E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHazım Sesli tutuklandı---

Hazım Sesli tutuklandı

Hazım Sesli tutuklandı
22 Ekim 2015 - 10:47 borsagundem.com

Paralel yapı iddiası nedeniyle tekstilci Hazım Sesli tutuklandı

Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından Sesli Tekstil’in sahibi Hazım Sesli, Uşak’ta yürütülen bir soruşturma kapsamında dün akşam tutuklandı. Bir dönem Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapan Sesli, ‘Paralel Yapı’ iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Şimdilerde, Avrupa’nın en büyük battaniye fabrikasını işleten Hazım Sesli ise, ticarete küçük yaşlarda başladığını anlatmıştı.

Uşak’ta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı karar doğrultusunda başlatılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı ve yakalama kararı olan Hazim Sesli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İstanbul’da gözaltına alınan Sesli, götürüldüğü Uşak’ta tutuklandı.

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Operasyon kapsamında son gelişmeye göre 41 kişiden 25’i gözaltına alınmış ve mahkemeye sevk edilen 4 kişi hakkında tutuklama kararı alınmış oldu. Diğer şüpheliler ise yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı.

FABRİKASI AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ 

Uşak’ta yürütülen operasyon kapsamında tutuklanan isimlerden Hazım Sesli, iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Sesli Ailesi esasında Nevşehirli… Aile, tekstil sektörüne yönelik ilk yatırımlarını 1967 yılında Uşak’ta attı. Aile ilk olarak yün iplik üretimi yaptı. Zamanla işleri büyüyen Sesli Tekstil 50 bin metrekarelik 3 tesiste 400’e yakın çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Sesli Ailesi’ne battaniye fabrikası kendi alanında Avrupa'nın en büyüklerinden biri konumda…

ODA BAŞKANLIĞI DA YAPTI

İş dünyasının yakından tanıdığı Hazım Sesli, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu başkanlığı yanı sıra Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapmıştı. Sesli, ticaret yapmaya okul yıllarında başladığını anlatmıştı. Sesli, kendi ifadesi ile, okula gittiği süreçte bir yandan su satıp bir yandan sakız sattığını anlaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BAHTİYAR23 Ekim 2015 11:05

    13 senede 5 gemi alamamış ama adama helal olsun 48 yılda emekle büyümüş avrupanın en büyüğü olmuş Türkiyeye birşeyler katmış.

  • erol23 Ekim 2015 10:11

    işid canlı bombası olsaydı hapse girmeyecekti. bunu uydurmuyoruz başbakan bizzat söyledi. demek ki biat etmemek daha ağır bir suç teşkil ediyormuş

  • referans23 Ekim 2015 08:53

    Narkotikçi polisler,tutukla paralelci Terörle mücadelede başarılı isimler,tutukla paralelci, Başarılı yada millete ekmek,devlete vergi veren iş adamları paralelci tutukla.. Uyuşturucu tacirleri,denetimli serbestlikten serbest,hırsızlar serbest millete ana avrat küfredenlere ihale ver..İ;lerde Türk gençliği bize lanet edecek.

  • XYZ22 Ekim 2015 18:54

    SUÇU SABİT DEĞİLSE İNSANLAR BU ŞEKİLDE TOPLUM İÇİNDE RENCİDE EDİLİYORSA BU KİŞİLERİ ÜLKEYE KATKI YAPMALARI BEKLENEMEZ İNSANLARI TOPLUM ÖNÜNDE AŞAĞILAMAK VATANA İHANETTİR

  • GÖZ GÖRE GÖRE22 Ekim 2015 15:51

    İŞADAMLARI SESİNİ YÜKSELTMELİ YAZIK OLUYOR ÜLKEYE

  • ad22 Ekim 2015 15:15

    uydurulmuş gidiyor bir paralel yapı.doğuda pkk ve yandaşları pkk adına vergi topluyorlar,kurtarılmış bölgeker ilan ediyorlar kırıp keçiyorlar... tutuklanan olmüyor.bu ne biçim adalet.

  • Ozoz22 Ekim 2015 11:02

    Milletin bilmem neresine koyan mütaahitlere ödül veriliyor ama biat etmeyenler de paralelci oluyor,adelet Evren döneminde bile böyle yerlerde sürünmemişti...