E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGuterres: İnsanlık adına askerlerinizi Rusya'ya geri çekin---

Guterres: İnsanlık adına askerlerinizi Rusya'ya geri çekin

Guterres: İnsanlık adına askerlerinizi Rusya'ya geri çekin
24 Şubat 2022 - 07:11 borsagundem.com

BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın ardından açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyon için "Bu savaşın bir anlamı yok. BM Şartı ilkelerini ihlal ediyor" dedi.

Guterres, BM Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rusya'nın operasyon kararının genel bir savaşa yol açması durumunda tahminlerde bulunmanın zor olduğunu belirten Guterres, ancak çok sayıda insanın öleceğini, yerinden edileceğini ve geleceğe dair umutlarını kaybedeceğini söyledi.

Guterres, "Açık olan şey bunun sonuçları olacaktır. Ve benim için açık olan şu ki, bu savaşın bir anlamı yok. BM Şartı ilkelerini ihlal ediyor. Eğer durdurulmazsa Avrupa'da büyük acılara sebep olabilir" dedi.

Savaşın durdurulması için kendi açısından çağrıda bulunabileceğini aktaran Guterres, ancak Güvenlik Konseyi'nin tüzük tarafından bu durumu ele almak için yetkilendirildiğini hatırlattı.

Rusya operasyonu resmen başlattı

 

Biden: Can kayıplarının sorumlusu Rusya, dualarımız Ukrayna ile

 

Putin ABD'ye meydan okudu

 

Brent petrol fiyatı 100 doları aştı, altının onsu 1.930 dolar

 

Beyaz Saray'dan kritik Ukrayna açıklaması: Asker gönderilmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş24 Şubat 2022 21:52

    laf çok hareket yok .lafla peynir gemisi iyi yürütüyorlar.

  • Naim24 Şubat 2022 08:05

    Savaşa sokana kadar ortalığı karıştırmak için elinizden geleni yapın sonra masummuş gibi günah çıkarın ne kadar şrfsiz olduğunu görün bunların

  • Savaş24 Şubat 2022 07:48

    Konuşmakla olmuyor. Geri adım attıramıyorsunuz. Savaşı önleyemiyor, masum insan evladını koruyamıyorsunuz ne işe yarıyorsunuz. Herkes konuşuyor. Putin için önemli mi? Hiçbir insan dehşeti yaşamayı haketmiyor.

  • Hadi ya24 Şubat 2022 07:31

    Kardes onu herkes söyleyebilir zaten neyin milletisiniz siz birleşmiş olarak? Yok birleşmiş haliniz buysa ayrılmışınız nasıldır?

  • Yorum24 Şubat 2022 07:22

    İsraiil filistinde kıyım yaparken esat suriyede halkını göçe yada savaşa zorlarken insanlık varmıydı acaba ogün diyebildinizmi insanlığımız nerde diye sonuna kadar rusyayı destekliyorum ne avrupa birliği ne Nato denilen anlaşma umrumda değil umrumda olan ülkemin çıkarıdır.