin matbaada bastığın TL leri alıp Türkiye de ne yapacak ? :D fabrika mı yapacak (ithal hammadde fiyatları ocakdan bu yana yüzde 100 artmışken ) ? inşaat işlerine mi girecek ( 8 tl mazot 28 tl olmuşken nasıl maliyetlenme yapar )?  zeytin yağ alıp depoda tutsa yüzde 100 kazanç, ama borsaya girse durum ortada :D .. yani senin neyin düzenli, öngürülebilir de yabancı  kendi parasın bozup aa Türkiye ye gidelim rabrika açalım ihracat eder, Türkiyede rekabet eder mal satarım dedin :D yani senin dükkanın Türkiyede zarar eder, rakiplerin kaçak suriyeli sigortasız ucuz işçi, mesayisiz çalışan üretim hatları ile rekabet edemezsin :D yaa bu işler sadece bir alanda değil, her alanda düzen iser. yabancı düzensiz, şekilsiz, yerlere gelmez.