E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHavalimanına şok saldırı---

Havalimanına şok saldırı

Havalimanına şok saldırı
09 Haziran 2014 - 00:47 borsagundem.com

​Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Havalimanı'na düzenlenen silahlı saldırıda 10'u terörist 23 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralanan var

Pakistan’ın en kalabalık şehri Karaçi’deki Cinnah Uluslararası Havalimanı'(na düzenlenen bombalı saldırı ve ardından çıkan çatışmada 10 terörist ve 13 görevli öldü. .Pakistan - İran sınırında yolcu otobüslerine yönelik eş zamanlı intihar saldırısında da 22 kişi hayatını kaybetti.  

İlk olarak Karaçi'de, hac terminali olarak da bilinen Cinnah Uluslararası Havaalanı'nın VIP uçuşlar için kullanılan terminaline sahte kimlikle giren 10 saldırgan silahlı ve bombalı saldırı düzenledi. Saatler süren çatışmalar sonucu saldırganların tamamı ile birlikte havaalanındaki çoğu güvenlik görevlisi 13 kişi, toplamda 23 kişi hayatını kaybetti. 15 kişi de yaralandı.

Güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında yaşanan çatışma sırasında havalimanında büyük bir yangın çıktı. Polise destek vermek üzere bölgeye asker gönderilirken, havaalanı kuşatma altına alındı. Bölgeye bütün giriş ve çıkışlar tutuldu. Şehirde kırmızı alarm verilirken, Karaçi Havaalanı’nda bütün uçuşlar askıya alındı, uçaklar diğer havaalanlarına yönlendirildi. Pakistan’ın ekonomik kalbi olarak bilinen Karaçi’deki uluslararası havalimanının hedef alınmasının, ülkedeki yabancı yatırımlara darbe vurmasından endişe ediliyor.

Bombalı saldırıda iki yolcu uçağı ve bir kargo uçağının tahrip olduğu, yakıt tanklarının da alev aldığı bildirildi.

A Rangers (ASF) olarak isimlendirilen özel birliklerin sözcüsü "Hint silah ve mühimmatlarının teröristlerin organları üzerinde bulunduğunu" öne sürdü

Saldırganların ASF sahte kimlik kartları ile alana girdiği iddia ediliyor.

OTOBÜSLERE SALDIRI: 22 ölü

Karaçi'de Havalimanında düzenlenen silahlı saldırının ardından bu kez Pakistan - İran sınırında yolcu otobüslerine yönelik intihar saldırısı düzenlendi.  Eş zamanlı olarak iki intihar bombacısı tarafından düzenlenen kanlı saldırı sonucu en az 22 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırı, İran'dan Pakistan'a giriş yapan 10 yolcu otobüsünün gecelik mola için bir otelin park alanında durduğu esnada gerçekleşti. Yerel medyaya konuşan Beloçistan eyaleti İçişleri Bakanı Ekber Hüseyin Durani, patlamaların ardından silahlı saldırının başladığını söyledi. Durani, bilançonun daha da ağır olmasından endişe ettiklerini belirtti. Pakistan'dan İran'a her yıl binlerce kişi Ehli Beyt'e ait türbeleri ziyaret için gidiyor.






UMER MUKHTAR ADLI BİR TWITTER KULLANICISI SALDIRININ YAŞANDIĞI CİNNAH HAVALİMANI'NDAN BU FOTOĞRAFI PAYLAŞTI.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)