E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan kritik Ukrayna açıklaması: Asker gönderilmeyecek---

Beyaz Saray'dan kritik Ukrayna açıklaması: Asker gönderilmeyecek

Beyaz Saray'dan kritik Ukrayna açıklaması: Asker gönderilmeyecek
24 Şubat 2022 - 00:56 borsagundem.com

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki günlük basın toplantısında, "Hiçbir senaryoda Biden Ukrayna'ya asker göndermeyecek" ifadelerini kullandı

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Rusya'nın adımlarına sert ekonomik yaptırımlarla yanıt vereceklerini ancak Başkan Joe Biden'ın hiçbir senaryoda Rusya ile savaşmaları için Ukrayna'ya Amerikan askerlerini göndermeyeceğini açıkladı.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında Ukrayna konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal etme ihtimalinin devam ettiğini belirten Psaki, işgalin ne zaman olacağına ilişkin zaman veremeyeceklerini söyledi.

Psaki, Ukrayna'ya yönelik dün yapılan siber saldırılar ile ilgili henüz Rusya'yı suçlayamayacaklarını dile getirerek "Bu konuda Ukraynalı yetkililer ile iletişim halindeyiz." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin Rusya'nın Ukrayna'yı tamamen işgal etmesi durumunda ABD'nin ne yapacağı sorusu üzerine Psaki, "Daha kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum ama hiçbir durumda Biden Amerikan askerlerini Rusya ile savaşması için Ukrayna'ya göndermeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Psaki, Rusya'nın gerginliği tırmandırması durumunda ABD'nin Moskova'ya ağır yaptırımlar getirmeyi ve Ukrayna'ya yardım sağlamayı sürdüreceğinin altını çizerek "Rusya ile savaşmayacağız ya da askerlerimizi Rusya ile savaşması için Ukrayna'ya göndermeyeceğiz." dedi.

Tehlikeli gelişme! Ayrılıkçılar Putin'den yardım istedi

 

ABD halkı, Rusya-Ukrayna krizinde 'öncü role' karşı

 

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa24 Şubat 2022 09:25

    gt yemiyor tabi karşınızda gerçek bir savaşcı ve politikacı lider var.Putin  uğraşamazsınız . çakma siyasetçi ve lideriz diye geçinen yobazlar karşıdan burnunuzu çekin....

  • Naim24 Şubat 2022 07:59

    Yemiyor çünkü putin ne dedi, "Dış güçlere sesleniyorum. Kim Rusya'yı tehdit ederse karşılık veririz" cem yılmaz ın hareketi vardı hadii hadii şeytanın uşakları, olan Ukrayna oldu.

  • Yorum24 Şubat 2022 01:40

    Daha düne kadar ukraynayı poh polayıp duruyordunuz ne oldu şimdi şunu oraya kaydırıyoruz bunu oraya kaydırıyoruz deyip durdunuz ukrayna da Bi cesarelendi sizden ama şimdi arkasına bakıyor kimsecikler kalmamış

  • Alp24 Şubat 2022 01:24

    O zaman enayi var gel..adagik bati..bizi 19..yilda parcaladin..sidi.kendi bokunu ye.