E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftaya başlarken veri akışı zayıf ---

Haftaya başlarken veri akışı zayıf

Haftaya başlarken veri akışı zayıf
17 Ağustos 2020 - 09:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ve jeopolitik risklerin TL varlık fiyatlamalarını etkilemeye devam edebileceği belirtiliyor.

BIST 100 endeksi, % 1,49 değer kaybıyla günü 1.083 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 14,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi % 2,04 ve holding endeksi % 1,42 değer kaybettiği görüldü. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran % 2,25 ile KOBİ Sanayi, en çok gerileyen ise % 4,27 ile iletişim olduğu görülüyor. Yurtiçi piyasalarda Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ve jeopolitik riskler TL varlık fiyatlamalarını etkilemeye devam edebilir.

ABD Borsaları Cuma gününü Dow Jones endeksi % 0,12 artışla 27.931,02 puandan, S&P 500 endeksi % 0,04 azalışla 3.372,06 puandan ve Nasdaq endeksi % 0,21 kayıpla 11.019,30 puandan tamamladı. ABD'de açıklanan veriler büyük çoğunluk le beklentileri karşıladığı görülse de global piyasalarda yaşanan gelişmeler ve teşvik paketine dair beklentilerin ötelenmesi endeksler üzerinde karmaşık bir seyrin yaşanmasına neden olduğu öngörülüyor.

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 1,5, Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,5, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,61 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 0,88 düşüş ile Cuma gününü tamamladı.

Yeni işlem gününde, Japonya'da açıklanan 2020 yılı 2.çeyrek GSYH verisi yıllık bazda sert daralmayı işaret etmesi ardından Asya piyasalarında ana endeksler üzerinde baskının bir miktar arttığı izleniyor. Diğer taraftan, resmi olmayan haber akışlarına göre, ABD ile Çin arasında yapılan FAZ-1 anlaşmasının gözden geçirilmesinin ertelendiğinin açıklanması risk iştahında kısmi azalışlara neden olabilir.

Gün içerisinde, global piyasalarda sakin veri akışı ile birlikte aşı sürecine dair haber akışları, siyasi, jeopolitik ve politik gelişmeler yakından takip edilemeye devam edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay17 Ağustos 2020 20:43

    TCMB önümüzdeki dönemde faizi artırma durumuna geçecek.Faiz artırımı döviz fiyatlarını aşağıya doğru çekecektir.Piyasadaki fiyatları dengeleyecektir.Aynı zamanda enflasyonist baskıyı aşağıya çekecektir.Borsayıda olumlu etkileyecektir.Bu ortamda gerçek enflasyon yüzde 25 30 civarıdır.Doğu Akdeniz konusundada sonunda anlaşmaya varacaktır tüm paydaşlar.Bu tüm ekonomileri olumlu yönde etkileyecektir.