E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHatay'da mucize 161 saat sonra...2 kız kardeş enkazdan sağ çıkarıldı---

Hatay'da mucize 161 saat sonra...2 kız kardeş enkazdan sağ çıkarıldı

Hatay'da mucize 161 saat sonra...2 kız kardeş enkazdan sağ çıkarıldı
12 Şubat 2023 - 22:57 borsagundem.com

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremin 161. saatinde, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde çöken bir binanın enkazında kalan iki kız kardeş kurtarıldı. İskenderun'da da depremin 162. saatinde bir kadın enkazdan sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Balıkesir'den bölgeye gelen Susurluk Şeker Fabrikası Arama Kurtarma ekibi ile diğer kurtarma timleri, Cebrail Mahallesi Fatih Caddesi'ndeki Fatih Apartmanı'nın yıkıntıları arasında ses gelen alana yoğunlaştı.

Ekiplerin çalışması sonucu 18 yaşındaki Remziye ve 7 yaşındaki kardeşi Beray Aydın, Pazarcık merkezli ilk depremden yaklaşık 161 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

İki kardeş, ekiplerin müdahalesinin ardından Adana'daki bir hastaneye kaldırıldı.


İskenderun'da depremin 162. saatinde bir kadın enkazdan sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Pazarcık'taki ilk sarsıntının 162. saatinde enkaz altında kalan bir kadına sağ ulaşıldı.
Mustafa Kemal Mahallesi'nde depremde yıkılan 5 katlı Hacı Alioğlu Apartmanı'nın enkazında görev yapan İspanyol ERICAM, İsviçreli REDOG arama kurtarma ekipleri, GEA, jandarma, özel harekat polisleri, dağcılar ve öğretmenler ile Mardin ve Kocaeli'den gelen gönüllüler, göçük altından alınan ses üzerine kurtarma çalışması başlattı.

Kurtarma ekiplerinin yoğun çabası sonucu depremin 162. saatinde 50 yaşındaki Güler Ağrıtmış, enkaz altından sağ çıkarıldı.

Ağrıtmış, enkaz üzerinde oluşturulan koridorda ekipler tarafından sedyeyle taşınarak ambulansa alındı. Sağlık ekipleri, yaralı kadını hastaneye götürdü.

Ekipler, Ağrıtmış'ın kızları Esma Gül ve Gizem ile eşi Niyazi Ağrıtmış'ın da kurtarılması için enkazdaki çalışmalarını sürdürüyor.

Kurtarılan kadının oğlu Barış Ağrıtmış'ın ise depremden hemen sonra kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı öğrenildi.

Babasından sonra 159. saatte kızı da kurtarıldı

 

Bakanlıktan depremden kurtulan refakatsiz çocuklara ilişkin açıklama

 

155. saatte mutlu haber! Genç Hüseyin'in mucizesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)