E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Halka arz mimarı' Korkmaz Ergun’la güven verici dönem başladı---

'Halka arz mimarı' Korkmaz Ergun’la güven verici dönem başladı

'Halka arz mimarı' Korkmaz Ergun’la güven verici dönem başladı
02 Nisan 2021 - 15:35 borsagundem.com

24 yıl önce sermaye piyasalarına adım atan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, vizyoner bakışı ve halka arzlardaki büyük tecrübesiyle, sektörde güçlü ve güven verici bir dönemi de başlattı.

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL

Borsa İstanbul, Genel Müdürlük koltuğunda yeni bir isimle yola devam kararı alırken, yeni ve büyük bir heyecana da yelken açtı. Korkmaz Ergun’la birlikte BİST’te ve sermaye piyasalarında 'güçlü bir dönem' start aldı.

Vizyoner bakış ve yılların kazandırdığı müthiş birikimle ekonomi yönetiminin güvendiği, yatırımcı dünyasına da rahat nefes aldıracak bir isim olarak öne çıkan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, dev bir sektörü kaygılardan uzak tutacak, 'deprem'lerden saklayacak yetenekte bir ‘zirve’ yöneticisi. Bugüne kadar gelmiş geçmiş en tecrübeli isimlerden biri.

ÇEYREK ASIRLIK DERİN TECRÜBE

Ergun, 1997’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olur olmaz Borsa İstanbul'da çalışma hayatına başlamış. 'Efsane Başkan' Tuncay Artun döneminde sermaye piyasalarına adım atmış. Bir yandan borsa, bir yandan Yüksek Lisans ve Doktora. Dile kolay, her noktadan borsa ve sermaye piyasalarına hakim geçen, çeyrek asır. Derin bir deneyim.

Özellikleri çok, ama en vurucusu 'halka arz mimarlığı'. BİST’teki bu canlılığın altına imzasını atan Korkmaz Ergun, kariyerinde bir çok şirketin halka arzının değerlendirilmesi, işlem gören şirketlerin incelenmesi ve piyasa faaliyetlerini yönetmesiyle biliniyor.

Genel Müdür Ergun, “Bu sene inşallah çok sayıda şirketin halka arzını gerçekleştireceğiz” sözleriyle de müjdeyi veriyor.

HİSSE SENEDİ PİYASASINA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLANACAK

Otorite Kurum’da, 24 yıl boyunca çalışmaları, projeleri ve öngörüleriyle öne çıkan Ergun, piyasaları çok iyi tanıyan, olayları, gelişmeleri iyi analiz eden bir isim. Sermaye piyasalarının ülke ekonomisi için kritik önem kazandığı bu dönemde yönetimi devralan Ergun’un hisse senedi piyasalarına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Özellikle nitelikli şirketlerin borsaya gelmesi konusunda ciddi bir hassasiyet gösteren BİST Genel Müdürü Ergun’un aynı zamanda ‘yarınların projesi’ İstanbul Finans Merkezi’ne de önemli katkılar sağlayacağına inanılıyor.

GÜVEN VERİCİ BİR PİYASA BEKLENTİSİ

Korkmaz Ergun borsa çevrelerinde, ‘bilgiye ve insan ilişkilerine değer veren, takım ve sonuç odaklı, disiplinli, derinlemesine, kaliteli, adaletli ve ahlaklı çalışma prensipleri’ ile tanınıyor. Onunla birlikte yeni dönemde borsada işlem gören şirketlere, işlem yapan yatırımcılara ve borsaya üye olan yatırımcılara 'güven veren bir piyasa' oluşturulacağından herkes emin.

Borsa haftayı kazançlı kapamaya hazırlanıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.