E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamaney: Düşmanlar isyan çıkarttı---

Hamaney: Düşmanlar isyan çıkarttı

Hamaney: Düşmanlar  isyan çıkarttı
02 Ocak 2018 - 13:16 borsagundem.com

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'da bir süredir devam eden ve çok sayıda kişinin öldüğü eylemlerin ardından ilk kez konuştu.

İran'da dün gece gösterilerde 9 kişi daha öldü. Ülkede düzenlenen gösterilerde toplamda ölü sayısı 27'ye çıktı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, gösterilere ilişkin ilk açıklamasını yaptı. İran lideri, İran'ın düşmanlarının ülkede karışıklık çıkardığını söyledi. Hamaney'in resmi internet sitesinde paylaşılan açıklamada, "İran ulusunun ilerlemesi, güvenliği ve onuru şehitlerin kendilerini kurban etmesine borçludur. Düşmanların katliamlarını bu ülkede yapmalarını engelleyen şey ülke içindeki iman, cesaret ve fedakarlık ruhudur" dedi.

Hamaney, son olaylar hakkında 'doğru zamanda' ulusa sesleneceğini ifade etti.

Hamaney'den sonra ülkedeki en yetkili isim İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada, İran'da her eylemcinin yurt dışından emir almadığını belirtti ve "Bir grup insan da fikirlerini ve sorunlarını aktarmak için sokağa çıktı" diye konuştu. Ancak Hamaney, açıklamasında Ruhani'nin kullandığı ılımlı dilin dışına çıktı. Hamaney'in açıklamasının ülke çapında yaratacağı etki merak ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum02 Ocak 2018 18:31

    Resulullah döneminde kimseye zorla namaz kıldırılmıyordu.Namaz kılan iradesiyle kılar zorla namaz kılmanın Allah indinde bir değeri yoktur.Kur'anda bu böyle belirtiliyor.Allah Kur'anında namaz kılmayı öğütlüyor.Hakkını vererek kılınan namazın insanın ahlakını düzelteceğini söylüyor ayetler.Ha namaz kılmayan insanlarda iyi olabilir.Ama herhangi bir şeye inanmıyorsa o insan her an kötülük yapabilecek bir insan olabilir.Bugün bakıyoruz namaz kılan adamlar kötülük yapıyor kılmayanlar onlardan daha iyiler.Demek ki o insan hakkıyla namazını yerine getirmiyor.

  • bir yorum02 Ocak 2018 18:26

    Tabii elin oğlu amerika,ingiltere,israil bu katı mezhepçi tutumunuzu iyi bildiğinden içinizde size karşı olanları çıkarları için kullanıp duruyor.Mezhepleri bırakın sadece Kur'ana dönün.Kur'an da ne yazılıysa biz ondan sorumluyuz.Kur'andaki her ayet insanın bir kusurunu giderecek unsurlar taşımaktadır.İslamda Kur'andan başka itibar edilecek hiç bir kitap hiç bir hadis yoktur.Yahu bu mallar hırsızın Elinin kesilmesi ile ilgili ayeti yanlış yorumlamışlar.Hırsızın elin kökünden kesilmiyor.Toplum içinde eline bir kesik atılıyor.Ayet bunu söylüyor ama bunlar hadise inanıp hırsızın elini kesmeye kalkıyorlar.

  • bir yorum02 Ocak 2018 18:22

    İşte Kur'andan uzak olunca böyle olur.Kardeşim şii,sünni,selefi diye bir şey yok İslamda.Bunlar artık Allahın dininin yanında din olmuş bu batıl dinlerin peşinden gidiyorlar.Kur'anda insanların özgürlüğü var.Kimseyi namaz kıl kılmıyor oruç tutmuyor diye öldüremezsin.Eğer bu ibadetleri müslümanım diyenler yapmıyorsa cezasını Allah mahşerde verecektir.Sen Allah adına namaz kılmadığından dinden çıktığından dolayı o kimselere el bile süremezsin.İşte uydurma hadislerle bu mezhepleri kurdular sonra insanlara din diye bunları dayatıyorlar.Gerçek islam dini Kur'an da yazılıdır.

  • Neden02 Ocak 2018 16:13

    Neden hicde demokrasi olmayan Sudi Arabistan. BAE gibi ülkelerde eylem olmaz. Bu Arap baharı buralara uğramaz.

  • TAHA 02 Ocak 2018 15:42

    ENAYİLER AMERİKANIN OYUNUNA GELİYORLAR...BİLİRSİNİZ ABD DEMOKRASİSİNİ...KAN,,GÖZ YAŞI,,SAVAŞ,, HALA UYANMAYAN SALAK HALLAR VAR DEMEKKİ

  • DENİZ02 Ocak 2018 14:09

    ABD diyor ki: Barışcıl gösterileri desdekliyoruz. İsrail diyor ki: Umarım iranda muhalifler başarılı olur. Hep aynı oyun. Arap baharından bildiğimiz. Amaç yeni bir suriye libya yaratmak. Nede olsa Sudiarabistan BAE Mısır da isdediklerini aldılar. kendi sözünden çıkmayan yöneticileri var. İran giderse sırada Türkiye var. Gün beraberlik günü. Tüm siyasilerede bu anlamda sorumluluk düşüyor. Toplumda ayrışma olmamamalı. Kutuplaşmalar giderilmeli